Izbira vrste odtajanja hladilnika

Med delovanjem hladilnika lahko nastane zmrzal ali sneg. Da bi se izognili tej težavi, proizvajalci ponujajo različne načine odmrzovanja hladilnika. Zamrzovalnik predpostavlja bodisi ročno odtaljevanje bodisi sistem No Frost. Predel hladilnika ima tudi dve vrsti odtaljevanja. Lahko je kapljično samodejno odtaljevanje ali sistem No Frost. Dandanes je praktično nemogoče najti hladilnik, ki omogoča ročno odtaljevanje hladilnega prostora. Večina sodobnih hladilnikov ima sistem za odtaljevanje po kapljicah. Ta sistem je učinkovit in preprost. Zadnja stena hladilne komore je opremljena z uparjalnikom. Odtok se nahaja na dnu uparjalnika. Prostor hladilnika ima pozitivno temperaturo. Medtem ko kompresor deluje, ima hrbtna stran hladilnika led. Čez nekaj časa kompresor preneha delovati in led se začne topiti. Vse nastale kapljice se odtečejo v pladenj, ki se nahaja na kompresorju. Nato voda izhlapi. Ta postopek napreduje postopoma. Hkrati je popolnoma neviden za tiste, ki nenehno uporabljajo hladilnik.
Glede na ročno odtaljevanje zamrzovalnika to pomeni, da zamrzovalnik vsako leto izključimo zaradi odtaljevanja. Hkrati se bo osvobodil vse zmrzali in ledu, ki se lahko tvorijo v času, ko kamera deluje. Vso odmrznjeno vodo je treba zbrati in zavreči. Toda zamrzovalnik po tem postopku je treba temeljito oprati in obrisati s suho krpo. Sistem No Frost bo sam poskrbel za odmrzovanje zamrzovalnega prostora.
Nekateri uporabniki hladilnikov menijo, da hladilniki s sistemom No Frost suho hrano. Ta postopek poteka v katerem koli hladilniku. Samo v zamrzovalniku s sistemom No Frost je ta postopek nekoliko hitrejši kot pri običajnem načinu odtaljevanja. Zato je treba hrano hraniti v takih hladilnikih. A hladilniki s sistemom No Frost imajo tudi slabosti. Ta sistem zavzame veliko prostora. Približno 20 litrov. Toda med njegovimi pozitivnimi lastnostmi izstopajo udobje shranjevanja hrane, enostavnost uporabe.

Izbira vrste odtajanja hladilnika
Izbira vrste odtajanja hladilnika
Izbira vrste odtajanja hladilnika
Izbira vrste odtajanja hladilnika Izbira vrste odtajanja hladilnika Izbira vrste odtajanja hladilnikaHome | Articles

November 29, 2022 12:09:08 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting