Instalimi i frigoriferit

Natyrisht, para se të filloni të instaloni direkt frigoriferin, duhet të lexoni me kujdes udhëzimet e bashkangjitura. Vetëm pas kësaj është e nevojshme të inspektoni të gjitha instalimet elektrike. Nuk duhet të ketë shenja dëmtimi. Nëse ka ndonjë, atëherë është më mirë të telefononi një specialist për t'i eliminuar ato. Në këtë rast, nuk do të ketë probleme me garancinë pasuese. Pas kësaj, është e nevojshme të përcaktohet nëse voltazhi në rrjet korrespondon me ata tregues që janë të lejueshëm për funksionimin e pajisjes ftohëse. Nëse vërehen devijime të mëdha nga norma, atëherë është më mirë të përdorni një transformator shtëpiak në funksionimin e frigoriferit. Gjatë lidhjes, mos lejoni që kordoni i rrymës të futet nën frigorifer. Kjo mund të shkaktojë një qark të shkurtër të mëvonshëm, dhe, si rezultat, një zjarr. Për të shmangur një shqetësim të tillë, është më mirë ta lidhni atë me një kondensator. Për këtë, një spango e rregullt është e përshtatshme.
Në rast se BHP merr tokëzim, është e nevojshme të instaloni një prizë të përshtatshme. Të gjithë ata, si priza ashtu edhe foleja, janë të pajisura me tre shtylla. Në mënyrë që frigoriferi të funksionojë siç duhet, ai duhet të sigurojë qarkullim falas të ajrit. Frigoriferi funksionon si pompë. Nxehtësia që është brenda pompohet dhe hiqet jashtë.
Ngrohja ndodh nga jashtë. Sa më shumë ushqim të ftohet në frigorifer, aq më shumë nxehet ajri në dhomën ku ndodhet frigoriferi. Frigoriferët modernë kanë mure të lëmuara. Spiralja në këtë rast është e lidhur fort në mur. Mund të vendoset si brenda ashtu edhe jashtë. Kur instaloni frigoriferin, është e nevojshme të lini një boshllëk të detyrueshëm prej të paktën pesë centimetra. Veçanërisht të shquar janë ato frigoriferë që janë vendosur në mobiljet e kuzhinës. Të gjitha teknikat gjithashtu duhet të ndiqen atje.
Shumë modele moderne janë të pajisura me mbyllëse automatike të dyerve, por mund t’i bëni vetë. Për ta bërë këtë, ju vetëm duhet të vendosni frigoriferin ose frigoriferin 2 gradë mbrapa. Nuk rekomandohet të instaloni frigoriferë afër sobës ose dritares. Nxehtësia e ardhshme do të provokojë ngrohjen e frigoriferit dhe, si rezultat, më shumë konsum të energjisë. Nëse një mundësi tjetër nuk është e mundur, atëherë është e nevojshme të vendosni një ekran me një sipërfaqe reflektuese midis frigoriferit dhe burimit të nxehtësisë.

Instalimi i frigoriferit
Instalimi i frigoriferit
Instalimi i frigoriferit
Instalimi i frigoriferit Instalimi i frigoriferit Instalimi i frigoriferitHome | Articles

December 6, 2022 15:18:45 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting