Kako izbrati e-knjigo

Ta e-knjiga na zaslonu prikazuje shranjene besedilne datoteke z različnimi priponami in nadomešča navadno papirnato knjigo. Po branju tega gradiva lahko odgovorite na vprašanje: kako izbrati e-knjigo?
Elektronske knjige imajo neizpodbitno prednost pred papirnatimi knjigami; v eni napravi lahko zberete veliko megabajtov besedilnega gradiva. Elektronska različica je za razliko od kolegov LCD enostavna za branje. Besedilo je optimalno za branje in naprava sama dolgo časa ne zahteva ponovnega polnjenja. Še en plus je velikost naprave, saj so e-knjige praviloma veliko manjše od papirnatih in tehtajo veliko manj.
Nato si bomo ogledali glavne razlike med e-knjigami.
Velikost zaslona
E-knjige lahko pogojno razdelite po velikosti zaslona na:
- standardni, katerega diagonala zaslona je 6-7 palcev
- kompaktni, njihova diagonalna velikost je 5 palcev
- velike knjige z diagonalo več kot 8 palcev
Če želite udobno zaznati informacije, torej videti besedilo v celotnem odstavku, z veliko pisavo, bodite pozorni na velike knjige, če je za vas pomembna kompaktnost oblike, potem lahko zanemarite velikost in izberite manjšo diagonalo.
Bodite pozorni na ločljivost zaslona, ​​najmanjša sprejemljiva ločljivost je 480 x 800 slikovnih pik.
Vrsta zaslona
Današnji modeli e-knjig se pogosteje proizvajajo z zasloni na dotik, saj jih imajo kupci raje. Omeniti velja le, da so zasloni na dotik bolj občutljivi na zunanje vplive kot običajni.
Barvni zaslon
Barvni zasloni niso nič novega v e-knjigah. Obstajata 2 vrsti zaslona, ​​barvni E-Ink in LCD zasloni.
Prvi ne oddajajo svetlobe, torej če na takem zaslonu ne sveti žarnica ali sončna svetloba, žal na njej ne boste videli ničesar. Pozitivna stran je, da je poraba energije takega zaslona bistveno manjša kot pri njegovih LCD-kolegih, obstajajo pa še pomembnejše pomanjkljivosti, na primer zakasnitev pri obračanju strani in blede barve.
LED zasloni so enaka tehnologija, ki se uporablja v večini današnjih naprav, mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov, televizorjev in drugih naprav. taki zasloni imajo osvetlitev ozadja in branje knjig bo potekalo brez težav, tudi v popolni temi, tudi v svetlobi. Kakovost slike na njih je bistveno višja kot v prejšnjem primeru. Med pomanjkljivostmi je mogoče izpostaviti večji negativni učinek na oči in hitro porabo baterije zaradi energijsko intenzivne osvetlitve ozadja.
Velikost pomnilnika
Vgrajen pomnilnik knjige. Prisoten je v kateri koli e-knjigi in dovolj bo, da naložite celo majhno knjižnico. Vendar poiščite več pomnilnika, saj boste morali gledati ilustracijske knjige in celo videoposnetke.
Razširljiv pomnilnik. Vse elektronske mobilne naprave, vključno z e-knjigami, imajo reže za razširitev. Najpogostejši format razširitvenih kartic je SD in microSD.
Največja velikost pomnilnika. Današnje naprave precej dobro sprejemajo pomnilniške kartice do 32 GB. Ta glasnost vam bo zadostovala za vse vrste zabave, od nalaganja glasbe, filmov in knjig.
Razširitev datoteke
Ena pomembnih točk je sposobnost branja knjig različnih razširitev. Najbolj priljubljeni formati knjig so znani vsem, to so html, txt, rtf, pdf, fb2. Omeniti velja, da boste kljub podprti zmožnosti branja formata PDF te dokumente morali brati s težavo, najprej le redke naprave lahko pravilno prikažejo tako velike datoteke te razširitve in hkrati ohranijo berljivost datotek. besedilo, in drugič, ta oblika sploh ne obstaja za branje po e-pošti knjig, zaslon e-knjig pa je veliko manjši od A4.
Zip arhivi. Številne sodobne knjige lahko preprosto odprejo datoteke iz arhivov te pripone. Najbolj priljubljene so knjige podjetja PocketBook. Odlično obvladajo DJVU, DOC, TCR, EPUB in vse zgornje končnice datotek.
Predvajanje glasbenih datotek. Vsi modeli vseh proizvajalcev brez izjeme popolnoma razumejo glasbeni format MP3, številni modeli imajo izhode za slušalke in zvočnike, bodite pozorni na to točko pri izbiri, pri čemer z razširitvijo MP3 lahko ne samo berete, temveč tudi poslušate zvočne datoteke.
Ogled fotografij in slik. Najpogostejši format slike je Jpeg. E-knjige ne razumejo samo te oblike, ampak tudi gif, png, tiff in bmp.
Dodatne funkcije.
Diktafon. Njegova prisotnost ni obvezna funkcija e-knjige, če pa morate med tiskovno konferenco ali predavanjem opozoriti na kakšne misli ali pomembne točke, potem brez diktafona ne gre.
Wifi. Za prenos knjig je potreben brezžični komunikacijski modul. Pri izbiri bodite pozorni na to podrobnost.
Ergonomija naprave
Upravljanje e-knjige lahko ocenite samo tako, da jo držite v rokah. Ne bodite leni, da se odpravite po računalniških supermarketih vašega mesta in ugotovite, kaj je za vas bolj priročno, kako se nahajajo gumbi za upravljanje ali drsenje, saj ste posamezniki in kaj se enemu zdi grdo ali neprijetno optimalno za drugega.
Pri izbiri e-knjige bodite pozorni na te točke. Vso srečo!

Kako izbrati e-knjigo
Kako izbrati e-knjigo
Kako izbrati e-knjigo
Kako izbrati e-knjigo Kako izbrati e-knjigo Kako izbrati e-knjigoHome | Articles

December 3, 2022 13:48:15 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting