Kako izbrati navigatorja

Življenja sodobne osebe si je popolnoma nemogoče predstavljati brez GPS navigatorja. Te čudovite naprave so resnična najdba za popotnike in tiste, ki cenijo svoj čas in ga ne želijo preživeti v potepu po neskončnih labirintih velikih mest. Navigatorji združujejo funkcije sprejemnika GPS in računalnika. Sprejemnik je osredotočen na obdelavo satelitskih signalov, računalnik je zaposlen z njihovim dekodiranjem. Večino domačih navigacijskih naprav podpira sistem Navstar, ki je v lasti Ministrstva za obrambo ZDA. Sateliti Navstar se nahajajo na razdalji 20180 km. Glavni konkurent Navstarju je sistem Glonass. Satelitska konstelacija tega sistema in pravice do njegove uporabe pripada ruskemu obrambnemu ministrstvu. Sateliti Glonass se nahajajo v treh ravninah na razdalji 19100 kilometrov. Evropska, kitajska in indijska podjetja so v fazi razvoja svojih sistemov. Kako izbrati navigatorja, bomo razpravljali kasneje.
Vrste navigatorjev
Med vrstami GPS navigatorjev obstajajo pomorski, letalski, univerzalni, motociklistični, kolesarski, avtomobilski modeli. Morda so med meščani najbolj priljubljeni avtomobilski navigatorji, zato je vprašanje, kako izbrati avtomobilski navigator, danes zelo priljubljeno. Ta vrsta navigatorja je opremljena z glasovnim mehanizmom, ki predlaga pot, funkcijo za izračun poti in možnost prenosa zemljevidov mest.
Navigatorji so razdeljeni v dve veliki skupini - neodvisni in mirujoči. Samostojni ne potrebujejo zunanjega računalnika za delovanje. Imajo zaslon, ki odraža informacije, ki jih potrebujete. Te naprave napaja vgrajena visokozmogljiva baterija. Navigatorji, zasnovani za avto, mirujejo. Napajajo se iz vžigalnika.
Oblika navigatorja
Na kaj še iskati, kako sami izbrati navigator GPS? Ne skrbite, zasnova je dovolj preprosta. Naprava poleg sprejemnika vključuje še procesor, RAM, ohišje, opremljeno z zaslonom, in baterijo. Hitrost sprejemnika GPS je odvisna od moči procesorja, vgrajenega v navigator. Čim močnejši je, hitreje opravi svoje delo (izračun poti, nalaganje zemljevidov itd.). Parameter moči se meri v megahercih. Kazalnik frekvence se giblje med 266 in 600 MHz. Bodite pozorni na ta parameter.
CPU
Procesor je nabor čipov, ki izvaja izračune za določanje koordinat. Odgovoren je tudi za sprejem signala. Danes so najbolj priljubljeni čipi SiRF Star III, SiRF Atlas III in SiRF Atlas IV in SiRF 3i. Najnovejše generacije navigatorjev uporabljajo strojni grafični pospeševalnik, vgrajen v procesorski kristal. Prikazati je treba video, ki ni prilagojen navigacijski napravi, in ustvariti 3D modele vseh vrst zgradb, prikazanih na navigacijskih zemljevidih.
Navigacijske procesorje poganjajo sistemi WAAS / EGNOS. Namenjeni so izboljšanju natančnosti pozicioniranja. Sodobni procesorji lahko uporabljajo popravke za te sisteme. Vendar sistemski popravki delujejo samo na tistih točkah, kjer obstajajo bazne postaje, ki jih prenašajo.
Druga vrsta nabora čipov iz SiRF - Centrality Atlas III, postopoma pridobiva na priljubljenosti med uporabniki navigatorjev. Njihova poraba energije je razmeroma nizka in podpirajo približno 51 kanalov. Če jasno spremljajo satelite, ti nabori čipov uporabljajo svoje signale za določanje koordinat. Kljub temu so danes ti modeli čipov bistveno slabši od razvoja sistemov SiRF Star Atlas IV in SiRF 3i +, ki podpirajo do 64 vzporednih kanalov.
Začetni čas
Začetni čas za vsak model je lahko drugačen. Ločite tako imenovani hladen, topel in vroč začetek dela.
Hladen začetek. Če je GPS dlje časa izključen iz napajanja, bo postopek hladnega zagona nadaljeval z delovanjem, delno z uporabo informacij, shranjenih v pomnilniku naprave. Kljub temu, da bodo informacije nekoliko zastarele, jih je še vedno mogoče uporabiti za vstop v operativni način. Čas hladnega zagona lahko traja od 100 do 300 sekund.
Topel začetek. Proces, ki se začne, ko je naprava za kratek čas izklopljena. Sam čas zagona je v primerjavi z istim hladnim startom razmeroma kratek - od 1 do 60 sekund. Hkrati sprejemnik GPS shrani v svoj pomnilnik vse informacije o satelitih, sistemskem času in koordinatah. Trajalo bo le nekaj deset sekund, da popolnoma obnovite delovanje sprejemnika v običajnem načinu.
Vroč začetek. Način skoraj takojšnje obnovitve GPS, ki se uporablja po izgubi električne energije zaradi izgube satelitskega signala. To se na primer zgodi, ko se znajdete v predoru. V takem primeru se kljub izgubi komunikacije s satelitom ohranijo zanesljive informacije o koordinatah lokacije. Ostane shranjena s prejšnje koordinatne lokacije. Čas vročega zagona običajno ne presega deset sekund. Nižji kot je ta indikator, natančneje sprejemnik sledi dani poti.
Podatki o vaši lokaciji se posodabljajo hitro. Ta parameter je enak kazalniku v območju od 0,1 do 10-krat / s. Velika večina modelov vsako sekundo posodobi podatke o svoji lokaciji. Vodilni indikator sprejemnika za ta parameter je 10 posodobitev na sekundo.
Delo navigatorjev je zelo tesno povezano z mobilnimi omrežji. Najpogostejša med njimi sta le dva, to sta GSM in 3G. Mobilna omrežja se uporabljajo za čim bolj natančen in hiter izračun lokacije. Interakcija z mobilnimi omrežji širi zmogljivosti naprave. Med takšnimi možnostmi je prenos zemljevida lokacije satelitov glede na teren, določitev časa in lokacije uporabnika. Ta možnost se izvede z uporabo povezave GPRS prek interneta.
Popravki natančnosti koordinate
Ta možnost je na voljo v skoraj vseh sodobnih modelih navigatorjev. Govorimo o popravkih posebnih sistemov, ki služijo za povečanje kazalnika natančnosti koordinat. Sistemi se imenujejo WAAS in EGNOS. Vendar se možnost izvaja le na ozemljih, kjer se nahajajo bazne postaje, ki lahko pošljejo te popravke. Čas, porabljen za izračun koordinat v mikrovezju, ustreza času, ko radijski valovi prevozijo razdaljo od satelita do krmilnega mikrovezja.
Sistem EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Services) je bil ustvarjen posebej za povečanje natančnosti navigacijskih naprav iz satelitske skupine. Sistem deluje na evropskem ozemlju. V Rusiji je žal sistema skoraj nemogoče uporabljati. Izjema so Leningradska, Smolenska, Pskovska in Novgorodska regija ter Republika Karelija. Na teh ozemljih se vzpostavijo bazne postaje, katerih koordinate so znane vnaprej. Postaje prejemajo podatke od satelitov in njihove koordinate. Posledično postaje izračunajo napako, ki je pomembna za določen čas in lokacijo. Razlogov za pojav napake je več: zamude v ionosferi, nepomembne vremenske razmere, napake na neposredni lokaciji satelitov in nekateri drugi.
WAAS (Wide Area Augmentation System) deluje na enak način kot EGNOS. Sistem popravi podatke, prejete s satelita. Ta postopek nadzirajo bazne postaje. Postaje podatke popravijo s posebnimi popravki, postaje pa so nameščene neposredno na servisnih območjih WAAS. Sistem ne velja za ozemlja Ruske federacije, ampak deluje znotraj ZDA.
Zaslon
Zaslon je del navigatorja, brez katerega preprosto ne bi mogli izvedeti ničesar, niti svojih koordinat niti drugih informacij. Zaslon prikazuje vse potrebne informacije o lokaciji in simulira zemljevid območja. Poleg tega vam zaslon prikaže pot vaše poti. Vsi sodobni modeli, ki so danes predstavljeni na trgu gospodinjskih aparatov, so opremljeni z barvnimi zasloni. Diagonala zaslona je lahko do 7 palcev. Najmanjša velikost je 3,5 palca. Seveda velika diagonala zaslona zagotavlja maksimalno udobje pri uporabi sprejemnika GPS. Pomemben parameter zaslona je ločljivost zaslona. Glede na število slikovnih pik je vrednost tega parametra od 320 do 800 enot. Če uporabnik pogosto gleda zaslon od daleč, lahko velikost zaslona igra pomembno vlogo pri končni odločitvi o nakupu.
Največ modelov je opremljenih z zaslonom na dotik. To odločitev proizvajalcev narekujejo varnostni ukrepi. Zdaj boste med vožnjo avtomobila namenili najmanj svoje pozornosti navigatorju. Če želite zemljevid premakniti kamor želite, morate samo s prstom podrsati po zaslonu.
Poleg tega je zaslon na dotik za vašo napravo bolj primeren za izvajanje večpredstavnostnih funkcij. Potrebni gumbi, ne glede na način, v katerem naprava deluje, naj bo to navigacija ali predvajanje datotek, se prikažejo samodejno. Na GPS-navigatorju lahko prilagodite tudi stopnjo svetlosti in prikažete čas osvetlitve ozadja. Svetel zaslon z osvetlitvijo je zelo priročen za voznike, ki sledijo poti, tudi v temi. Osvetlitev ozadja osvetli zaslon in vam omogoča uporabo GPS ponoči.
Pomnilnik navigatorja
Vgrajeni pomnilnik navigatorjev vam omogoča, da v napravo hkrati naložite enega ali več zemljevidov. Na število kartic, ki jih je mogoče neposredno naložiti, vpliva količina vgrajenega pomnilnika naprave. Skladno s tem je več naloženih kart hkrati, boljša je zmogljivost vašega sprejemnika GPS. Številne naprave je mogoče nadgraditi s povečanjem količine vgrajenega pomnilnika. Ta parameter postane pomemben, če v napravo ni mogoče naložiti vsebine s snemljivih pomnilniških kartic. Vsi GPS navigatorji so opremljeni s posebnimi režami za pomnilniške kartice. Med drugim lahko za shranjevanje predstavnostnih datotek uporabite tudi pomnilnik naprave GPS.
Programska oprema
Navigatorje, tako kot katero koli drugo opremo na trgu, nenehno posodabljamo. To narekuje visoka stopnja konkurence. Konkurenca ne vpliva samo na same sprejemnike GPS, temveč tudi na različne sorodne izdelke. Na primer programska oprema. Med proizvajalci programske opreme za navigatorje je na desetine konkurenčnih podjetij. Povedali vam bomo o najbolj priljubljeni programski opremi s tega dolgega seznama.
Navitel. Programska oprema ruskega podjetja, ki ima vse potrebne funkcije in najnujnejšo vsebino. Z Navitelom lahko optimalno izračunate svoje poti. Navitel, kar je pomembno, podpira možnost prenosa informacij o prisotnosti ali odsotnosti zastojev.
Danes Navitel podpira zemljevide mest Ruske federacije.
Garmin. Programska oprema vodilnega trga navigacijskih naprav velja za eno najboljših na svetu. Programska oprema Garmin vsebuje zemljevide vseh mest in držav na svetu. Programsko opremo tega podjetja odlikuje najvišja vsebina in sposobnost dela z izdelki najvišjih tehnologij. Sistem za prepoznavanje govora, sistem proti kraji in Googlov sistem za sinhronizacijo podpira Garminova programska oprema. Programska oprema Garmin je morda najboljša izbira za ljudi, ki potujejo po svetu.
Mestni vodnik. Programska oprema, katere glavna značilnost je vsakodnevno zagotavljanje posodobljenih zemljevidov mest in prometnih razmer. Zemljevidi se dnevno posodabljajo tudi v samodejnem načinu. Med prometne razmere med drugim spadajo tudi različni prometni znaki, omejitve hitrosti in zastoji. Poleg tega je City Guide tudi 24-urna informacijska storitev. Informacijske storitve vključujejo zagotavljanje informacij o zastojih in alternativnih možnostih poti. City Guide deluje z vsemi znanimi platformami. Med njimi so znani ios, android, windows mobile.
Sygic je inovativna programska oprema v svetu navigacijske programske opreme GPS. Sygic Mobile Maps za mobilne naprave temelji na priljubljenih sodobnih platformah. Med njimi so Windows Mobile, Symbian, Linux, Ios in drugi. Poleg tega ima programska oprema vmesnik in glasovne ukaze v ruščini.
" Progorod ". Programska oprema, namenjena delu, predvsem na ozemlju ruskih mest. Razlikuje se v visoki stopnji podrobnosti zemljevidov terenov. Mesto je namenjeno navigatorjem, ki delajo s sateliti GLONASS. Vsebina, s katero deluje Progorod, je impresivna. Število naselij, posteljna pregrinjala programska oprema " Progorod " doseže 33 tisoč, in regij, obstaja približno petdeset. Cestno omrežje, vključeno v zemljevide PO " Progorod ", znaša 800 tisoč kilometrov. " Progorod " podpira platformo Windows Mobile in avtomobilske navigatorje - PND, vrsto klasičnih modelov GPS-sprejemnika.
IGO je programska oprema, zasnovana za cestna omrežja Moskve, Sankt Peterburga in Evrope. Posebnost IGO je posebna tipkovnica. Tipkovnica pri vnosu imen ulic pusti aktivne samo tiste tipke, ki so možne s kombinacijo že vnesenih znakov.
TomTom je program, ki ga najdemo tako v izvirnih navigatorjih kot v drugih napravah. Ena od lastnosti je možnost prenosa najnovejših informacij z vremenskih postaj.
Avtosputnik je ruski program, ki zajema več kot 200 mest v Rusiji, Ukrajini, Armeniji, Belorusiji, Kazahstanu in številnih evropskih ozemljih. V skladu s programom " Autosputnik " lahko iščete naslove, poznate samo hišno številko, ograjen prostor ali strukturo. Omogoča iskanje naslovov ne samo po hišnih številkah, temveč tudi po stavbah in objektih. Poleg tega lahko s pomočjo " Avtosputnika " zgradite pot ob upoštevanju zastojev.
Navteq je program, ki trenutno ponuja navigacijo v Moskvi in ​​Moskovski regiji, Sankt Peterburgu in Leningradski regiji ter v Evropi.
Karte
Proizvajalci navigatorjev praviloma že vnaprej poskrbijo za potrebno programsko opremo za svoje naprave. Vgrajeni zemljevidi in vnaprej nameščena programska oprema omogočajo, da je vaš navigator popolnoma pripravljen za delo, medtem ko je še vedno v izložbi.
Če morate prenesti nekaj vsebine in namestiti programe nekaterih proizvajalcev, lahko vse to kupite in namestite brez težav. Natančnejše zemljevide terena za GPS-sprejemnik je še vedno treba kupiti ločeno ali naložiti v pomnilnik s katerega koli ustreznega bliskovnega medija. Nalaganje poteka prek ustreznih bliskovnih kartic, kartuš in vmesnikov.
Na zemljevidih, nameščenih v napravi, lahko uporabnik označi poti, ki služijo kot oznake ciljev. V večini primerov so to različni kraji počitka. Če so potniki pot načrtovali vnaprej, bodo točke poti obravnavane kot ključne oznake poti in bodo povezane s spremembami smeri gibanja, kraji parkiranja, prenočitvami, trajekti, lokacijo znamenitosti, ki bi jih radi obiskali.
Poti
Kako dobim navodila z navigatorjem? Pot je sklop točk, zaporedno lociranih vzdolž ključnih odsekov poti. Ena pot lahko vsebuje največ 50 poti. Trenutni model sprejemnikov GPS podpira približno 20 poti. Z neodvisnim preklopom navigatorja se uporabnika vodi po poti od točke do točke.
V tem primeru se uporabnik premakne glede na samo dve točki - začetno in končno točko. Pot, sestavljena iz skupine majhnih odsekov, bo natančnejša glede na zapletenost cestnega omrežja. Na skoraj vseh področjih je gibanje tako ali drugače težko iz več razlogov. Sem spadajo dela na cestah, zastoji, cestne markacije in še več.
Metode za ustvarjanje poti
Samodejna generacija. Metoda se šteje za najprimernejšo in najučinkovitejšo. Na voljo je v večini sodobnih modelov navigatorjev. Uporabnik nastavi končno točko. Navigator samodejno izračuna pot. To metodo podpira funkcija " samodejno usmerjanje ". Samodejno usmerjanje je samodejno usmerjanje. Za izvajanje funkcije samodejnega usmerjanja morate v navigator naložiti zemljevide s trenutnimi prometnimi informacijami.
Shranjena skladba. Ko je uporabnik prepotoval določeno pot, jo pretvori v pot. Shranjena pot se uporablja za nadaljnja potovanja po tej poti.
Ročno vnašanje točk poti. Uporabnik samostojno izbere mesta, ki jih potrebuje na zemljevidu, in doda točke. V tem primeru lahko sami izberete imena točk.
Prenesite iz računalnika. Na poti lahko naložite točke poti iz osebnega računalnika v pomnilnik naprave. Sestavljeno vnaprej.
Izbira točk s seznama. Če je bil seznam točk pripravljen vnaprej, lahko uporabnik spreminja zaporedje točk tako, da jih doda ali odstrani.
Če ne želite zamuditi točke, ki jo potrebujete. Nastavite opozorilo po meri. Ko se približate izbrani točki, se oglasi alarm. Poleg tega bo navigator ocenil še preostalo razdaljo do točke in čas, potreben za dosego. Navigator tudi približa zemljevid, da olajša manevriranje z avtomobilom. Ko dosežete želeno točko, se naprava premakne na naslednjo točko, v skladu s seznamom, ki ste ga navedli.
Skladbe
V navigatorjih GPS so skladbe določeno zaporedje točk, ki odraža pot, ki ste jo prevozili. Točke poti se včasih zamenjujejo s točkami poti, vendar gre za različne koncepte. Točke poti uporabnika obveščajo o koordinatah, ki veljajo v določeni minuti, o vrednosti višine in hitrosti avtomobila. Hitrost se izračuna na podlagi sosednjih koordinatnih točk in razlike, izračunane glede na čas snemanja. Skladba lahko vrne uporabnika na začetek poti. To se naredi s posebno funkcijo, imenovano trackback.
Podrobnosti
Za podrobnosti poti je značilno število točk na progi. Razmerja so naslednja: večje je število točk na progi, bolj podrobna je pot. Število točk na progi se lahko razlikuje. Modeli sodobnih navigatorjev lahko vsebujejo do 5 tisoč točk na progi, medtem ko ena skladba, če je shranjena, ne sme vsebovati več kot 256 točk. Skladno s tem to ne vpliva najbolje na kakovost podrobnosti. Poleg tega shranjena pot ne pušča odčitkov o nadmorski višini in času, temveč le koordinate. Dodati je treba tudi, da v izklopljenem stanju naprava GPS ne bo posnela poti. Zato bo povezava točk potekala pred izklopom naprave in takoj po vklopu.
Komutacija
Sem spadajo odstranljive pomnilniške kartice flash, vmesniki in reže, namenjene ohranjanju povezave naprave z omrežjem.
Reže za pomnilniške kartice
Odstranljive pomnilniške kartice se uporabljajo za razširitev vgrajenega pomnilnika sprejemnika GPS. To je potrebno za razširitev zmožnosti navigatorja. Podrobne zemljevide, poti, točke poti lahko shranite v velikih količinah, če uporabljate dodatno pomnilniško kartico. Obstaja več vrst pomnilniških kartic, ki delujejo s sodobnimi navigatorskimi modeli.
CompactFlash. Najpogostejša in najcenejša vrsta pomnilniške kartice.
MicroSD (Micro Secure Digital) je vrsta pomnilniške kartice z najmanjšo velikostjo. Velikost pomnilnika navigatorja je mogoče večkrat povečati.
SD (Secure Digital) je najhitrejši standard vseh pomnilniških kartic, ki delujejo z navigatorji. Poleg povečane hitrosti prenosa in snemanja podatkov ima tudi visoko stopnjo zaščite podatkov. Kartice SD so trpežne, majhne in energetsko učinkovite. Kartice MMC lahko vstavite tudi v režo SD, ne morete pa jih vstaviti v režo za kartice MMC.
Kartuša. Kartuša ni namenjena shranjevanju in prenašanju datotek, vendar že vsebuje vse potrebne zemljevide območja. Kartuše proizvajajo proizvajalci navigatorjev.
Konektorji
Večina navigatorjev je opremljena s priključkom za slušalke. To je potrebno za izvajanje multimedijskih zmogljivosti naprav GPS. Te funkcije vključujejo predvajanje glasbenih datotek, video datotek, snemanje zvoka na snemalnik zvoka in sistem za avdio sporočanje.
Vhodi
Navigatorji imajo AV vhod. Uporablja se lahko za prenos avdio in video signalov. Uporablja se tudi za povezavo signala iz nekaterih prenosnih naprav. Na primer videokamera ali TV sprejemnik.
Vmesniki
Bluetooth. Možnost prenosa podatkov brez uporabe žic ali kablov. Bluetooth se uporablja za prenos novih zemljevidov in poti v napravo ter za prenos potrebnih podatkov v osebni računalnik.
COM vrata ali RS-232. Še en vmesnik za prenos podatkov, ki se uporablja na enak način kot Bluetooth. Z njim lahko naložite zemljevide, sledi in poti. V zadnjem času je ta vrsta vmesnika izgubila svojo priljubljenost. To je posledica dejstva, da vrata COM zagotavljajo precej nizko hitrost prenosa v primerjavi z analogi.
GSM / GPRS. Modul z omogočenim Bluetoothom, ki zagotavlja internetno povezavo. Modul je lahko zunanji ali vgrajen. Ta vmesnik prenaša podatke s tehnologijo GPRS. Za uporabo te storitve pa mora lastnik GPS navigatorja kupiti ločeno sim kartico. Pri načrtovanju poti boste zagotovo morali upoštevati obstoječe zastoje in prometno situacijo na splošno. Glede na ta pogoj imajo uporabniki raje brskalnik Opera mini, ki ga podpira tehnologija GPRS in pri prenosu podatkov ne zahteva resnih finančnih stroškov. Opera mini potrebuje tudi notranji modem in možnost zunanje povezave z internetom, da deluje. Če vaša naprava nima takšnih zmožnosti, lahko za te namene uporabite modul CFIO-Bluetooth ali mobilni telefon.
USB (Universal Serial Bus) je še en vmesnik, ki se uporablja za prenos podatkov. Velja za najbolj uporabniku prijazno. Vsi prenosniki in osebni računalniki so opremljeni s tem vmesnikom.
Standardi
GPS sprejemniki uporabljajo protokol za prenos podatkov NMEA 0183. Ker je NNEA 0183 splošno sprejet standard, je večina ustreznih naprav temu prilagojena. Protokol za prenos podatkov zagotavlja združljivost vaše naprave s priljubljeno programsko opremo, napisano za podporo GPS navigaciji.
Dodatne funkcije
Navigatorji danes sledijo usmeritvam proizvajalcev večine potrošniških elektronskih in digitalnih naprav. Najprej govorimo o večnamenskosti in vsestranskosti naprav. Zaradi trenutnih trendov so proizvajalci prisiljeni proizvajati svoje naprave s precej velikim seznamom dodatnih funkcij. Te funkcije vključujejo naslednje:
Daljinec. Naprava, ki daljinsko upravlja navigator. Prisotnost daljinskega upravljalnika je posledica večfunkcionalnosti naprave. Konzola ima ločene gumbe za vsako funkcijo.
Zvočnik. S to funkcijo lahko komunicirate po telefonu prek mikrofona in zvočnika ter povezave Bluetooth. Funkcija je primerna za telefonske pogovore med vožnjo, saj je ni treba odvračati od vožnje.
Mp3 predvajalnik. Vgrajeni predvajalnik je funkcija, ki pridobiva vedno večjo priljubljenost med uporabniki. Predvajalnik vam omogoča poslušanje glasbe in drugih zvočnih datotek, ki se berejo z izmenljive bliskovne kartice.
Vgrajene igre. Popolnoma se bodo spopadli z vašim hrepenenjem med dolgim ​​čakanjem v zastojih avtocest v velikih mestih.
Vgrajen snemalnik zvoka. Uporabnik potrebuje diktafon pri ustvarjanju zvočnih posnetkov ali kratkih glasovnih zapiskov.
FM oddajnik. To je radijski oddajnik. Oddaja zvok navaden radijski snemalnik in deluje v območju valovnih dolžin FM. Uporabnik mora za uporabo oddajnika nastaviti prosto frekvenco na navigatorju in snemalniku radia. Prosta frekvenca pomeni frekvenco, ki je ne zasede na primer nobena radijska postaja. Oddajnik vam omogoča poslušanje predstavnostnih datotek, glasovnih posnetkov in pozivov neposredno skozi avtomobilske zvočnike. Pri uporabi oddajnika pa se pogosto pojavijo težave. Na primer pri vstopu na ozemlje, kjer frekvenco, ki jo uporablja, zaseda radijski eter. V tem primeru bo delovanje oddajnika zapleteno zaradi motenj, v takšnih situacijah je lahko precej težko najti novo frekvenco.
Magnetni kompas. Uporablja informacije iz satelitov. Omeniti velja, da kompas ne prekinja svojega dela tudi, ko je navigator GPS izklopljen.
Video. Funkcija omogoča ogled video datotek v oblikah, ki jih naprava podpira neposredno na zaslonu sprejemnika GPS.
Fotografija. Barvni zasloni sodobnih navigatorjev omogočajo ogled vseh vrst grafičnih datotek brez izgube kakovosti slike. Grafične datoteke vključujejo fotografije.
Zaključek
Kot se sami prepričate, je izbira navigatorja precej težka naloga. Izbirni postopek je zapleten tudi z rednim posodabljanjem modelnega obsega navigatorjev in neskončnim zapletanjem funkcionalnosti teh naprav. Pojavila se je programska oprema za te naprave, podrobnosti o karticah in zmogljivost čipov so dosegle izjemno višino. Najenostavnejše naprave so dosegle raven večnamenskih naprav, ki imajo možnost kombiniranja številnih naprav. Kljub temu smo prepričani, da se boste pravilno odločili, saj zdaj o navigatorjih GPS veste vse.

Kako izbrati navigatorja
Kako izbrati navigatorja
Kako izbrati navigatorja
Kako izbrati navigatorja Kako izbrati navigatorja Kako izbrati navigatorjaHome | Articles

November 28, 2022 17:34:57 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting