Kako izbrati hladilnik?

Sodobni modeli hladilnikov se od svojih predhodnikov razlikujejo ne samo po videzu, temveč tudi po novih sodobnih materialih, pa tudi po naboru funkcij, ki omogočajo dolgo shranjevanje najrazličnejših izdelkov. Vgrajeni gospodinjski aparati so postali nova rešitev pri notranjem oblikovanju kuhinj, skupaj s štedilniki, pečicami, pralnimi in pomivalnimi stroji pa se je pojavil tudi koncept " vgradnih hladilnikov ". V primerjavi s samostoječimi modeli imajo nekatere prednosti: večjo učinkovitost pri delovanju - zaradi boljše toplotne izolacije sten, nižjo raven hrupa, saj okrasne pohištvene plošče občutno " vlažijo " zvok. In seveda vgrajeni hladilniki se harmonično prilegajo kuhinjskemu okolju in zagotavljajo priročen dostop do njihove vsebine kadar koli.
Proizvajalci gospodinjskih aparatov potrošnikom ponujajo modele različnih velikosti, oblik in celo barv. Toda, da izberete najboljšo možnost, morate vedeti, na katere parametre morate biti pozorni.
Dimenzije hladilnika in značilnosti modela
Najprej se je treba odločiti za prostornino hladilnika in s tem za njegove dimenzije. Za družino 1-2 oseb je primeren kompakten model, ki ni velik. Praviloma gre za enokomorne hladilnike do višine 1 metra, vključno s hladilnikom in majhnim zamrzovalnim predelom. Na nek način so lahko podobni skromnim starim modelom, ki jih je bilo treba ročno odmrzniti. Toda zdaj so skoraj vsi hladilniki opremljeni s sistemom No Frost, ki preprečuje nastanek zmrzali na stenah komore (za hladilnike Liebherr se to ime piše skupaj - Nofrost). Primer takšnih hladilnikov je model Bosch KIF 20A50.
Družina s 3-4 osebami bo potrebovala večji model. Tu je že vredno biti pozoren na hladilnik s prostornim glavnim predelkom in zamrzovalnikom, ki se zapre z ločenimi vrati. Višina takšnih modelov doseže 1,9 metra, notranji prostor je običajno razdeljen na tri cone: hlajenje, zamrzovanje in območje ničelne temperature, ki je večini potrošnikov znano kot " območje za ohranjanje svežine ". Če o prvih dveh poglavjih ni vprašanj, potem je treba tretje nekaj pojasniti. Komora, ki zavzame do petine glavnega prostora hladilnika, je posebej zasnovana za shranjevanje pokvarljive hrane. Odtajanje takšnega hladilnika je povsem preprosto: praviloma le zamrzovalni prostor potrebuje popolno odmrzovanje, hladilni prostor je opremljen z enakim sistemom No Frost.
Dvoprostorni hladilniki lahko delujejo z enim ali dvema kompresorjema, obe možnosti pa imata svoje prednosti. Prva je bolj ekonomična v delovanju, druga pa omogoča izklop in odtaljevanje katere koli komore, druga pa ostane v delovnem stanju. In to je, kot kažejo izkušnje, veliko bolj priročno.
In končno, veliki vzporedni hladilniki. Lastniki prostornih kuhinj si to lahko privoščijo, ker je to morda najbolj prostorna in dimenzijska vrsta hladilnika. Dobesedno drug ob drugem pomeni " drug ob drugem ", kar drži: kamere so nameščene ena ob drugo in se odpirajo z dvema nihajnima vratoma. Višina modelov se giblje od 1,7 do 1,9 metra, širina je lahko do 1,2 m, skupna uporabna prostornina pa od 520 do 800 litrov. Kljub impresivni velikosti hladilnikov ne boste imeli težav z odtaljevanjem: tehnologija No Frost je zanje obvezen standard, na primer samostoječi samostojni hladilnik Gaggenau IK 300-354 "Side by Side"
Vzporedni modeli imajo več temperaturnih con, vključno z zaprto komoro z ničelno temperaturo in predelkom s spremenljivo vlago. Skoraj vsi hladilniki te vrste nudijo dodatno možnost hlajenja pijač: v posebnem predelu na vratih se temperatura ohranja za 3 stopinje nižje kot v glavni komori. Poleg tega vam vgrajeni ledomat omogoča izdelavo približno 4 kg ledu na dan, ne da bi mučno vlivali vodo v kalupe in nato ločevali zamrznjene kocke od njih. Skozi cev, priključeno na dovod vode, bo voda vstopila v filter z zamenljivimi kartušami, nato pa očiščena nečistoč vstopila v predelek za nastanek ledu. Priročno, preprosto in zelo učinkovito.
Vendar pri izbiri dimenzij hladilnika ne pozabite na vprašanja o njegovi dostavi na mesto namestitve. Upoštevajte, da mora skozi vrata stanovanja in kuhinje - vsaj in največ - se prilegati dvigalu, ki bo vaš nakup popeljalo v želeno nadstropje. No, če ste se že odločili za vzporedni model, bodite pripravljeni na nestandardno odločitev: morda boste morali v stanovanju odstraniti vrata. V tolažbo je le, da so te nevšečnosti začasne.
Lokacija kamer
Bistvo ni nujno, temveč kot vprašanje uporabnosti. Če ima vaš hladilnik dve ali več komor, se je morda dobro odločiti, kje naj bo zamrzovalnik - zgoraj ali spodaj. Če raje kuhate večinoma zamrznjeno hrano in priročna živila in zamrzovalnik uporabljate večkrat na dan, pred njo preprosto nima smisla čepeti. Za tiste, ki pogosteje odpirajo vrata hladilnika, je primerneje izbrati model, kjer je zamrzovalnik pod hladilnikom, kot to počne model Bosch KIV 38X00.
Zmrzovalna sposobnost
Ta značilnost je pogosto označena na vratih zamrzovalnega prostora ali, če je hladilnik en predel, poleg kazalnikov delovanja. Dve snežinki označujeta, da je najvišja temperatura v zamrzovalniku -12 ° C, tri označujejo, da ta vrednost doseže -18 ° C, pri upodabljanju štirih snežink pa lahko varno računate na vse -24 ° C.
Nadzor
Hladilnik je mogoče krmiliti tako elektromehansko kot elektronsko. Prva je najbolj znana in preprosta: vklop in izklop se izvede s pritiskom na gumbe, želeni način pa se nastavi z obračanjem gumbov termostata. Druga metoda uporablja elektronsko ploščo z digitalnim zaslonom in nadzorno ploščo. Z njihovo pomočjo lahko z natančnostjo stopinje nastavite želeno temperaturo, kar z ročno regulacijo ni mogoče, če pa imate zaslon, se boste morali udeležiti nakupa dobrega napetostnega stabilizatorja.
Glede na to, da so osnovne funkcije hladilnikov z različnimi načini nadzora skoraj enake, je izbira modela za ta parameter popolnoma po vaši presoji.
Odtajanje
Po tem kriteriju so hladilniki razdeljeni na modele z ročnim odtaljevanjem in samodejnimi. Omenitev prve možnosti samo poudarja prednosti druge, ki ne zahteva človekovega posredovanja. Odtaljevanje kondenzata poteka samodejno na zadnji notranji steni hladilne komore, kjer je uparjalnik. Voda teče v poseben utor na dnu hladilne komore in gre skozi posebno luknjo v pladenj nad kompresorjem, tam pa pod vplivom toplote, ki jo ustvari, izhlapi.
Dodatne funkcije hladilnika
Številni modeli sodobnih hladilnikov imajo poleg sistema No Frost, ki preprečuje nastanek ledu v hladilnem predelu, številne dodatne funkcije.
Air Shower zagotavlja ustvarjanje in vzdrževanje režima nizke temperature in kroženje zraka, zaradi česar pride do neke vrste prezračevanja hladilne komore.
BioFresh je funkcija, ki vam omogoča uravnavanje temperature in vlažnosti v komori, s čimer zagotavlja ustvarjanje vseh potrebnih pogojev za shranjevanje različnih vrst hrane. Visoka vlažnost prispeva k dolgoročnemu ohranjanju svežine zelenjave, sadja, zelišč.
Večnamenski zaslon MagicEye, ki se nahaja na vratih, prikazuje informacije o delovanju hladilnika.
Coolmatic zagotavlja hitro prisilno hlajenje z ventilatorsko vodenimi zračnimi tokovi. Po preteku 6 ur po vklopu te funkcije se normalna temperatura obnovi.
Antibakterijsko zaščito zagotavlja premaz sten in notranje površine vrat hladilnega prostora s polimerom na osnovi ionov srebra. Ta funkcija je na voljo v številnih modelih Boscha, Siemensa in nekaterih drugih proizvajalcev.
Crisp Fresh je filter, vgrajen v polico za shranjevanje zelenjave in jim omogoča, da ostanejo sveža dlje časa.
Sistem GlassLight je LED-razsvetljava, vgrajena v police, ki vam omogoča hitro iskanje poti okoli sistema polic in postavitve izdelkov.
Hladilnik je naprava, vgrajena v vrata hladilnika za hlajenje in ogrevanje pitne vode, sestavljena iz rezervoarja, ene ali dveh pip in obrnjene steklenice za vodo, pritrjene na vrh. V rezervoarju se voda, odvisno od naloge, segreje ali ohladi, nato pa se dovaja skozi pipo.
Zvočni signal - možnost signalizacije o odprtih vratih hladilnika.
Antibakterijski sistem SilverClean, ki so ga ustvarili proizvajalci hladilnikov Neff, preprečuje usedanje in rast škodljivih bakterij. Temelji na delovanju srebrovih ionov, ki so del materiala za stene in notranjo površino vrat hladilne komore. Hladilniki, opremljeni s sistemom SilverClean, nikoli ne bodo imeli neprijetnega vonja in hrana bo zdržala dlje.
Prisotnost odstranljive predelne stene med škatlami, ki omogoča shranjevanje velikih izdelkov, se v hladilnikih različnih blagovnih znamk imenuje različno. Miele ima VarioRoom, Liebherr VarioSpace, AEG VarioBox. Proizvajalci so za bolj priročno shranjevanje hrane opremili zamrzovalnike s steklenimi policami in izvlečnimi posodami. Vse te elemente lahko po potrebi preprosto odstranite in tako ustvarite dovolj prostora za namestitev velikih izdelkov.
Funkcija SuperCool zagotavlja hitro in kakovostno zračno hlajenje s posebnim ventilatorjem. Večsmerni zračni tokovi ohladijo vsebino komore z vseh strani, kar je še posebej pomembno za izdelke, ki so bili pravkar postavljeni v hladilnik. LG ima to isto funkcijo, imenovano Multi Air Flow.
Način SuperFrost vam omogoča hitro zamrzovanje večje količine hrane pri temperaturi -32 ... -38 ° C, kar ohranja njihov okus in zagotavlja daljše shranjevanje. Način se samodejno izklopi, saj je celotna količina hrane zamrznjena.
Funkcija FrostControl, ki jo je razvil Liebherr, nadzira temperaturo v zamrzovalniku in, če se dvigne, aktivira zvočni in vizualni alarm. Indikator FrostControl vam bo omogočil, da boste pravočasno ukrepali in uporabili način SuperFrost, če se bo zaradi izpada električne energije hrana začela odtajati.
Samostoječi ali vgradni
Tudi ta točka je zelo pomembna. Zdaj, ko vgradni gospodinjski aparati počasi, a zanesljivo nadomeščajo model " solo ", ko peč zamenjamo s kuhalno ploščo in pečico, ko se celo globoke mikrovalovne pečice " skrijejo " v globino elegantnih omar, proizvajalci hladilnikov vse bolj razširitev proizvodnje popolnoma vgrajenih modelov. Seveda so veliko dražji od svojih ločenih " bratov ", ker so zahteve zanje veliko večje. Najprej najmanj vibracij, da leseno pohištvo ne postane nekakšna resonatorska škatla, brnenje motorja pa se ne sliši po celotni kuhinji. Drugič, toplotna izolacija. Hladilniki " solo " ne smejo biti v bližini pohištva in sten, posebna razdalja med hladilnikom in radiatorjem pa je posebna. Popolnoma vgrajene modele lahko postavite tam, kjer je to primerno za vas in samo za vas.
In na koncu razmislimo še o povsem estetski plati izbire hladilnika. Klasični beli modeli so še vedno najbolj priljubljeni, zdaj pa skupaj z njimi obstajajo tudi barvni: rumeni, jekleni, z lesom podobnim zaključkom, nerjaveče jeklo Liebherr CPes 40030. Hladilnik pa se bo najbolj harmonično prilegal samo notranjosti če bo vrata popolnoma enaka plošča kot fasade kuhinjskega pohištva. In to je mogoče le, če kupite vdelani model.
Vinski hladilniki ali stojala za vino
Poznavalci dobrih vin, ki jih imajo možnost kupiti v velikih količinah, bodo morali pridobiti posebno enoto za shranjevanje te dragocene pijače. Kot veste, da vino ne bi izgubilo svojih lastnosti, mora zagotoviti ne samo določeno temperaturo, temveč tudi vlažnost. S tem ciljem so številni proizvajalci gospodinjskih aparatov razvili in začeli proizvodnjo vinskih omar.
Tako kot hladilniki se tudi " skladiščenje " vina med seboj razlikuje po velikosti in zmogljivostih. Zato vprašanje, kako izbrati vinsko omarico, zahteva ločeno obravnavo. Skratka, lahko rečemo, da se privrženci nekaterih sort vin lahko dobro znajdejo pri enotemperaturnih modelih, a ljubitelji raznolikosti se bodo morali udeležiti nakupa večtemperaturnih. Poleg tega dražje kot je vinska omara, več možnosti ima za pravilno skladiščenje najrazličnejših vin - belih in rdečih, alkoholiziranih in penečih. Vinski hladilnik vina Miele model KWL 4712 SG izd
Finančne priložnosti
Če izberete hladilnik, se boste neizogibno soočili s finančnim vprašanjem, in sicer koliko denarja pustite v trgovini, da boste v kuhinji dobili dober rezultat. Vsak proizvajalec običajno ponuja različne možnosti opreme - od proračunskih do luksuznih modelov, zato je povsem mogoče najti model za svoj žep. Vendar si je treba zapomniti, da se za razliko od drugih vrst gospodinjskih aparatov hladilnik običajno kupuje več let: njegove dimenzije so precej velike in teža ne omogoča, da preprosto vzamete starega in namestite novega. Zato bi morali dobro premisliti, ali bi pri nakupu prihranili denar ali kupili res dober model enega izmed svetovno priznanih proizvajalcev.
Dobro znana " nalepka " na hladilniku ni le čudovit dizajn vrat. To je potrditev kakovosti, znak, da je podjetje odgovorno za svoje blago. Sčasoma se vse spremeni in gospodinjski aparati imajo nove funkcije in zmogljivosti. Ker veste to, pohitite zdaj z nakupom enega najsodobnejših modelov hladilnikov, kasneje ne boste obžalovali svoje odločitve. Da, naenkrat boste morali plačati veliko vsoto, potem pa boste svoj nakup lahko uporabljali več let in celo desetletja, ne da bi vas skrbelo njegovo popravilo in potreba po zamenjavi.
Poceni modeli elitnih hladilnikov:
Vgradni hladilnik Miele K 9414 iF
Vgradni hladilnik Kuppersbusch IKE 247-8
Hladilnik Liebherr CP 40030
Kako izbrati blagovno znamko
Če bi iz splošne mase proizvajalcev izpostavili znamko, ki bi jo lahko poimenovali najboljša, zanesljiva, prestižna, je morda nerealno. Vaš okus ali morda celo intuicija vam bosta povedala, kako najti pravi model med mnogimi s podobnimi funkcijami, vendar različnih proizvajalcev. Praviloma vsaka znamka poleg standardnih lastnosti ponuja tudi nekaj svojega, posebnega. Miele je na primer razvil edinstven sistem razsvetljave GlassLight, Bosch pa je razvil in uvedel nov način super zamrzovanja.
Pri izbiri izdelka določene blagovne znamke je pomembna prisotnost servisnega centra podjetja v vašem mestu. Ko pa kupujete izdelke resnih proizvajalcev, kot so Bosch, Siemens, Gaggenau, Miele, Kuppersbusch, Liebherr, Neff ali Zanussi, vam tega ni treba skrbeti.
Življenjska doba in garancije
Življenjska doba sodobnih hladilnikov, ob upoštevanju vseh obratovalnih pravil, je od 10 do 15 let, nekateri proizvajalci, na primer Miele, pa govorijo o resnejšem obdobju. Izkušnje kažejo, da dobri modeli zdržijo veliko dlje, če pa zastarajo, pa tudi moralno. To pomeni, da se v določenem času pojavijo bolj dovršeni, premišljeni in opremljeni z novimi funkcijami hladilniki, kar starih ne moti pri delu, delu in delu. Toda kljub pomembni življenjski dobi je garancija za hladilno opremo precej skromna - od 1 do 2 let, druga možnost pa bo stala več kupcev.

Kako izbrati hladilnik?
Kako izbrati hladilnik?
Kako izbrati hladilnik?
Kako izbrati hladilnik? Kako izbrati hladilnik? Kako izbrati hladilnik?Home | Articles

December 3, 2022 17:06:07 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting