Kako izbrati dober pralni stroj?

Do nedavnega je bilo pranje nočna mora večine žensk v naši državi. Takrat so pralni stroji že obstajali, toda delo z njimi je bila prava nočna mora! Da je bila samo stiskalna naprava v obliki dveh valjev na " ženski " vleki! In takoj po pojavu polnopravnih avtomatskih pralnih strojev na našem trgu je nanje takoj padla neverjetna priljubljenost. Po nekaj letih je bilo toliko modelov vseh vrst " podložk ", da je postalo zelo težko izbrati tistega, ki ga potrebujete. Vse je drugače: količina naloženega perila, vrsta grelnega elementa ... Skratka, za pravilno izbiro morate razumeti vsaj malo teorije.
Število programov
Več programov, bolj raznoliko perilo lahko operete v stroju. Na primer, večina strojev lahko s posebnimi programi opere volnene in sintetične predmete.
Največja hitrost centrifuge
Več vrtljajev, bolj suh je vrtljaj. Šteje se, da je običajno število vrtljajev približno enako 850 vrt / min.
Energijski razred
Razred porabe energije je nastavljen glede na količino energije, ki jo porabi pralni stroj. Najboljša zmogljivost za modele razredov A, B; medij - C, D, E; najnižje so F, G.
Pralni razred
Ta parameter določa, kako dobro bo perilo oprano. Najboljša zmogljivost za modele razredov A, B; medij - C, D, E; najnižje so F, G.
Spin tečaj
Odvisno od največje hitrosti ožemanja in označuje stopnjo preostale vlage že iztisnjenega perila. Najboljša zmogljivost za modele razredov A, B; medij - C, D, E; najnižje so E, G.
Nalaganje bobna
Največja obremenitev je od 3 do 7,2 kg. Za petčlansko družino je obremenitev 5 kg optimalna. Večja kot je prostornina bobna, manj pogosto ga operete in manj energije boste porabili.
Asortiman pralnih strojev
Vsi avtomatski stroji na trgu so razdeljeni v dva velika razreda - sprednji in vertikalni pralni stroji. Čelni pralni stroji so v Rusiji veliko širši in bolj priljubljeni. Začnimo z njim.
Modeli v polni velikosti
Stroji v polni velikosti so v asortimanu skoraj vseh proizvajalcev. Izjema je Eurosoba. Pod to blagovno znamko se izdelujejo izjemno kompaktni stroji.
Poleg tega pri nekaterih proizvajalcih, na primer Miele, AEG, Asko, ne boste našli strojev zmanjšanih velikosti. In tega ni mogoče pripisati pomanjkljivostim teh podjetij, ker so njihovi izdelki namenjeni ljudem z visokimi dohodki in brez stanovanjskih težav. Celotna dolžina se šteje za model, katerega dimenzije - " Višina X Širina X Globina " ( VxŠxD) - standardni del 85x60x60 cm pod. " Širina " razume tisti del stroja, na katerem je krmilna plošča in nakladalni pokrov pod " globina " - razdalja od sprednjih plošč na steno.
Upoštevajte, da je globina strojev v polni velikosti od 53 do 62 cm.
Ozki pralni stroji
Ozki stroji so tisti, katerih globina je 39-45 cm. Ozki pralni stroji so v asortimanu večine proizvajalcev: Ardo, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Hansa, Hoover, Indesit, Kaiser, LG, Samsung, Siemens, Whirlpool , Zanussi ...
Nalaganje v ozkih pralnih strojih je od 4 do 5,5 kg, odvisno od znamke.
Super tanki pralni stroji
Avtomobili z globino 32-35 cm veljajo za super težke.Takšni modeli so najboljša rešitev problema prostega prostora. Število proizvajalcev, ki proizvajajo super težke stroje, se vsak dan povečuje. Danes so to: Beko (35 cm), Indesit (34 cm), LG (34 cm), Samsung (34 cm), Whirlpool (34 cm), Ardo (33 cm), Candy (33 cm), Electrolux (32 cm) ), Zanussi (32 cm). Najmanjša globina je navedena v oklepajih.
Kot vidimo, najbolj " vitke " avtomobile predstavljata znamki Zanussi (modeli FLV 504/704/904 NN) in Electrolux EWS 1105.
Super tanki modeli imajo zmanjšano nosilnost, kar je povsem naravno z zmanjšanjem prostornine stroja in posledično bobna. Nalaganje v izjemno tanke stroje - 3,5 kg (skoraj vsi modeli) in 4 kg (Beko in Whirlpool). Ko se velikost pralnega stroja zmanjša, se prostornina bobna zmanjša, kar posledično vpliva na kakovost pranja. Modeli zmanjšanih velikosti imajo praviloma nižje lastnosti (nižji razredi pranja, večja poraba energije itd.) To velja za vse, tudi za vrhunske proizvajalce. Obstajajo izjeme: LG na primer trdi, da se njegove tri linije pralnih strojev različnih globin (34/44/54 cm) razlikujejo le po prostornini (3,5 / 5/6 kg), druge lastnosti pa so enake, zlasti razredi pranja in porabe energije, sklop programov.
Kompaktni pralni stroji
Pralni stroji se imenujejo kompaktni, pri katerih so vse dimenzije zmanjšane. Toda najpomembnejši kazalnik je višina, ki ne presega 70 cm (proti običajnim 85 cm), ker v večini primerov so ti stroji nameščeni pod umivalnikom. Od zgoraj naštetih proizvajalcev kompaktni stroji s prednjim polnjenjem proizvajajo Candy (serije Aquamatic z dimenzijami (70x50x43 cm), Electrolux (višina 67 cm) in Zanussi (višina 67 cm).
Edini proizvajalec kompaktnih strojev z zgornjim polnjenjem je Asko (serija Compact), višina teh strojev je 68 cm.
Pralni stroji z zgornjim polnjenjem
Po statističnih podatkih so v Rusiji stroji z navpično obremenitvijo - 25% v primerjavi s 75% strojev s čelno obremenitvijo. Standardne dimenzije navpičnega pralnega stroja so 90x40x60 cm. Stroji z zgornjim polnjenjem imajo lahko vodoravni ali navpični boben. Stroji z zgornjim nakladanjem so na voljo v paleti AEG, Ardo, Ariston, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Hoover, Indesit, Kaiser, Miele, Whirlpool, Zanussi. Ločeno omenimo podjetje Brandt, ki je specializirano za proizvodnjo samo pralnih strojev z navpičnim polnjenjem.

Kako izbrati dober pralni stroj?
Kako izbrati dober pralni stroj?
Kako izbrati dober pralni stroj?
Kako izbrati dober pralni stroj? Kako izbrati dober pralni stroj? Kako izbrati dober pralni stroj?Home | Articles

November 28, 2022 02:58:34 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting