Iskanje visokokakovostnih televizorjev z ravnim zaslonom

Danes so televizorji z ravnim zaslonom vse bolj priljubljeni, CRT televizorji pa so preteklost. Takšni televizorji imajo ravne zaslone majhne debeline, zato jih imenujemo ploski televizorji. Razviti so jih začeli zahvaljujoč tehnologijam - to so LCD-ji in plazma.
Ploščati televizorji so priročni ne samo po zasnovi, ampak tudi nenevarni za uporabo, ne eksplodirajo, saj ne uporabljajo visoke napetosti, in samo na takem zaslonu lahko dobite neizkrivljeno in stabilno sliko.
Ploščati televizorji se razlikujejo ne samo po velikosti zaslona, ​​temveč tudi v plazmi in LCD.
LCD televizorji (modeli z diagonalo zaslona od 7 do 37 palcev), če je diagonala zaslona večja od 37 palcev, je tu mogoče uporabiti obe tehnologiji, čeprav so plazemski televizorji redki, vendar pri televizorjih z diagonalo zaslona 42 palcev , uporabljata se tudi obe tehnologiji in skoraj 50 do 50., večja kot je diagonala, več plazemskih televizorjev prevladuje, čeprav obstajajo LCD televizorji, ki pa jih je veliko manj.
Višja kot je ločljivost zaslona, ​​boljša je kakovost slike.
Kaj so LCD-ji? To je metoda moduliranja svetlobe s pomočjo celic iz tekočih kristalov, to pomeni, da slika na takem zaslonu nastane zaradi prekrivanja ali prenosa svetlobe iz luči za osvetlitev ozadja s strani številnih celic-pikslov, postanejo delno ali popolnoma zaprte ali prozorne, tako lahko nadzorujete svetlobo iz svetilke, hkrati pa ustvarite celotno sliko in ima širok razpon barvnih tonov, ki jih prikazuje zaslon. Tehnologija LCD je varna za oči in ne utripa.
Toda plazemski zaslon sta dve stekleni plošči, med katerimi so celice pikslov, ki oddajajo svetlobo, saj so napolnjene z inertnim plinom, v njem se pojavi plazemski izpust, ki daje ultravijolično sevanje, zahvaljujoč sijaju fosforja, ker celice so prekrite z njo. Na osnovi različnih vrst fosforja nastanejo 3 osnovne barve, ki določajo celoten spekter barvnih odtenkov slike. Ker steklo ne prepušča ultravijolične svetlobe, so plazemski televizorji varni za zdravje ljudi.
Izbira televizorja z ravnim zaslonom je zelo pomembna, saj je kakovost slike odvisna od pravilnosti takšne izbire, ne glede na to, kako se nam zdi, da sta obe tehnologiji enaki, rezultat v kvaliteti zaslona pa se lahko razlikuje .

Iskanje visokokakovostnih televizorjev z ravnim zaslonom
Iskanje visokokakovostnih televizorjev z ravnim zaslonom
Iskanje visokokakovostnih televizorjev z ravnim zaslonom
Iskanje visokokakovostnih televizorjev z ravnim zaslonom Iskanje visokokakovostnih televizorjev z ravnim zaslonom Iskanje visokokakovostnih televizorjev z ravnim zaslonomHome | Articles

November 26, 2022 20:58:33 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting