Két kompresszoros hűtőszekrények a jó háziasszony számára

A kétkompresszoros hűtőszekrények fő előnye az egykompresszoros modellekhez képest megnövekedett hatékonyságuk. Az azonos méretű kétkompresszoros és egykompresszoros hűtőszekrények jelentősen különböznek egymástól az elfogyasztott villamos energia mennyiségében. A két kompresszoros egységek sokkal kevesebbet használnak fel belőle. Ha kiszámítjuk a hűtőszekrény teljes élettartamára elfogyasztott villamos energia különbségét, akkor az mennyiség nagyon jelentősnek bizonyul. A kétkompresszoros hűtőszekrények különösen fontosak az európai országok számára, mivel az áram költsége meglehetősen magas. Nyilvánvalóan ezért gyártják leggyakrabban a hűtők kétkompresszoros modelljeit Európában.
A két kompresszoros egységek mindegyik kamrában független hőmérséklet-szabályozással rendelkeznek. Ha az egyik kamrában megemelkedik a hőmérséklet, akkor egy gazdaságos kis teljesítményű kompresszor kezd el működni benne, amely azonnal kikapcsol, miután a kamrában az optimális hőmérsékletet megállapították. Ez a vezérlőrendszer jelentős energiamegtakarítást eredményez a kétkompresszoros hűtőszekrényekben. Az egykompresszoros egység, ellentétben a kétkompresszoros egységgel, nincs külön hőmérséklet-szabályozással. Egyetlen, hasonló helyzetben lévő, energiaigényes kompresszora további és felesleges hűtést eredményez a fagyasztóban, plusz energiát pazarolva.
A kétkompresszoros hűtőszekrény teljes értékű szuperfagyasztási üzemmóddal rendelkezik a fagyasztóban, és képes ideiglenesen kikapcsolni az egyik kamrát, ami szintén energiát takarít meg. Ezenkívül két kis teljesítményű kompresszor sokkal csendesebb, mint egy erőteljes, ezért a két kompresszoros hűtőszekrények működés közben sokkal kevésbé zajosak.
Az egykompresszoros hűtőszekrények nem rendelkeznek a kétkompresszoros hűtőszekrények fenti előnyeivel, de ezt a tényt alacsonyabb költségekkel kompenzálják. Az egykompresszoros egységek új modelljeiben van egy speciális mágnesszelep is, amely vezérli az egységben keringő hűtőközeg áramlását. Lehetővé teszi a kamrák külön hűtését, energiát takarítva meg.

Két kompresszoros hűtőszekrények a jó háziasszony számára
Két kompresszoros hűtőszekrények a jó háziasszony számára
Két kompresszoros hűtőszekrények a jó háziasszony számára
Két kompresszoros hűtőszekrények a jó háziasszony számára Két kompresszoros hűtőszekrények a jó háziasszony számára Két kompresszoros hűtőszekrények a jó háziasszony számáraHome | Articles

December 5, 2022 21:16:18 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting