Kako izbrati tiskalnik

Izbira in nakup tiskalnika je kot iskanje ustreznega modela avtomobila v smislu, da ga ne kupujete za okrasitev notranjosti, ampak ga boste morali " voziti ". Za navadnega človeka je precej težko najti pravi model, najprej je treba preučiti tehnične značilnosti tiskalnikov, ki jih danes ponujajo dobavitelji. In izbira tiskalnih naprav je tako velika in raznolika! V tem gradivu vam bomo pomagali odgovoriti na vprašanje, kako izbrati tiskalnik? Kako izbrati pravi tiskalnik in poudariti tehnične specifikacije, na podlagi katerih se boste odločili.
Najprej morate narediti seznam nalog, ki jih nameravate rešiti s pomočjo nove pridobitve. Analizirajte svoje pisarniške potrebe na podlagi značilnosti različnih tiskalnikov: zmogljivost, stroški potrošnega materiala in cena same naprave. Po tem boste imeli jasnejšo predstavo, kateri tiskalnik izbrati za dom in katerega za pisarno.
vrsta instalacije
Glede na vrsto namestitve lahko vse tiskalnike razdelimo na tri vrste:
talna lega
namizna lokacija
prenosni
Postavitev na tla zahteva posebej velike naprave, ki obdelujejo veliko količino dokumentov. Najpogosteje gre za večnamenske naprave s pomembnimi dimenzijami in težo, ki so nameščene v pisarnah ali tiskarnah in so obremenjene z veliko dela. Namizni tiskalniki se uporabljajo v majhnih pisarnah ali doma za mirujoče delo. Prenosni se v glavnem uporabljajo za tiskanje fotografij na službenih potovanjih, so lahki in majhni.
Tiskalniki se močno razlikujejo tudi glede zmogljivosti. Od navadnih tiskalnikov s funkcijo tiskanja, poceni in praktičnih za reševanje majhnih in enostavnih nalog domače mini pisarne, do večnamenskih naprav, ki združujejo več različnih zmogljivosti posameznih naprav tiskalnika, skenerja, kopirnega stroja, faksa. Če potrebujete opremo za tiskarno, se obrnite na Ural-Minolta!
Večnamenske naprave
Seveda je cena takšnih pametnih naprav veliko višja kot pri preprostih domačih tiskalnikih.
Večnamenske naprave (MFP) se zlahka prilegajo kateremu koli računalniškemu omrežju in najbolj zapletenemu sistemu za upravljanje dokumentov.
In koliko prednosti ima večnamenskost - ena naprava porabi prostor bolj ekonomično kot pet ali šest tiskalnikov. In cena " večrokega stroja " je nižja od celotnega kompleta faks-tiskalnika-skenerja-kopirnega stroja. MFP-je je lažje namestiti in konfigurirati - namesto številnih različnih lahko dobite en gonilnik in en vmesniški kabel.
Življenjska doba in zmogljivost tiskalnika
Zelo pomemben parameter. Skromni stroji za domačo pisarno lahko obdelajo do 10.000 strani na mesec. Sem spadajo brizgalni in laserski tiskalniki. Najbolj priljubljeni so majhni pisarniški tiskalniki z zmogljivostmi tiskanja od 10.000 do 50.000 izvodov na mesec. MFP-ji v srednje velikih pisarnah lahko obdelajo do 100 tisoč strani in tudi za največje pisarne tiskalne naprave praviloma konkurirajo tiskarnam.
Za uspešnost izberite napravo glede na delovno obremenitev vaše pisarne. Za domači tiskalnik ta kazalnik ni tako pomemben, za povprečni tiskalnik pa je že treba dobiti do 30 strani predelanega materiala na minuto, zahteve za visoko zmogljive naprave so do 40 dokaj visoke strani na minuto.
Tiskarska tehnologija
Razumejmo tehnologijo tiskanja sodobnih tiskalnikov. Na večnamenskem tiskalniku ali tiskalniku z lasersko tehnologijo lahko dobite zelo kakovostne odtise. Kakovost zagotavlja elektrografski tisk, vendar so stroški takšne naprave visoki. Vendar se v procesu dela kompenzira z nizkimi stroški tiskanja.
Brizgalni tiskalniki so veliko bolj privlačni po ceni in so izjemno priljubljeni. Uporabljajo piezoelektrično ali termo brizgalno tiskanje. Glede kakovosti tiska dokumenti niso slabši od laserskih, če so narejeni na foto papirju. Ob nakupu takega tiskalnika upoštevajte, da so v tem primeru stroški tiskanja enega dokumenta visoki. Razlog za to so visoki stroški brizgalnih kartuš in posebnost te naprave, ki zahteva nenehno neprekinjeno delo, da se črnilo ne izsuši. Poleg tega je trajanje tiskanja na brizgalni tiskalnik daljše, zaradi česar je večja verjetnost, da bodo uporabljeni doma. Upoštevajte te nasvete pri izbiri brizgalnega tiskalnika.
Kako deluje tiskalnik
Kako deluje posamezna vrsta naprave? Pri laserskih tiskalnikih žarek tvori sliko na fotoobčutljivem bobnu. In šele nato se ta slika s praškasto barvo prenese na list papirja. Valjak se segreje in stopi delce prahu, da tvori besedilo ali grafiko. Barva je lahko različnih barv, temu primerno se poveča tudi število kartuš. Kartuša vsebuje en toner. Načelo delovanja LED tiskalnikov je zelo podobno tistemu, ki je opisano zgoraj, vendar linija LED zahteva manj proizvodnih stroškov kot laser, kar se odraža v ceni tiskalnika.
V brizgalnih tiskalnikih matrika tiskalne glave podaja črnilo na papir. Membrana piezo kristala tvori kapljico črnila. Ko se odda elektrika, se piezoelektrični kristal upogne in pritisne na membrano ter potisne kapljico iz šobe. Ta tehnologija je zaslovela s svetovno znanim tiskarjem Epson. Naprave te družbe slovijo po neverjetni vzdržljivosti.
V sublimacijskih tiskalnikih se črnilo segreje s topilnikom in izhlapi na list papirja. Dolgi časi tiskanja teh tiskalnikov so posledica dejstva, da se vsaka barva obdela po vrsti in šele nato se nanese zaščitni premaz.
V tiskalnikih s trdnim črnilom se črnilo najprej stopi v posodi in nato dovaja v tiskalno glavo in nato na list papirja.
Število kartuš je različno za različne modele tiskalnikov. Slabo je, če obstaja samo ena kartuša za črno-belo in barvno, ena od barv se izprazni in morate zamenjati celotno kartušo.
Če se želite izogniti prilagajanju tiskanja z računalnikom, izberite tiskalnik s tipkovnico na dotik na plošči ohišja, pa tudi LCD ploščo ali zaslon za sprotne informacije.
Kako in koliko papirja vstavimo v tiskalnik? Domači tiskalniki z nizko ceno imajo en pladenj za podajanje papirja, ki lahko sprejme do 150 listov. Naprave za srednje velike pisarne lahko sprejmejo do 500 listov, za velike pa 1000 in več. Modularni večnamenski tiskalniki so običajno opremljeni z več pladnji, zmogljivosti pa so razširjene na 8.700 listov. Tako resni stroji so med postopkom optičnega branja pogosto opremljeni z avtomatskim podajalnikom dokumentov za izvirnike. Le sveženj listov morate položiti, naprava pa kopira najprej eno, nato pa še drugo stran lista in jo obrne sama.
Upoštevajte težnjo tiskalnikov, da med delovanjem povzročajo hrup. Močnejši je tiskalnik, več hrupa proizvaja.
Je vaš namen tiskanje fotografij na tiskalnik? Kupite tiskalnik z možnostjo tiskanja na foto papir, le tako boste dosegli kakovostno tiskanje. Kar zadeva gostoto papirja za tiskalnike, je njegova največja vrednost 1190,0 g / m2.
Kako so povezani tiskalniki?
V velikih podjetjih in ustanovah strokovnjaki MFP hkrati povežejo z več računalniki in tako zaposlenim organizirajo prost dostop do naprave za tiskanje dokumentov. V ta namen se uporablja protokol HTTP. Standardni postopek konfiguracije poteka v običajnem internetnem brskalniku.
In tiskalnikov fotografij ni treba več konfigurirati z računalnikom. V tandemu lahko tiskajo samo s fotoaparatom. Za urejanje slik in ogled fotografij so ti tiskalniki opremljeni z barvnim zaslonom.
Vprašanje izbire računalniških operacijskih sistemov za normalno delovanje tandema tiskalnik-računalnik v našem času ni relevantno. Računalnik je lahko opremljen s katerim koli operacijskim sistemom, pri izbiri tiskalnika pa si na list papirja zapišite podatke o količini RAM-a in vrsti vašega procesorja. Tiskalniki imajo svoj RAM. Shranjuje podatke za obdelavo slik in pri visoki ločljivosti je količina tega pomnilnika zelo pomembna.
Pri veliki obremenitvi tiskalnika je pomembna frekvenca njegovega procesorja; pri višjih frekvencah čakalna vrsta hitreje mine.
Dodatna oprema in potrošni material
Lastniki tiskalnikov se morajo spomniti Exuperyjevega izreka, da smo odgovorni za tiste, ki smo jih ukrotili. Če parafraziram to, če ste kupili tiskalnik, boste morali ves čas skrbeti zanj. Ta skrb bo vključevala vzdrževanje stanja v delovnem stanju z zamenjavo sestavnih delov in nakupom potrošnega materiala.
Osupljiv primer je fotografski boben kot del, ki ga je treba zamenjati po izčrpani življenjski dobi. Ta naprava sliko prenese na list papirja. In pri laserskih in LED tiskalnikih razvija svoj vir s precej hitrim tiskanjem. Če je boben za fotografije nameščen v kartuši, tako kot v večnamenskih tiskalnikih in preprostih tiskalnikih, se njegova življenjska doba podaljša.
Tudi vir magnetnega prahu v laserskem tiskalniku ima svoj okvir - razvijalec, torej ta prašek, lahko traja do približno 600.000 strani. Vira tonerja je še manj - v osebnih tiskalnikih traja le pet tisoč strani, v produktivnih velikih napravah pa do trideset tisoč izvodov. Nekoliko več virov barvnih kartuš s tonerjem - do petdeset tisoč in črno-belih kartuš s tonerjem - do sto tisoč strani. Bodite pozorni na dejstvo, da je pri precejšnji ravni cen brizgalnih tiskalnikov vir njihovih črnilnih kartuš zelo skromen. Enako je tristo strani.
Kateri vmesnik uporabiti?
S pomočjo katerega vmesnika želite svoj novi tiskalnik povezati z računalnikom, se ne odločite po nakupu, ampak do tistega veselega trenutka, ko bo popolnoma nova naprava okrasila vašo pisarno. Poskusimo razumeti obilico človeških izumov na področju prenosa podatkov s procesorja na zunanjo napravo. Obstajajo žični in brezžični vmesniki. Slednji so seveda bolj priročni v vseh pogledih, človeštvo pa se premika v svojih izumih in se oddaljuje od potrebe, da se držijo žic pod nogami. Spet poudarjamo, da vse določa cena, vi pa se odločite, kateri vmesnik izbrati:
Ethernet je žični vmesnik, kabel RJ-45 se poveže s tiskalnikom ali večnamensko napravo. Neprijetnosti so v žicah pod nogami in potrebi po ponovnem stiskanju kabla v nov konektor, pod pogojem, da je nekdo padel in ga ujel. Založite konektorje in kupite stiskalnico.
LPT je zelo priljubljen vzporedni vmesnik za prenos podatkov iz računalnika v tiskalnik, vendar danes izginja. Zanj je značilna nizka hitrost in počasi živi svoje dni.
USB - ker je danes najbolj priljubljen in razširjen vmesnik - priporočamo, da ostanete na njem. Vsak sodoben računalnik ima več vrat USB. Zato pri zamenjavi nakupa ne bi smelo biti težav.
FireWire - to je serijski vmesnik in se ne samo v tem razlikuje od LPT. Hitrost te povezave je veliko večja in znaša približno 400 Mbps.
Bluetooth je izjemno priročen brezžični vmesnik. Strinjam se, v veselje je zamenjati tiskalnik brez žic, ki ležijo na tleh.
Wi-Fi je sodobna različica brezžične komunikacije. Uporablja se v velikih podjetjih in organizacijah za gradnjo brezžičnih omrežij. Priročen in varen vam omogoča, da pozabite na žice.
IRDA - infrardeča vrata. Ima nizko hitrost prenosa podatkov, vendar se uporablja za preklapljanje skoraj vseh naprav, opremljenih s podobnim vmesnikom za infrardeče sevanje.
Faksimilne zmogljivosti
Proizvajalci večnamenskih naprav so si močno prizadevali razširiti zmogljivosti najnovejših naprav in mi imamo priložnost izkoristiti to široko paleto. Ali je slišati kot pravljica kopirati, skenirati, pošiljati in prejemati fakse in hkrati govoriti po telefonu brez sprejemnika? A te priložnosti so že dolgo na voljo vsem!
Med zmogljivostmi večnamenske naprave so vse prednosti polnopravnega telefona, poleg tega pa so nekateri od teh pametnih naprav opremljeni z brezžično slušalko. Zato se lahko po zgledu Julija Cezarja hkrati spopadete z več nalogami - odzivanjem na klic, kopiranjem slik in pitjem kave. Če je zvočnik vključen v večnamensko napravo, potem prostoročni pogovor za vas ne predstavlja težave. Samodejni odzivnik bo prevzel funkcijo obravnave klicev strank, če niste v službi.
Če programsko konfigurirate računalnik za uporabo vgrajenega faksa večnamenske naprave, boste znatno prihranili pri stroških papirja.
MFP zmogljivosti skeniranja
Te čarobne večnamenske naprave se lahko spremenijo tudi v barvni optični bralnik. Vgrajeni optični bralniki v večnamenskih napravah so razdeljeni na dve vrsti - ploščati in razširljivi. Prvi so namenjeni skeniranju posameznih dokumentov. Če položite list na steklo optičnega bralnika, visoko kakovostno preberete podatke iz dokumenta. Če poskusite, lahko to storite s knjigo. Toda optični bralnik ne bo mogel delati s knjižno stranjo, če je niste najprej iztrgali. Ta vrsta optičnega bralnika je zasnovana za izvajanje zelo različnih nalog. Če je vaša slika ali plakat velik - je večnamenski tiskalnik širokega formata s prenosnim optičnim bralnikom samo za vaše potrebe. Zmožen je digitalizirati plakate in koledarje, znake, fotografije in obvestila velikega formata. Ko izbirate večnamensko napravo, bodite pozorni na to.
Proizvajalci večnamenskih naprav ne bi bili vodilni v prodaji, če ne bi na trg predstavili večnamenskih naprav z vgrajenimi optičnimi bralniki, ki združujejo zmogljivosti ploščate in naprave za raztezanje! Da, obstajajo takšne kombinirane naprave.
Poudariti je treba, da so stroški vgrajenega optičnega bralnika in s tem tudi stroški celotnega večnamenskega naprave bistveno odvisni od vrste senzorja, ki ga uporabljajo proizvajalci. V večini primerov boste v optičnem bralniku naleteli na kontaktni senzor CIS. Ta možnost je bolj demokratična po ceni in je namenjena potrošnikom v sektorju domačih pisarn.
Če pa so vaše poklicne potrebe povezane z obdelavo grafike, visokokakovostno digitalizacijo slik in fotografij, potem vam je na voljo skener CCD. Seveda bodo stroški takšne naprave višji.
Zmogljivosti sodobnih večnamenskih naprav vam omogočajo, da se ne zatečete k storitvam golobov, ampak takoj preberete prebrano sliko po e-pošti in brez vstopa v brskalnik računalnika, temveč s pomočjo zaslona na dotik same naprave in imenika . In po tem mi povejte, da našega stoletja ni mogoče imenovati obdobje novih človeških možnosti!
MFP zmožnosti kopiranja
Nekateri modeli večnamenskih naprav omogočajo kopiranje brez računalniškega nadzora. Kakovost in hitrost postopka ni slabša od standardnih.
Hitrost enobarvnega kopiranja za papir A4 je od 3 do 140 ppm, barva pa od 1 do 130 ppm.
Garancije za servisno podporo
Vsak kupec pri nakupu drage opreme sam ugotovi možne možnosti servisiranja, saj kompleksne naprave v določenem času lastnika ponavadi predstavljajo neprijetna presenečenja. Praviloma se to zgodi v najbolj neprimernem trenutku sredi delovnega dne z največjimi obremenitvami in časovnimi omejitvami pri njegovem popravilu.
V takih situacijah se zelo hitro na klic v pisarni pojavijo brezvestni " strokovnjaki " iz enodnevnih podjetij, ki z visokimi zahtevami glede zneska plačila za svoje storitve še vedno uspejo vaše kakovostne dele nadomestiti z manj učinkovite.
Da bi se izognili takim situacijam, poskusite vnaprej kupiti opremo pri prodajalcu, ki vam bo v kratkem dal garancijo za kakovostno zamenjavo dela, ki ni v redu. Zavarovani boste pred zamenjavo sestavnih delov drage naprave.
Rusifikacija jedilnika
Sodobne večnamenske naprave so zelo težko razumeti njihove delovne naprave z veliko različnih funkcij. Zato boste lažje obvladali informacije o njegovih zmožnostih in delali z njimi, če je meni v vašem maternem ruskem jeziku.
Zaključek
Dosežki na področju IT-tehnologij so zagotovo impresivni, vendar je daleč ura, ko bomo popolnoma pozabili na papirnato različico dokumentov in prešli na elektronsko. Mnogi ljudje verjamejo, da ta ideja ni izvedljiva.
Iz življenjskih izkušenj vsi vemo, kako grenko je lahko izgubiti pomemben dokument v nujno potrebni situaciji zaradi okvare računalnika. Toda prednost papirnate različice dokumenta je v trajnem ohranjanju, ne da bi šteli požare.
Razvoj proizvodnje kopirne opreme ne zaostaja za splošnimi trendi v računalniški tehnologiji, proizvajalci so občutljivi na utrip potreb zaposlenih v velikih podjetjih in podjetjih. To nam omogoča, da kadar koli uporabimo široko paleto visokokakovostnih tehnologij. Upamo, da vam bodo nasveti za izbiro tiskalnika pomagali!

Kako izbrati tiskalnik
Kako izbrati tiskalnik
Kako izbrati tiskalnik
Kako izbrati tiskalnik Kako izbrati tiskalnik Kako izbrati tiskalnikHome | Articles

November 29, 2022 12:35:32 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting