Hogyan válasszunk porszívót?

Amikor a porszívók csak megjelentek hazánkban, sokan csak a burzsoázia " játékszereként " kezelték őket , inkább a kanál és a seprű formájában a por kezelésének régi proletár módját részesítették előnyben. Szerencsére elteltek azok a napok, és a legidősebb generációnak is már sikerült meggyőződnie a porszívók előnyeiről. Ráadásul egy modern porszívó már régóta nem az az üvöltő szörnyeteg, amelynek a zacskója mintegy átengedte a mechanizmus által összegyűjtött por felét. Éppen ellenkezőleg, a modern porszívók nemcsak egy vizet tartalmazó edényt használnak porgyűjtőként, hanem olyan robotok formájában is elkészíthetők, amelyek önállóan tisztítják a házat.
Hogyan válasszuk ki a porszívót?
Az első kérdés, amelyre a potenciális vásárlónak válaszolnia kell, valami hasonló: milyen funkciókat kell ellátnia a porszívónak? A „ porszívózásra ” válasz nem számít - minden porszívó másképp csinálja, és itt fontos meghatározni a jövőbeni porszívó előtt álló feladatok körét.
Ha a készülék fő feladata a linóleum, a bútorok és a szőnyegek porának eltávolítása, akkor a legmegfelelőbb vásárlás az Ön számára egy egyszerű porszívó, amely csak száraz tisztítási módban működik, és körülbelül 300 wattos teljesítményű. Ha a ház gyapjú hosszúságú állatokat tartalmaz, vagy maguk a szőnyegek is jelentős területtel rendelkeznek, akkor jobb, ha erősebb eszközt vásárolunk - legfeljebb 500 W-ig, mivel az erősebb berendezések általában nagyobb erőforrással rendelkeznek, és jobban megbirkózik a szennyezéssel.
A száraztisztítás nem a porszívó egyetlen funkciója. Körülbelül harminc évvel ezelőtt megjelentek a „ mosó ” modellek - azaz. porszívók, amelyek segítségével elvégezheti a helyiségek nedves tisztítását. Az ilyen porszívók lényegesen drágábbak, mint a szokásosak, azonban sokkal több előnnyel járnak, mivel nemcsak a szőnyegeket és a linóleumot, hanem számos más felületet is megtisztíthatnak. Könnyebb talán tisztázni, hogy a porszívók mosása nem képes tisztítani - ezek parketták, habszőnyegek és drága bútorok, amelyek összeomlanak, ha csepegő folyékony nedvességnek vannak kitéve.
A legmodernebb típusú porszívó robot. Az ilyen porszívók a gyártók szerint maguk képesek meghatározni a padló szennyeződését, megtisztítani és visszatérni az újratöltésre. A gyakorlatban ez kissé másképp alakul: a porszívók-robotok " unalmasak ", ezért munkájuk minősége sok kívánnivalót hagy maga után - tehát még egyikük sem képes megtisztítani a szoba sarkát.
Miután eldöntötte a porszívó funkcionalitását és teljesítményét, foglalkoznia kell egy olyan fontos ponttal, mint a tartály típusa, amelyben a por felhalmozódik.
Ma három ilyen típus létezik: vízszűrő, tartály és zsák.
A legkényelmesebbek a vízszűrővel ellátott porszívók. Munkájuk lényege, hogy a beszívott levegő áthalad a vízrétegen, és az összes por a tartály belsejében marad. Ez egy szinte ideális típusú szűrő, azonban az ilyen porszívók általában valamivel drágábbak: ráadásul egyes modellekben a szűrő tisztításának folyamata meglehetősen nehéz.
A konténeres porszívók műanyag vagy fém edénybe gyűjtik a port. Légnyomás alatt a port sűrű csomóvá préselik, amelyet aztán egyszerűen kidobnak. A konténerporszívóknak két hátránya van - nagy méretű és meglehetősen nagy zajjal társul a műanyag rezgés.
Az eldobható vagy újrafelhasználható tasakokkal felszerelt porszívók a leggyakoribbak. Az ilyen eszközök nagyon kompaktak lehetnek: ráadásul a zsákokkal ellátott porszívó költsége is viszonylag alacsony. Az egyetlen lehetséges probléma ebben az esetben az, hogy az eldobható táskák előbb-utóbb elfogynak, és nem mindig lehet újat vásárolni. Ezt a bonyolultságot előre meg kell előre jelezni - csak kérdezze meg az eladót, hogy van-e pótzsák vagy újrafelhasználható megfelelője.
A porszívó egyik fontos részlete a vezeték, vagy inkább annak hossza. A hatméternél rövidebb vezetékes porszívó megvásárlásának állandó nehézségei vannak, és három-négy méteres vezetékek általában automatikusan hosszabbítót igényelnek. Ezenkívül figyelmet kell fordítani a vezeték szigetelésének minőségére, mivel a porszívók zsinórjai általában érzékenyek a mechanikai sérülésekre.
Az egyik legnehezebb kérdés, amelyre a vevőnek válaszolnia kell, a porszívó méretének kérdése. Természetesen mindenki arra törekszik, hogy a lehető legkompaktabb eszközt szerezze be, azonban tudatában kell lennie annak, hogy kompakt, nagy teljesítményű és megbízható villanymotort senki sem készíthet egyszerre - ezért mindig fel kell áldozni valamit.

Hogyan válasszunk porszívót?
Hogyan válasszunk porszívót?
Hogyan válasszunk porszívót?
Hogyan válasszunk porszívót? Hogyan válasszunk porszívót? Hogyan válasszunk porszívót?Home | Articles

November 26, 2022 22:16:06 +0200 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting