Kako izbrati proizvajalca kruha?

Prvotno so ukrajinske gospodinje pekle domač kruh. Vstali so ob zori, zakurili peč, pričarali nad testom, zamesili čedne hlebčke in kmalu se je po hiši razširila dišeča aroma svežega kruha. Za peko kruha je bilo treba veliko potrpljenja, pozornosti in seveda časa. Zato v našem času s svojim vrvežem in nenehnimi skrbmi ni ostalo toliko družin, kjer bi gospodinje svoje ljubljene razveselile z domačim kruhom. Večina pekovskih izdelkov preprosto kupi v lokalni trgovini. Ampak ne zanikajte si užitka!
Konec koncev, s prihodom čudovitega krušnika v vašem domu boste lahko vsak dan pojedli pravo domače pecivo!
Poglejmo torej več o proizvajalcu kruha. Navzven so si vsi proizvajalci kruha podobni, razlikujejo se le po barvi in ​​materialu telesa - plastiki ali nerjavnem jeklu. Oblika proizvajalcev kruha ima tudi veliko skupnega: vsak model je delovna komora s pokrovom, grelna cev (grelni element) znotraj in motor. V takšno "pečico" se vstavi vedro, ki se odstrani s pritrdilnim elementom za nož (imenuje se tudi lopatka). Vedro ima udoben ročaj, prevleko proti prijemanju in je pekač. Lopatka meša sestavine, da tvori testo, desetica pa testo spremeni v kruh. Vaše sodelovanje v procesu kuhanja je čim manjše: sestavine, navedene v receptu, morate naložiti v pečico, ne da bi jih pomešali. Vse ostalo bo izdelovalec kruha naredil sam: sestavine bo zmešal, segrel, pustil testo, da se zamesi, kruh speče. Ko je kruh pripravljen, vas bo proizvajalec kruha obvestil s piskom. Tako preprosto je!
Izdelovalec kruha vam lahko poleg neposrednega pečenja kruha pomaga, da dobite že pripravljeno testo, če nimate časa ali duševne moči, da bi to naredil sam. Zahvaljujoč funkciji gnetenja brez pečenja dobite odlično testo za napolnjene ploške, nekvašeno testo za pico in cmoke z optimalno konsistenco. "Žemljico", ki jo pomeša štedilnik, bo treba le razdeliti na pite, jih položiti na pekač, pustiti, da vzhajajo in pečemo v pečici. Obstaja tudi neposredno nasprotna funkcija - peka brez gnetenja, ki je primerna za pecivo - mafine, šarlote. Najprej z mešalnikom testo pretepamo, nato vlijemo v model - in v kruhoplovo! To funkcijo boste potrebovali, če je pečica zasedena recimo z mesnimi jedmi.
Poleg funkcij kruha je v nekaterih modelih še ena možnost "Jam" z okusnim imenom: marmelado, marmelado, marmelado lahko kuhate iz svežega ali zamrznjenega sadja in jagodičja. Skrivnost tega načina je kombinacija nizke temperature, optimalnega časa kuhanja in nenehnega počasnega mešanja z lopatico.
Funkcionalnost proizvajalcev kruha je odvisna od vaših potreb in želja. Pri izbiri stroja za kruh bodite pozorni na naslednje parametre:
Moč - od 400 do 1650 W pri različnih modelih. Višji kot je indikator, hitreje deluje pečica. Večina sodobnih proizvajalcev kruha ima povprečno moč najmanj 600 vatov. Teža in velikost štruce. Za družino od 2 do 4 ljudi običajno zadostuje izdelek, ki tehta od 500 g do 1 kg, vendar so nekateri proizvajalci kruha sposobni speči velike hlebčke do 1,5 kg! Da bi zagotovili, da je kruh pripravljen vsakič zmerno, vam aparat za kruh omogoča, da nastavite velikost vsakega hlebca - majhnega, srednjega ali velikega.
Zasnova in število nožev: obstajajo modeli vertikalne in vodoravne zasnove, zasnovani za enega in dva noža. Proizvajalci zagotavljajo, da se s pomočjo dveh nožev testo zamesi bolj enakomerno.
Vidno steklo: postopek peke bo potekal tik pred vašimi očmi, če izberete model z nadzornim oknom. Kar je večje, je bolje: pokukati v majhen kvadrat bo izjemno neprijetno, pečico boste zagotovo želeli odpreti, vendar to ni priporočljivo. Če ne nameravate nadzorovati delovanja proizvajalca kruha, kupite model s "praznim" pokrovom.
Število programov peke.
Izdelovalci kruha imajo lahko od 3 do 17 programov. Programi se razlikujejo predvsem po temperaturah gnetenja, pečenja in obratovanja. V sodobnih modelih najdete tako " standardne " programe za peko " osnovnega " kot tudi " pšeničnega " kruha, pa tudi originalne programe, na primer: priprava marmelade, izdelava muffinov, peka borodinskega kruha, peka kruha z različnimi dodatki, poseben program za rženi kruh, peko peciva, peko kruha brez diete, peko kruha iz koruze, riža, bisernega ječmena, ajdove moke, program za peko iz grobe moke, program za sladko pecivo z rozinami, čokolado, medom, sladkorjem in drugi dodatki itd.
Časovnik vam bo olajšal nastavitev časa, do katerega naj bodo vaši pecivi pripravljeni: odvisno od modela je zasnovan za 12-15 ur. Se pravi, s prenosom sestavin in namestitvijo aplikacije, na primer zvečer, boste prav za zajtrk prejeli sveže vroče pecivo. Razkošno! Izdelovalec kruha bo sam izračunal, kdaj naj začne postopek.
Zaslon je vedno tekoč kristal, včasih s priročno osvetlitvijo. Večji, boljši: majhen prikazuje samo številke, ki označujejo začetek in konec postopka pečenja. Velik, popolnoma funkcionalen zaslon bo vseboval informacije o nastavitvah pečice, času in trenutnem stanju postopka peke kruha ali žemljic.
Funkcija pomnilnika ščiti pred morebitnimi izpadi električne energije. Imajo ga skoraj vsi proizvajalci kruha: če je elektrika izključena, pečica ohrani program od 30 sekund do 40 minut, odvisno od modela, ob vklopu pa se samodejno vrne v prekinjen cikel in nadaljuje z delom .
Kako dodati sestavine: Želite narediti sladke žemljice, mafine z rozinami ali rustikalen kruh? Te sestavine dodamo v pripravljeno testo, zato morate še vedno odpreti pokrov navadnega kruholoma. Da mikroklima v pečici ne bo motena, je bolje kupiti model z razdeljevalnikom: v majhen predelek v pokrovu vlijte rozine, oreščke ali suho sadje in jih ob pravem času samodejno vlijete v vedro testo, enakomerno porazdeljeno po celotnem testu.
Dodatna oprema: pečica je opremljena z dodatki, kot so merilna skodelica, kombinirana merilna žlica z dvema koncema, pogosto z aparatom najdete tudi kaj in čopič za pokrivanje peciva z glazuro. V modelih s funkcijo izdelave baget so na voljo posebna stojala. In zagotovo - knjiga blagovnih znamk receptov za peko kruha z natančnim odmerkom izdelkov in koristnimi nasveti za začetnike kuharje.

Kako izbrati proizvajalca kruha?
Kako izbrati proizvajalca kruha?
Kako izbrati proizvajalca kruha?
Kako izbrati proizvajalca kruha? Kako izbrati proizvajalca kruha? Kako izbrati proizvajalca kruha?Home | Articles

December 3, 2022 07:15:07 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting