Kako izbrati tablični računalnik?

Osebni računalniki, prenosniki, mobilni telefoni - vse te naprave so s svojim videzom naletele na piko na i, saj so za vedno spremenile predstavo človeka o sodobni tehnologiji in njenih zmožnostih. A vse to bledi pred nedavno pojavljenimi tablicami, ki so končno očarale vse sanje in misli ljubiteljev sodobnih pripomočkov. Do nedavnega ni bilo več kot nekaj ducatov modelov tabličnih računalnikov, danes pa jih je več kot tisoč. V takšni raznolikosti ni čudno, da se tudi izkušen tehnik, da ne omenjamo preprostega kupca, zmede. Na kaj torej biti pozoren pri nakupu tabličnega računalnika? Če želite to vedeti, preberite ta članek!
Tablični računalniki vključujejo:
E-knjige, ta tablični računalnik pridobiva vedno večje občinstvo. Prednosti e-knjige so številne. V primerjavi z navadnimi knjigami zavzame malo prostora, ima zelo obsežen pomnilnik, številne e-knjige pa imajo funkcijo predvajalnika. Zelo primeren je za ljudi, ki se učijo tujih jezikov. Zdaj pa se pogovorimo malo o tehničnih značilnostih. Mnogi ljudje mislijo, da bi moral biti zaslon e-knjige velik, vendar to ni povsem res. Glavna stvar je dobra ločljivost zaslona. Za udobnejše branje naj bo diagonala 5,6 palca, ločljivost pa 320 * 460 pik. Tudi pri izbiri e-knjige bodite pozorni na prevleko zaslona, ​​ta mora biti odsevna in imeti dober vidni kot. Ko izbirate knjigo, jo obvezno držite v rokah, vklopite, preverite, ali vam je priročno, da jo preberete, poglejte nastavitve, če vam vse ustreza. Ne lovite blagovnih znamk, pogosto napihnejo ceno, to velja tudi za ruske trgovine. Cene se gibljejo od 1.800 do 15.000 rubljev.
Tablični osebni računalnik je ena izmed različic prenosnih računalnikov z zaslonom na dotik, takšni tablični računalniki imajo popolno združljivost z računalniki IBM PC in celoten operacijski sistem. Kot operacijski sistem se večinoma uporabljajo sistemi Windows, Linux, Apple Mac OS X. Primeren je za ljudi, ki želijo vedno ostati v stiku in biti na tekočem z dogodki. Diagonala je od 6 do 11,6 palcev. Frekvenca procesorja od 1 GHz do 800 MHz, RAM od 1 GB do 512 MB, trajni pomnilnik 4 GB - 64 GB, 3G modem je lahko vgrajen ali ne. Pri nakupu tabličnega osebnega računalnika se v trgovini obvezno malo seznanite z njim: podprite ga v roke, vklopite, pojdite v nastavitve.
Internetna tablica združuje lastnosti prenosnika in pametnega telefona, z internetom jih je mogoče nenehno povezati prek 3G in Wi-Fi sistemov, zelo priročno je uporabljati jo za ogled vseh vrst spletnih mest in strani, zaslon na dotik vam omogoča za nadzor tabličnega računalnika z enim dotikom prsta. Razlika med internetno tablico in tabličnim računalnikom: prvič, to so stroški, znašajo od 4500 do 15000 rubljev; drugič, brezžični internet; tretjič, deluje zelo dolgo brez ponovnega polnjenja; ni dovzeten za hekerske napade.
Kako izbrati tablični računalnik?
Obstajata 2 vrsti tehnologije zaslona: uporovna in kapacitivna.
Uporni zaslon je zaslon, sestavljen iz plošče s tekočimi kristali. Na vrhu sta postavljeni dve prozorni plošči, med njima je ločen dielektrik. Prednosti takega zaslona so: nizka cena v primerjavi z drugimi materiali, visoka občutljivost zaslona in možnost nadzora zaslona s katerim koli predmetom.
Slabosti tehnologije: nezadosten prepustnost svetlobe, zaradi česar boste morali uporabiti dodatno osvetlitev ozadja; takšni zasloni se tudi hitro obrabijo.
Kapacitivni zaslon - zaslon na dotik, steklena plošča, na kateri se v tanki plasti nanese uporovni material. Na vogalih plošče so nameščene elektrode, ki napajajo prevodno plast nizkonapetostne izmenične napetosti.
Slaba stran takega zaslona je, da boste zanj morali kupiti posebno pisalo.
Posebno pozornost posvetite kitajskim proizvajalcem, imajo zelo dobre in kakovostne modele, čeprav imajo eno majhno pomanjkljivost. V mnogih modelih zvočna tipka tone, včasih sam zvok odpove, če pa poslušate skozi slušalke, lahko vse dobro slišite, kar zadeva kakovost slike, pa je preprosto odlična. In še en mali trik " kitajcev ", da boste razumeli navodila, boste morali preučiti internet, saj v priloženih navodilih ni besede v ruščini.
In še en namig, pred nakupom tabličnega računalnika pojdite skozi več trgovin, se pogovorite s prodajalci, naj vam vse podrobno razložijo, povedo in pokažejo. In kar je najpomembneje, sprehodite se po internetu, tu lahko ne samo najdete vse informacije, ki vas zanimajo (tako s pozitivnimi kot negativnimi ocenami), ampak tudi kupite tablico po nižji ceni. Uživajte v nakupovanju.

Kako izbrati tablični računalnik?
Kako izbrati tablični računalnik?
Kako izbrati tablični računalnik?
Kako izbrati tablični računalnik? Kako izbrati tablični računalnik? Kako izbrati tablični računalnik?



Home | Articles

December 5, 2022 20:38:50 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting