Kako izbrati pralni in sušilni stroj

Kot pri vseh gospodinjskih aparatih so tudi izdelki s funkcijo sušenja certificirani glede na več kazalnikov: kakovost pranja, ožemanja, sušenja in energetska učinkovitost. Po prvih treh parametrih večina sodobnih kombiniranih naprav spada v najvišji razred A. Manj pogosti so modeli s pranjem, ožemanjem ali sušenjem razredov B ali C.
Gre predvsem za izdelke proračunskega cenovnega segmenta.
Nekaj ​​drugače je pri porabi energije pralne in sušilne opreme. Za kakovostno sušenje stvari je potrebna velika količina električne energije, ki je ni vedno mogoče zmanjšati. Zato je poraba energije številnih naprav te vrste približno 0,19-0,23 kWh / kg in ustreza razredu B.
Na trgu obstajajo naprave, ki porabijo več električne energije. Glede porabe energije jih uvrščamo v najnižji razred C.
In le za najbolj napredne modele je značilna nizka poraba energije, ki ustreza razredu A (0,17-0,19 kWh / kg).
Uporaba pralnega stroja
Včasih lahko perilo po pranju in sušenju ostane vlažno, suho ali nagubano, kar ga hitro obrabi. To se zgodi iz različnih razlogov: bodisi gospodinjski aparati niso v redu in jih je treba odpeljati v servisni center ali, kar se najpogosteje zgodi, je bil način delovanja naprave napačno izbran.
Tem težavam se lahko izognete, če upoštevate preprosta splošno sprejeta pravila.
Programe pranja, ožemanja in sušenja je treba vedno izbrati glede na vrsto tkanine. Nikoli ne naložite več stvari, kot je navedeno v spremni dokumentaciji. Priporočljivo je uporabljati vroč zrak za sušenje debelih bombažnih ali lanenih tkanin, vendar je bolje tanke stvari namakati s hladnim zrakom.
Preden predmete pospravite, se prepričajte, da so primerni za pranje in sušenje v stroju. Vse potrebne informacije so običajno označene na etiketah perila. Torej, na prostem morate obesiti izdelke z veliko kovinske, lesene ali plastične opreme, zlasti občutljive stvari (sintetične zavese, volna, svila, najlonske nogavice). Sušenje v pisalnem stroju ni priporočljivo za izdelke s podlogo iz pene, obsežne predmete, kot so topli jopiči, posteljna pregrinjala, spalne vreče, pernice.

Kako izbrati pralni in sušilni stroj
Kako izbrati pralni in sušilni stroj
Kako izbrati pralni in sušilni stroj
Kako izbrati pralni in sušilni stroj Kako izbrati pralni in sušilni stroj Kako izbrati pralni in sušilni strojHome | Articles

November 28, 2022 02:56:47 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting