Izbira hladilnika: Kateri sistem za odtaljevanje je boljši?

Proizvajalci hladilnikov se trudijo premagati konkurenco. Katerih trikov se ne zatekajo: ustvarjajo modele z neverjetnimi oblikami, pripravijo nove funkcije. Vse to z enim ciljem - privabiti kupce. Ogromna izbira različnih modelov obiskovalce nakupovalnega središča uvede v omamljanje, iz takšne številčnosti je težko izločiti en model. Ta članek bo govoril o sistemih za odtaljevanje hladilnikov, po branju gradiva bodo bralci lahko razumeli, katera naprava za shranjevanje živil je zanje primernejša.
Pri nakupu hladilnika je eno najpomembnejših meril način odtaljevanja naprave. Za ta postopek obstajajo tri glavne tehnologije:
1. kapljanje;
2. kombinirano;
3. antena, bolj znana kot "No Frost".
Glavni namen teh sistemov je preprečiti nastanek snežne skorje na površinah predelkov zamrzovalnika in hladilnika. Čeprav ne more vplivati ​​na delovanje motorja ali drugih elementov naprave, njegova prisotnost poslabša prenos toplote med shranjenimi proizvodi in uparjalnikom. Zaradi tega se način zamrzovanja znatno poslabša, povečana obremenitev je na motorju.
Sistem kapljanja
Ta metoda odtaljevanja je, da se na zadnji steni zbira kondenzat, kar je posledica temperaturne razlike med prostorom in hladilnikom, ko se odpre. Vsakokrat v tem trenutku v napravo vstopi topel zrak, ki prispeva k nastanku vlage. Občasno, ko pride do premora pri delovanju kompresorja, tekočina teče v posebno posodo, po kateri izhlapi. Hkrati v hladilnem predelu ne nastaja led, je pa prisoten v zamrzovalniku. Zato bo hladilnik treba občasno odtajati.
"Brez zmrzali"
Hladilna oprema s takšnim sistemom za odtaljevanje uporablja prisilno kroženje zraka, medtem ko se delci vlage odstranijo iz hladilnega prostora. Tehnologija je dobra, saj se na njenih stenah ne bo nabiral led v zamrzovalnem predelu. To je njegov velik plus. Ker se zrak nenehno premika znotraj aparata, se hrana enakomerno ohladi in ima zato daljši rok uporabnosti. Obstaja tudi minus: izdelki, ki so nenehno v " osnutku ", se posušijo. Shranite jih v nepredušno zaprti posodi.
Zgoraj opisane metode za odtaljevanje gospodinjskih aparatov niso idealne, vsaka od njih ima pomanjkljivosti, zato so proizvajalci nenehno iskali izhod in poskušali najti najboljši način. Kot rezultat je bilo odločeno, da se ustvarijo modeli, ki združujejo obe možnosti. O tem bomo razpravljali spodaj.
Kombinirani sistem
Ta tehnologija se uporablja samo v dragih modelih. Glavna točka je naslednja: hladilni prostor se odtaljuje s sistemom kapljanja, zamrzovalni del pa odtaja s prisilnim prezračevanjem. Z vidika potrošnika ta izvedba nima pomanjkljivosti. Obstajajo tehnične pomanjkljivosti: hladilnik ima več blokov, zaradi česar se stroški povečajo.
Če poznate te lastnosti, se boste lažje odločili za izbiro hladilnika. Ko dajete prednost določenemu modelu, se obvezno pozanimajte o njegovem razredu varčnosti in zmogljivosti - ti parametri so prav tako pomembni.

Izbira hladilnika: Kateri sistem za odtaljevanje je boljši?
Izbira hladilnika: Kateri sistem za odtaljevanje je boljši?
Izbira hladilnika: Kateri sistem za odtaljevanje je boljši?
Izbira hladilnika: Kateri sistem za odtaljevanje je boljši? Izbira hladilnika: Kateri sistem za odtaljevanje je boljši? Izbira hladilnika: Kateri sistem za odtaljevanje je boljši?Home | Articles

December 8, 2022 01:22:19 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting