Kako izbrati tablični računalnik

Priljubljenost tabličnih računalnikov zaenkrat šele dobiva zagon. Njihova velikost, teža in funkcija se nenehno razvijajo in sledijo razvoju računalniške tehnologije. Vse več podjetij na trgu ponuja tablične računalnike in navadni človek je včasih težko izbirati med to vrsto naprav. Tu vam bomo poskušali pomagati in odgovoriti na vprašanje: kako izbrati tablični računalnik?
Ali je vredno začeti z definicijami in ugotoviti, kaj pravzaprav je tablični računalnik? Dejansko se pod enim imenom skriva več vrst naprav. Oglejmo si najpogostejše. Gre za tablični računalnik in internetno tablico.
Prva vrsta je običajni polnopravni računalnik, razlika od običajnega stacionarnega osebnega računalnika je le njegova oblika, z enostavnimi besedami je zelo podobna velikemu tabličnemu računalniku. Za delo z zunanjimi napravami ima vse možne vmesnike in lahko povežete tako tipkovnico kot miško ter vse običajne naprave za delo v pisarni. V takem računalniku so nameščene polne različice operacijskih sistemov Windows, Linux ali Mac OS.
Ločeno je treba povedati o internetni tablici. Združuje dve napravi, pametni telefon in prenosnik, in ima nedvomno prednost, da je kompakten. Kljub velikosti so sodobne internetne tablice precej funkcionalne in osredotočene predvsem na delo na internetu in spletnih aplikacijah. Vsak internetni tablični računalnik je združljiv z osebnim računalnikom in ima možnost povezave z njim za izmenjavo datotek in druge operacije. Najpogostejša operacijska sistema za te tablice sta android in iOS. Na teh sistemih je izdelana velika večina sodobnih tablet.
Zdaj, ko je ugotovljena razlika med internetnimi tabličnimi računalniki in tabličnimi računalniki, se lahko podrobneje osredotočite na internetne tablice in ugotovite, na kaj morate biti pri izbiri še posebej pozorni.
Eno glavnih vprašanj pri nakupu katere koli digitalne naprave, na katero morate odgovoriti sami, je vprašanje, zakaj jo potrebujem? Za katera opravila potrebujete tablični računalnik? Če iščete majhno težo, kompaktnost, mobilnost, udobje uporabe interneta in brskanja po spletu z igrami, potem je ta naprava za vas.
Videz in ergonomija
Eno glavnih meril za kupca je videz naprave. Kot pravijo, jih pozdravijo oblačila. Danes vam je na voljo na stotine modelov različnih proizvajalcev, vsi imajo svoje čipe, eden izmed njih je lahko lepota naprave. Z drugimi besedami, tovarišev za okus in barvo ni. Tu je treba pridržati, da je za zunanjo privlačnostjo lahko bedno polnjenje ali drugi neprijetni trenutki, na primer slaba ergonomija tablice. Da bi to ugotovili, obstajata dva načina, prvi je, da preberete mnenja o napravi na specializiranih forumih in spletnih mestih s pomočjo strokovnjakov ali osebno preverite udobje uporabe naprave z ogledom in pregledom.
CPU
Polnjenje tablete je še ena pomembna podrobnost. Procesor je srce tablice, seveda nima enake moči kot stacionarni računalniki, ker ne izvaja zapletenih matematičnih operacij. Če ste navaden uporabnik in običajno brskate po internetu v iskanju zanimivih informacij, potem je procesor z urno frekvenco 600-800 MHz za vas povsem primeren. Če boste predvajali in gledali videoposnetke, bodite pozorni na zmogljivejše modele.
Spomin
Najprej je vredno ločiti med RAM in vgrajenim pomnilnikom. Prvi vpliva na hitrost delovanja, drugi pa je odgovoren za shranjevanje podatkov. Z RAM-om je vse jasno, več kot je, tem bolje, pa tudi z drugim. Ne smemo pozabiti, da se za povečanje pomnilnika za shranjevanje informacij proizvajajo pomnilniške kartice, tako da se lahko poveča njihova prostornina.
Operacijski sistem
Kot smo že omenili, sta vodilni na trgu tabličnih operacijskih sistemov Google z androidom in Apple z iOS. Windows Phone naj bi jim stopil po petah, a je po priljubljenosti bistveno slabši od prvih dveh. Obstaja veliko mnenj o prednostih enega ali drugega operacijskega sistema, tukaj je nekaj točk, na katere morate biti pozorni:
Z nakupom ipad-a postanete ponosni lastnik iOS-a. Je hitra, stabilna v službi in izredno privlačna. Njegove slabosti vključujejo veliko število plačljivih aplikacij, neprijetnost prenosa datotek iz računalnika in pomanjkanje združljivosti s predvajalnikom Flash, torej različne animacije s pripono swf na vašem tabličnem računalniku iOS ne bodo prikazane.
Če imate napravo Android, potem ste lastnik morda najbolj "priljubljenega" operacijskega sistema danes. Brez vseh zgoraj navedenih pomanjkljivosti je prilagodljiv v nastavitvah, ima možnost posodabljanja in kup aplikacij na trgu Android.
Obstajajo tudi drugi operacijski sistemi za tablične računalnike, ki pa v Rusiji niso tako priljubljeni in jim ne bomo posvečali pozornosti.
Zaslon in diagonala
Ta specifikacija se lahko giblje od 4 do 11 palcev. Cena naprave je lahko v veliki meri odvisna od tega parametra. Če želite udobno brskati po internetu, je 10-palčni tablični računalnik povsem primeren za vas.
Tablete imajo zaslon na dotik, treba je omeniti, da obstajajo kapacitivni in uporovni tipi zaslonov na dotik. Kapacitivni reagirajo na rahel dotik prstov, niso pa primerni za dotikanje pisala, uporovni pa so namenjeni pisalom, vendar je prisotna tudi sposobnost dotika s prsti, a na zaslon boste morali pritisniti s trudom. v tem času je kapacitivni tip zaslonov postal bolj razširjen.
Življenjska doba baterije
Zelo pomemben parameter, na katerega morate biti pozorni. Najbolj porabljen del tablice je zaslon, seveda večji kot je, hitreje se bo baterija izpraznila. Bodite pozorni na zmogljivost akumulatorja, zaželeno je, da znaša vsaj 2400 mAh, to bo zadostovalo za 4-6 ur neprekinjenega delovanja.
Druga pomembna točka je teža, vse je odvisno od vaših želja, danes so proizvajalci po zaslugi tehnologije svoje modele bistveno olajšali in pri izbiri ne bo večjih težav.
Brezžični adapterji
Delo na internetu in spletnih aplikacijah je glavni namen tabličnih računalnikov, zato morajo biti opremljeni z Wi-Fi in 3G adapterji. Danes so omrežja tretje generacije in brezžični Wi-Fi na voljo v Rusiji v skoraj vseh krajih.
Ovitek za tablični računalnik
Telo je praviloma izdelano iz kovine ali plastike. Seveda je kovinsko ohišje veliko močnejše od plastičnega. Bodite pozorni, da telo v rokah ne "škripa" in je videti celo. Vendar je za vse internetne tablice brez izjeme vredno kupiti ovitek. Tablico boste rešili pred cerapini in neželenimi madeži.

Kako izbrati tablični računalnik
Kako izbrati tablični računalnik
Kako izbrati tablični računalnik
Kako izbrati tablični računalnik Kako izbrati tablični računalnik Kako izbrati tablični računalnikHome | Articles

December 3, 2022 05:41:07 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting