Különbségek Roomba és más modellek között

Nagyon sok kütyü van ma. Különböző telefonok, olvasók, ébresztőórák, kamerák és még sokan mások.
Még a hétköznapi háztartási készülékek is egyre inkább kütyükké válnak. És nemcsak a tévék, amelyeket egyre nehezebb megkülönböztetni a számítógépektől. Most már kütyükké, sőt porszívókká válnak, egy ilyen eszköz markáns példája a roomba robotporszívó.
Az első dolog, ami eszembe jut, az a kérdés, hogyan válhat a porszívó kütyüvé? Csak motor és kefék vannak tömlőkkel. De ez már a múltban van. Végül is porszívót cipelni a szobában, és a saját kezével porokat és törmelékeket szerezni a legsötétebb zugokból meglehetősen ostoba feladat. Miért pazarolja erre az idejét, amikor tehet valami hasznosabbat és érdekesebbet, vásárolhat és vásárolhat egyedi gyártású kanapékat, mozizhat, elmehet barátaival vagy élvezheti a színházat. És porszívózással megbízhatja magát a porszívót, amely tökéletesen megbirkózik ezzel.
Nagyon gyakran a tudományos-fantasztikus filmekben különféle takarító robotokat látunk, amelyek minden munkát elvégeznek egy emberért, és a befejezés után kikapcsolnak. Kiderült, hogy léteznek ilyen robotok, sőt saját nevük is van, a roomba robotporszívó az iRobot cégtől. Egy ilyen robotporszívót kifejezetten a szoba öntisztítására hoztak létre.
Mondjunk el többet a modul munkájáról.
Egy ilyen robotnak többféle módja van a lakás takarítására. Az első módot " tiszta most " -nak hívják . Ehhez csak nyomja meg az egyik Tiszta gombot, a robot azonnal bekapcsol és elmegy takarítani a szobát. Indítás után a robot mozogni kezd a szobában, mivel első pillantásra kaotikusnak tűnik, de valójában a robot tervezett módon működik, körülbelül 20-30 perc alatt befejezi a szoba teljes területének tisztítását.
A robot roomba pályája korántsem kaotikus. Elég összetett algoritmusokat használnak a pálya kiválasztására: a robot folyamatosan új adatokat kap a rajta elhelyezett érzékelőktől, majd később elemezni kezdi, hogyan lehet a legjobban haladni spirálban, a kerület mentén vagy a helyiség keresztezésével. Attól függően, hogy mekkora a tisztítási terület, a robot kiszámítja a munkája végéig eltelt időt.
Maga a Roomba robot tisztítási folyamata három szintre oszlik - egy oldalkefe tisztítja a padlót az alaplapok mentén, valamint a szoba sarkaiban, a törmelék a fő kefékre irányul, kettő van a robotban, amelyek mindegyike különböző irányban forog, a kefék tökéletesen megtisztítják a felületet ... A szemetet egy erre a célra kijelölt szeméttárolóba rakják, a robot a maradék szennyeződéseket is eltávolítja, a legkisebb szemét eltávolításához finom szűrőre van szükség.

Különbségek Roomba és más modellek között
Különbségek Roomba és más modellek között
Különbségek Roomba és más modellek között
Különbségek Roomba és más modellek között Különbségek Roomba és más modellek között Különbségek Roomba és más modellek közöttHome | Articles

December 3, 2022 17:34:36 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting