Kako izbrati zamrzovalnik?

Že od samega začetka ugotavljamo, da ne gre za zamrzovalnike, temveč za zamrzovalnike. Zamrzovalnik je sestavni del hladilnika. Zamrzovalnik je ločen zamrzovalnik, namenjen dolgoročnemu shranjevanju večjih količin hrane. Treba je opozoriti, da vsaka družina ne potrebuje zamrzovalnika.
Trenutno so hladilniki predstavljeni na domačem trgu, kjer so zamrzovalniki zelo prostorni in zadovoljujejo potrebe večine kupcev. Komu so torej narejeni zamrzovalniki? Prostoren zamrzovalnik potrebuje ljudi, ki si ne morejo privoščiti vsakodnevnega obiska, da gredo v trgovino in izdelke kupujejo največ enkrat na teden (vendar bi radi v njihovem domu vedno kaj pojedli v " primeru jedrske vojne "), pa tudi kot hišniki, ki se ukvarjajo z zimskimi naročili.
Po začetni obdelavi se priporočena količina izdelka položi v vnaprej pripravljene plastične vrečke (običajno od 200 do 600 g). Vrečke se zaprejo tako, da v njih ostane čim manj zraka (med jagodami, deli izdelka, rezinami), jih označijo (ime izdelka, rok uporabnosti) in postavijo v zamrzovalnik.
Kako določiti zahtevano prostornino?
Seveda je vse odvisno od vaših vsakodnevnih navad. Kapaciteta zamrzovalnika za shranjevanje hrane je običajno 50 litrov na osebo. Nekateri so navajeni, da enkrat tedensko kupujejo večje količine živil, drugi pa raje dnevno kupujejo majhne količine živil. Če ste vajeni zamrzovanja zelenjave in sadja, potem mora biti zamrzovalnik večji. Če takšnih zalog ne boste naredili in se meso ali piščanec v vašem zamrzovalniku pojavi le občasno, potem 50 litrov. glasnost je povsem dovolj.
Funkcije zamrzovalnika
Za sodobno zamrzovalno skrbino lahko prepustite katero koli hrano. Zahvaljujoč sistemu Non-frost ga ni treba odtajati. Poskrbel bo za varčevanje z elektriko. Dobro se prilega kuhinjskemu pohištvu. Zelo priročen dodatek je prisotnost hladilnih akumulatorjev v zamrzovalniku. V primeru izpada električne energije bodo te baterije vzdrževale temperaturo zamrzovalnika v zamrzovalniku 9-24 ur (odvisno od modela).
Če so prej kot hladilno sredstvo uporabljali freon, zdaj uporabljajo okolju prijazne kemične spojine R-134a in R-600a.
Proizvajalci sodobnih zamrzovalnikov si prizadevajo ustvariti optimalne pogoje za shranjevanje živil, za kar gre za najnovejši tehnološki napredek. Vsak nov model je opremljen z vsemi novimi možnostmi in ima veliko lepih lastnosti.
Skoraj na vsaki plošči zamrzovalnika so regulator temperature in indikator, stikalo za način in barvni indikatorji. Zelena - simbol stanja skladiščenja, rumena pomeni način hitrega zamrzovanja, rdeča pomeni visoko temperaturo ali odprta vrata (pri nekaterih modelih je ta indikator dopolnjen z zvočnim signalom).
Upoštevati je treba, da lahko sčasoma indikatorji začnejo kazati nižjo temperaturo kot dejansko. Zato je treba enkrat na leto njihove podatke preveriti s podatki nekega drugega (natančnega) termometra. Včasih plošča označuje način "E" (na primer na voljo je v skoraj vseh modelih BOSCH). To je način varčevanja z energijo, ki se uporablja, ko je zamrzovalnik poln le do polovice.
Metoda hitrega zamrzovanja vam omogoča, da ohranite največ hranil in vitaminov. Poleg tega, če hrana takoj zamrzne, v njih ne nastanejo ledeni kristali, ki pretrgajo membrano celičnega tkiva, kot je to pri postopnem ohlajanju. Način hitrega zamrzovanja je treba vklopiti 5 ur, preden hrano daste v zamrzovalnik. Kompresor bo neprekinjeno deloval in temperatura v komori bo padala. Po tem lahko vstavite svežo hrano - hitro se bodo zamrznile in s svojo toploto ne bodo ogrele že shranjenih zalog. Po 24 urah vklopite način "Shranjevanje".
Obstajajo zamrzovalniki z dvema predeloma: en predelek deluje kot običajno, drugi je namenjen hitremu zamrzovanju. Takšne naprave imajo dva kompresorja, kar je za zamrzovalnike redko. Metoda hitrega zamrzovanja zahteva dodatno porabo energije. Poleg tega v tem načinu kompresor deluje brez ustavljanja, kar pospeši njegovo obrabo.
Zamrzovalniki so na voljo v obliki omar, omar in skrinjic.
Zamrzovalne omare
Dosežejo višino 2 m in širino 60 cm, zavzemajo razmeroma majhno površino. Velika uporabna prostornina (do 280 l) vam omogoča, da v njih shranite veliko izdelkov. Omarice imajo več nivojev, oblikovane v obliki izvlečnih predalov ali polic z vrati. Piktogrami na sprednjih ploščah kažejo priporočeni rok uporabnosti različnih izdelkov. Nekateri modeli imajo posebne pladnje za zamrzovanje jagodičja, sadja in zelenjave. Plodovi se položijo na pladenj in enakomerno ohladijo, ne da bi se med seboj zamrznili.
Zamrzovalniki-podstavki
Dobro se prilegajo kuhinjskemu pohištvu, lahko jih namestite pod pult ali katero koli drugo delovno površino. Običajno imajo majhen volumen in 3-4 predelke.
Zamrzovalniki-lari
Podolgovato in odprto. V takšni posodi je primerno zamrzniti velike dele mesa ali rib. Pogosto je uporabna prostornina skrinj veliko večja od prostornine omar in doseže približno 370 litrov. Najnovejši model skrinje z zamrzovalnikom je dimenzij 850 * 1560 * 600 cm in skoraj ne more plaziti skozi vrata. Zamrzovalnik skrinj je v bistvu premična klet v vašem stanovanju. Lahko ga postavite na ložo ali balkon, mraz pa bo ostal tudi pri sobni temperaturi do +40 ° C.
Opazna pomanjkljivost naprav te vrste je, da je skrinja dovolj globoka in da ni vedno primerno, da iz nje dobimo hrano. Res je, da mnogi modeli za shranjevanje zapakiranih izdelkov vsebujejo posebne škatle in viseče košare. Poleg tega je mogoče uporabiti vtične particije. Zaradi svoje zasnove, učinkovite toplotne izolacije in dobro nameščenega hladilnega kroga so skrinje bolj varčne od vertikalnih zamrzovalnikov (lahko sprejmejo več hrane na liter prostornine). Med izpadom električne energije ostanejo dlje časa hladni. Vendar v vsakdanjem življenju niso bili deležni velike distribucije. Za naše majhne kuhinje je skrinja z zamrzovalnikom preveč zajetna.
Nekaj ​​nasvetov
Zamrzovalnik je treba napolniti do te mere, da ni ovirano prosto kroženje zraka, kar zagotavlja enakomerno hlajenje na vseh policah in v vseh predelkih. Zamrznjene sadne kline in jagode lahko uporabimo kot okrasne kocke ledu. Če želite to narediti, jih prej položite na pladenj in jih zamrznete ter nato zapakirate v vrečke za globoko zamrzovanje. Pri tej metodi jagodičja ne zamrznemo in jih shranimo ločeno.
Meso je nato bolje shraniti na koščke zahtevane velikosti, ribe pa olupljene in cele. Hrane, ki vsebuje želatino, ne smete dajati v zamrzovalnik.
Ni priporočljivo zamrzniti kumar, banan, redkvice, solate, marmelade, jajc, mlečnih izdelkov, sirov z nizko vsebnostjo maščob.
V zamrzovalnik lahko hkrati položite od 4 do 10 kg sveže hrane in zamrznete 18-36 kg na dan. A vse ima svojo mejo. Ne preobremenjujte hladilnega stroja, sicer lahko preprosto odpove.
Ne tvegajte dajanja pijač v steklene posode v zamrzovalniku - lahko počijo. Vso hrano shranite v sobno temperaturo, preden jo postavite v prostor za kuhanje.
Zamrzovalnik ne mara biti v bližini peči (tako plinske kot električne) in izpostavljen neposredni sončni svetlobi. Ko način hitrega zamrzovanja opravi svoje delo, zamrzovalnik vrnite v normalno stanje. V nasprotnem primeru kompresor ne bo uspel in bo izgorel.
Vesel nakup!

Kako izbrati zamrzovalnik?
Kako izbrati zamrzovalnik?
Kako izbrati zamrzovalnik?
Kako izbrati zamrzovalnik? Kako izbrati zamrzovalnik? Kako izbrati zamrzovalnik?Home | Articles

November 30, 2022 09:12:58 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting