Hogyan válasszunk táblaszámítógépet

A táblagépek népszerűsége jelenleg csak lendületet vesz. Méretük, súlyuk és funkciójuk folyamatosan változik, és lépést tart a számítógépes technológia fejlődésével. Egyre több vállalat kínál táblagépeket a piacon, és egy hétköznapi embernek olykor nehéz választani ebből a sokféle eszközből. Itt megpróbálunk segíteni Önnek és megválaszolni a kérdést: hogyan válasszuk ki a táblagépet?
Érdemes a definíciókkal kezdeni és kitalálni, hogy mi is valójában egy táblaszámítógép? Valójában többféle eszköz van elrejtve egy név alatt. Nézzük meg a leggyakoribbakat. Ez egy táblagép és egy internetes tábla.
Az első típus egy normál teljes értékű számítógép, a közönséges helyhez kötött személyi számítógéptől való eltérés csak formai tényezője, egyszerű szavakkal nagyon hasonlít egy nagy táblagépre. Külső eszközökkel való munkavégzéshez minden lehetséges interfésszel rendelkezik, és csatlakoztathatja a billentyűzetet és az egeret, valamint az irodában való munkavégzéshez szükséges összes eszközt. A Windows, Linux vagy Mac OS operációs rendszerek teljes verziói vannak telepítve egy ilyen számítógépre.
Külön meg kell mondani az internetes táblagépről. Két eszközt, egy okostelefont és egy laptopot kombinál, és tagadhatatlan előnye van, kompakt. A méret ellenére a modern internetes táblagépek meglehetősen működőképesek, és elsősorban az interneten és a webalkalmazásokon végzett munkára összpontosítanak. Bármely internetes táblagép kompatibilis a személyi számítógéppel, és képes csatlakozni hozzá fájlcseréhez és egyéb műveletekhez. Ezeknek a táblagépeknek a leggyakoribb operációs rendszere az android és az iOS. Ezekben a rendszerekben gyártják a modern táblagépek döntő többségét.
Most, hogy meghatározták az internetes táblagépek és a táblagépek közötti különbséget, részletesebben foglalkozhat az internetes táblagépekkel, és megtudhatja, mire kell különös figyelmet fordítania a választás során.
Az egyik fő kérdés bármely digitális eszköz vásárlásakor, amelyre Önnek is válaszolnia kell, az a kérdés, hogy miért van szükségem rá? Milyen feladatokhoz van szüksége táblagépre? Ha könnyű súlyra, tömörségre, mobilitásra, az internet használatának kényelmére és az interneten való szörfözésre vágyik, akkor ez az eszköz az Ön számára.
Megjelenés és ergonómia
Az egyik fő szempont a vevő számára az eszköz megjelenése. Mint mondják, ruhák fogadják őket. Manapság több gyártótól több száz modellt kínálnak fel, amelyek közül választhat, mindegyiknek megvan a maga chipje, amelyek közül az egyik a készülék szépsége lehet. Más szóval, nincsenek elvtársak ízlésnek és színnek. Itt el kell foglalni, hogy a külső vonzerő mögött nyomorúságos kitöltés vagy egyéb kellemetlen pillanatok állhatnak, például a tabletta rossz ergonómiája. A megismerés érdekében kétféle módszer létezik, az első az, hogy szakértők segítségével a fórumokon és weboldalakon olvassuk el az eszközről szóló véleményeket, vagy személyesen ellenőrizzük a készülék használatának kényelmét annak megtekintésével és megvizsgálásával.
processzor
A tabletta töltése egy másik fontos részlet. A processzor a tablet szíve, természetesen nincs ugyanolyan teljesítménye, mint az álló számítógépeknek, mert nem végez összetett matematikai műveleteket. Ha Ön hétköznapi felhasználó, és általában érdekes információkat keresve az internetet böngészi, akkor a 600-800 MHz-es órajelű processzor megfelelő az Ön számára. Ha játszani és videókat nézni fog, akkor figyeljen a nagyobb teljesítményű modellekre.
memória
Először is érdemes különbséget tenni a RAM és a beépített memória között. Az első befolyásolja a műveletek sebességét, a második pedig az adatok tárolásáért felel. A RAM-mal minden világos, annál több, annál jobb, csakúgy, mint a másodikkal. Emlékeztetni kell arra, hogy az információk tárolásához szükséges memória növelése érdekében memóriakártyákat állítanak elő, így annak mennyisége növelhető.
Operációs rendszer
Mint fentebb említettük, a táblagépek operációs rendszerének piacán a Google az androidos Google, az Apple pedig az iOS. A Windows Phone célja, hogy a sarkukra lépjen, de népszerűségében jelentősen elmarad az első kettőtől. Az egyik vagy a másik operációs rendszer előnyeiről sok vélemény szól, íme néhány szempont, amelyre figyelni kell:
IPad megvásárlásával az iOS büszke tulajdonosa leszel. Gyors, stabil a munkahelyén és rendkívül vonzó. Hátrányai közé tartozik a fizetett alkalmazások nagy száma, a fájlok számítógépről történő letöltésének kellemetlensége és a Flash-lejátszóval való kompatibilitás hiánya, vagyis az iOS táblagépén az SWF kiterjesztéssel ellátott különféle animációk nem jelennek meg.
Ha androidos eszközöd van, akkor ma a legnépszerűbb operációs rendszer tulajdonosa vagy. A fenti hátrányoktól mentes, rugalmas beállításokkal rendelkezik, képes frissíteni és egy csomó alkalmazást az androidos piacon.
Vannak más operációs rendszerek a táblagépekhez, de Oroszországban nem annyira népszerűek, és nem fogunk figyelni rájuk.
Képernyő és átló
Ez a specifikáció 4 és 11 hüvelyk közötti lehet. Az eszköz ára nagyban függhet ettől a paramétertől. Ha kényelmesen szeretne szörfözni az interneten, akkor egy 10 hüvelykes táblagép nagyon alkalmas Önnek.
A táblagépek érintőképernyővel rendelkeznek, érdemes megjegyezni, hogy vannak kapacitív és rezisztív típusú érintőképernyők. A kapacitívek az ujjak könnyű érintésére reagálnak, de nem alkalmasak az érintőceruza megérintésére, az ellenállók pedig az érintőképernyőhöz készültek, de az ujjakkal való érintkezés képessége is jelen van, de erőfeszítéssel meg kell nyomnia a képernyőt. ebben az időben a kapacitív típusú képernyők szélesebb körben elterjedtek.
Elem élettartam
Nagyon fontos paraméter, amelyre nagyon figyelnie kell. A táblagép leginkább energiafogyasztó része a képernyő, természetesen minél nagyobb, annál gyorsabban lemerül az akkumulátor. Ügyeljen az akkumulátor kapacitására, kívánatos, hogy legalább 2400 mAh legyen, ez elegendő lesz 4-6 óra folyamatos működéshez.
Egy másik fontos szempont a súly, minden az Ön preferenciáitól függ, ma a gyártók a technológiának köszönhetően jelentősen könnyítették modelljeiket, és nem lesz nagy probléma a választásban.
Vezeték nélküli adapterek
Az interneten és a webalkalmazásokon végzett munka a táblagépek fő célja, ezért fel kell szerelni őket Wi-Fi és 3G adapterekkel. Ma Oroszországban szinte minden helységben elérhetőek a harmadik generációs hálózatok és a vezeték nélküli Wi-Fi.
Tabletta tok
Általános szabály, hogy a test fémből vagy műanyagból készül. Természetesen a fém ház sokkal erősebb, mint a műanyag. Ügyeljen arra, hogy a test ne "ropogjon" a kezekben, és egésznek látszódjon. Azonban minden internetes táblagéphez kivétel nélkül érdemes egy borítót venni. Megmenti a táblagépét a cerapinoktól és a nem kívánt foltoktól.

Hogyan válasszunk táblaszámítógépet
Hogyan válasszunk táblaszámítógépet
Hogyan válasszunk táblaszámítógépet
Hogyan válasszunk táblaszámítógépet Hogyan válasszunk táblaszámítógépet Hogyan válasszunk táblaszámítógépetHome | Articles

December 5, 2022 03:49:00 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting