Kako izbrati DVR

Avto snemalnik je za avtomobiliste zelo uporabna naprava, ki omogoča snemanje zvočnih in video informacij o prometnih razmerah iz avtomobila. Danes je takšna stvar med kopico nesreč in spornimi transportnimi situacijami ključnega pomena za voznika katerega koli avtomobila.
DVR se najpogosteje uporabljajo za dokazovanje svoje nedolžnosti pri določenem problemu, pa naj gre za nesrečo, postavitev prevoza ali nezakonita dejanja prometnih policistov. Nato poskusimo odgovoriti na vprašanje: kako izbrati DVR in podrobno ugotoviti, za kaj gre!
Med hitro napredujočim znanstvenim in tehnološkim napredkom in kopico proizvajalcev, ki ponujajo svojo digitalno opremo, se zelo enostavno zmede v imenih in izrazih. Kakšna je razlika med to ali drugo napravo? Katere " pasti " vas čakajo pri izbiri? Na katera vprašanja se sooča potrošnik in na kaj je najprej treba biti pozoren pri izbiri DVR-ja za avto?
Način pritrditve DVR
Pomemben parameter, povezan bolj z mehaniko kot z elektroniko naprave. Za dolgotrajno delovanje brez napak mora biti naprava varno pritrjena na pravem mestu avtomobila in, kar je najpomembneje, imeti dober pogled, ne da bi pritegnila pozornost voznika in ga ne odvrnila od razmer na cesti.
Univerzalni snemalniki s pritrditvijo na steklo. Običajno so pritrjeni na steklo z običajnim priseskom. Prenosne snemalnike te vrste je zelo enostavno namestiti. Kdor brez nepotrebnih težav in težav, bo takšno napravo samostojno namestil v svoj avto. Prav tako ne bo težav s kotom nagiba snemalnika, takšen nosilec je zelo priročen za uporabo. Ahilova peta te vrste pritrditve je njena nezanesljivost in nezadostna varnost. Problem je lahko še posebej oster v času izven sezone in pozimi, ko je temperaturna razlika v avtomobilu ob vklopljeni klimatski napravi precejšnja. Poleg tega je treba takšnega registrarja pogosteje skriti, saj je na vidnem mestu in pritegne nepotrebno pozornost. Druga negativna točka je napajanje snemalnika, možno je le iz vžigalnika, ne bo uspelo povezati naprave na drug način.
Avtomobilske objemke, vgrajene v vzvratno steklo. Tu je najprej treba omeniti zanesljivost pritrditve naprave ter dobro lokacijo in tajnost snemalnika (ne bo ga treba skriti pred radovednimi očmi in ga nenehno odstranjevati ponoči). Poleg tega obstaja stalno e-sporočilo. napajanje avtomobilskega omrežja. Druga zanimiva točka je združevanje funkcij. Kot lep dodatek tovrstnim napravam lahko najdete monitor za priključitev vzvratne kamere ali na primer radarski detektor. Pomanjkljivosti vključujejo le visoke stroške naprave in namestitev DVR-ja, saj ga bo vsekakor treba namestiti v specializiran avto center.
Video snemalniki z ločeno povezanimi kamerami. Takšni snemalniki so strukturno sestavljeni iz ločene video snemalne enote, kamere in monitorja za ogled posnetega videa. Posebnost enote za snemanje videoposnetkov je, da lahko z njeno pomočjo hkrati povežete več kamer in s številnih zornih kotov zabeležite prometno situacijo. V tem primeru zagotovo ne tvegate, da boste zamudili pomembno podrobnost incidenta. Takšno napravo je težko zaznati, saj je enota nameščena skrita, na primer pod armaturno ploščo avtomobila. Kamere lahko namestite kamor koli, pred in za avto. Ta rešitev je najbolj priročna in profesionalna. Zapletenost namestitve in ceno nadomešča udobje oblikovanja in uporabe.
Optika
Optika in leča igrata eno izmed temeljnih vlog v DVR-ju, saj se s pomočjo njih posname slika. Poleg tega bi video snemalnik moral zajeti sliko in posneti ne samo razmere v avtomobilu, temveč tudi daleč dlje. Zato bi moral imeti pri izbiri odločilno vlogo tudi zorni kot leče. Če je kot gledanja manjši od intervala od 90 do 1400, ga odsvetujemo, saj ga obstaja nevarnost, da pomembna podrobnost nesreče ali druge situacije preprosto zdrsne iz vaše pozornosti ali ne pride v okvir , informacije o avtomobilih, ki se sprehajajo po sosednjem pasu, so še posebej pomembne. Pazite tudi velikega vidnega kota, saj je v tem primeru slika lahko popačena in nekaterih pomembnih podrobnosti, na primer številke avtomobila, ni mogoče prepoznati.
Shranjevanje in obdelava slik
Če si želite video ogledati v računalniku, ga morate posneti v digitalni obliki. V zvezi s tem morate biti zelo pozorni na številne parametre, ki so odgovorni za kakovost slike:
Ločljivost slike je morda najpomembnejša značilnost. Današnji DVR-ji omogočajo shranjevanje videoposnetkov z različnimi ločljivostmi. Od VGA 640 x 480 do Full HD z 1920 x 1080 slikovnimi pikami. Vsi vemo, da višja ločljivost, bolj podrobne bodo slike in video posnetki z DVR-ja. Včasih je to zelo pomembno, če morate upoštevati majhne dele avtomobila, na primer državo. številko ali znamko avtomobila.
Število sličic na sekundo. Tudi najpomembnejši parameter. Prikazuje število sličic, zajetih na sekundo. Ta lastnost se imenuje tudi hitrost snemanja DVR. Večje kot je število sličic, boljši bo video in lahko boste spremljali dinamiko nesreče ali drugih pomembnih točk. Današnji DVR-ji omogočajo snemanje s hitrostjo vsaj 25 sličic na sekundo.
Razširitev ali oblika datoteke. Sodobna programska oprema omogoča stiskanje videa, tako da je izguba kakovosti slike minimalna. To je predvsem posledica dejstva, da je prostornina pomnilniških kartic DVR-ja zelo omejena, stiskanje pa vam omogoča, da v realnem času zmanjšate velikost posnete datoteke in s tem prihranite pomnilnik naprave. Zahvaljujoč temu lahko video datoteke gledate dalj časa. Danes so najbolj priljubljeni formati datotek AVI z MJPEG ali H.264 kodeki. Upoštevati je treba, da bolj kompaktne datoteke omogočajo ustvarjanje kodeka H.264 in njegove možne spremembe.
Shrani video. V ta namen videofiksatorji uporabljajo standardne pomnilniške kartice. Njihova oblika je SD ali Micro Sd (T-Flash). Najpomembnejša značilnost je nedvomno zmogljivost pomnilniške kartice, večja je, daljši časovni interval bo na voljo za snemanje. Stroški kartic SD so bolj sprejemljivi kot njihovi kolegi.
Funkcije DVR
Kateri DVR izbrati? Pri nakupu bodite pozorni na naslednje lastnosti:
Vgrajen monitor
Ena najprimernejših funkcij je vgrajeni monitor. Če monitorja ni, bodite pozorni na to, ali je v vašem avtomobilu zunanji priključek za zunanji video sprejemnik.
Samodejni zagon in samodejni izklop videorekorderja ob zagonu ali ustavitvi avtomobilskega motorja
Iz imena je vse jasno. Voznik je pogosto pozabil izklopiti DVR-je, zato bo zelo koristen samodejni izklop / vklop.
Prepisovanje datotek
Čas snemanja avtomobilskih snemalnikov je omejen in traja do 5 minut. Ko se pomnilniška kartica napolni, se stare datoteke izbrišejo, novi videoposnetki pa se še naprej snemajo.
Čas in datum
Vsi ste opazili, da sta pri ogledu datotek z DVR-ja čas in datum nujno določena na vrhu ali na dnu zaslona.
Snemanje zvoka
Mikrofon za snemanje zvoka je zelo pomemben. Bodite pozorni na kakovost mikrofona in predvajanega zvoka.
Senzor gibanja
Omogoča vklop samodejnega snemalnika, ko se na področju delovanja pojavi senzor gibanja. V Rusiji uporaba tovrstnih novosti ni našla odziva med državljani, zato ta funkcija še vedno ni povpraševana.
Snemanje GPS koordinat
Precej uporabna funkcija, čeprav precej redka. Popravi koordinate na zemljevidu in vodi do videoposnetka.
Osvetlitev ozadja
Koristna stvar v temi. Nekateri modeli so opremljeni z infrardečo osvetlitvijo. Negativni vidik je slaba kakovost snemanja ponoči, saj je osvetlitev slaba.
Foto način
Pogosta in pomembna funkcija, ki jo podpirajo številni sodobni DVR-ji. lahko v primeru nesreče zabeležijo škodo na avtomobilu s strani inšpektorjev prometne policije in zagotovijo informacije zavarovalnici. Voznik nima vedno pri roki kamere, zato je pomembno, da je ta funkcija v vašem DVR-ju.
Kako izbrati pravi DVR? Ne pozabite na stroške. Obstaja veliko modelov video snemalnikov in se giblje od 60-700 rubljev do nekaj deset tisoč za modele s kopico funkcij. Najprej se pri izbiri odločite, katere funkcije potrebujete in katere ne. Številni vozniki še vedno menijo, da je ta stvar nepotrebna, vendar praksa kaže, da z rastjo avtomobilov na ruskih cestah avtomobilski registrarji pomagajo reševati različne problematične situacije, tako v nesreči kot v življenju.

Kako izbrati DVR
Kako izbrati DVR
Kako izbrati DVR
Kako izbrati DVR Kako izbrati DVR Kako izbrati DVRHome | Articles

November 26, 2022 21:32:16 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting