Hogyan válasszunk nyomtatót

A nyomtató kiválasztása és megvásárlása olyan, mintha megfelelő autómodellt keresnénk abban az értelemben, hogy nem a belső teret díszítjük, hanem „ vezetni ” kell. Egy hétköznapi ember számára meglehetősen nehéz megtalálni a megfelelő modellt, először meg kell vizsgálni a nyomtatók műszaki jellemzőit, amelyeket a szállítók ma kínálnak. És a nyomtatási eszközök választéka olyan nagy és változatos! Ebben az anyagban segítünk megválaszolni a nyomtató kiválasztásának kérdését? Hogyan válasszuk ki a megfelelő nyomtatót, és emeljük ki a műszaki specifikációkat, amelyek alapján választani fog.
Először össze kell állítania egy listát azokról a feladatokról, amelyeket egy új beszerzés segítségével tervez megoldani. Elemezze irodai igényeit a különféle nyomtatók jellemzői alapján: teljesítmény, a fogyóeszközök költsége, maga a készülék ára. Ezt követően tisztább elképzelése lesz arról, melyik nyomtatót válassza az otthoni és melyiket az irodához.
a telepítés típusa
A telepítés típusa szerint az összes nyomtató három típusra osztható:
emelet elhelyezkedése
asztallap helye
hordozható
A padlóra helyezéshez különösen nagy eszközökre van szükség, amelyek jelentős mennyiségű dokumentumot dolgoznak fel. Leggyakrabban ezek jelentős méretekkel és tömeggel rendelkező multifunkcionális eszközök, amelyeket irodákba vagy nyomdákba telepítenek és nagy mennyiségű munkával vannak terhelve. Az asztali nyomtatókat kis irodákban vagy otthon használják helyhez kötött munkákhoz. A hordozókat főleg üzleti utazások fotónyomtatására használják, könnyűek és kis méretűek.
A nyomtatók képességeik tekintetében is drámai különbségeket mutatnak. A hétköznapi nyomtatási funkcióval rendelkező nyomtatóktól, olcsón és praktikusan egy otthoni mini-iroda apró és egyszerű feladatainak megoldásához, egészen a multifunkcionális eszközökig, amelyek egyesítik a nyomtató, szkenner, fénymásoló, fax egyes eszközeinek különböző lehetőségeit. Ha szüksége van felszerelésre egy nyomdához, kérjük, forduljon az Ural-Minoltához!
Multifunkcionális eszközök
Természetesen az ilyen okos eszközök ára jóval magasabb, mint az egyszerű otthoni nyomtatóké.
A multifunkcionális eszközök (MFP-k) könnyen illeszkednek bármely számítógépes hálózatba és a legösszetettebb dokumentumkezelő rendszerbe.
És mennyi előnye van a multifunkcionalitásnak - egy eszköz gazdaságosabban használja fel a helyet, mint öt vagy hat nyomtató. És a " többfegyveres gép " ára alacsonyabb, mint a fax-nyomtató-szkenner-másoló teljes készlet. Az MFP-ket könnyebb telepíteni és konfigurálni - sok különböző helyett egy illesztőprogrammal és egy interfész kábellel érhet el.
A nyomtató élettartama és teljesítménye
Nagyon fontos paraméter. A szerény otthoni irodai gépek havonta akár 10 000 oldalt is képesek feldolgozni. Ide tartoznak a tintasugaras és a lézernyomtatók. A legnépszerűbb a kis irodai nyomtatók, amelyek havi 10 000 és 50 000 példány közötti nyomtatási képességekkel rendelkeznek. A közepes méretű irodákban lévő MFP-k akár 100 ezer oldalt is képesek feldolgozni, és a legnagyobb irodák esetében is általában a nyomdagépek versenyeznek a nyomdákkal.
A teljesítmény érdekében válasszon egy eszközt az irodája terhelése alapján. Egy otthoni nyomtató számára ez a mutató nem annyira fontos, de egy átlagos nyomtató esetében már szükséges, hogy percenként akár 30 oldalt is képesek legyenek megszerezni, a nagy teljesítményű eszközökre vonatkozó követelmények egészen magasak, akár 40 oldal percenként.
Nyomtatási technológia
Ismerjük meg a modern nyomtatók nyomtatási technológiáját. Nagyon jó minőségű nyomatokat kaphat MFP-re vagy nyomtatóra lézertechnikával. A minőséget elektrografikus nyomtatás biztosítja, de egy ilyen eszköz költsége magas. Ezt azonban a munka folyamán kompenzálja az alacsony nyomtatási költség.
A tintasugaras nyomtatók ára sokkal vonzóbb, és rendkívül népszerűek. Piezoelektromos vagy termikus tintasugaras nyomtatást használnak. A nyomtatási minőség szempontjából a dokumentumok nem alacsonyabbak a lézeres dokumentumoknál, ha fotópapírra készülnek. Egy ilyen nyomtató vásárlásakor vegye figyelembe, hogy ebben az esetben egy dokumentum nyomtatásának költsége magas. Ennek oka a tintasugaras patronok magas költsége és ennek az eszköznek a sajátossága, amely folyamatos folyamatos munkát igényel a tinta kiszáradásának elkerülése érdekében. Ezen túlmenően a tintasugaras nyomtatón hosszabb időtartamú a nyomtatás, és ez a tulajdonságuk nagyobb valószínűséggel használja őket otthon. Vegye figyelembe ezeket a tippeket, amikor tintasugaras nyomtatót választ.
A nyomtató működése
Hogyan működnek az egyes készüléktípusok? A lézernyomtatókban a nyaláb képet képez egy fényérzékeny dobon. És csak ezután ezt a képet porfesték segítségével átviszik egy papírlapra. A henger felmelegíti és megolvasztja a porszemcséket, hogy szöveget vagy grafikát képezzen. A festék különböző színű lehet, ennek megfelelően növekszik a patronok száma is. A patron egy festéket tartalmaz. A LED nyomtatók működési elve nagyon hasonlít a fent leírtakhoz, de a LED-ek egy sora kevesebb előállítási költséget igényel, mint egy lézer, ami tükröződik a nyomtató árában.
A tintasugaras nyomtatókban a nyomtatófej-mátrix táplálja a tintát a papírra. A piezokristály membránja egy csepp tintát képez. Elektromos áram alkalmazása esetén a piezoelektromos kristály meghajlik és megnyomja a membránt, és kiszorítja a cseppet a fúvókából. Ez a technológia tette híressé az Epson világhírű nyomtatócéget. Ennek a cégnek az eszközei híresek elképesztő tartósságukról.
A szublimációs nyomtatókban a tintát beégető segítségével melegítik, és egy papírlapra párolog. Ezeknek a nyomtatóknak a hosszú nyomtatási ideje annak köszönhető, hogy az egyes színeket egymás után dolgozzák fel, és csak ezután alkalmaznak védőbevonatot.
A szilárd tintás nyomtatókban a tintát először egy tartályban megolvasztják, majd a nyomtatófejbe, majd egy papírlapra adagolják.
A patronok száma a különböző nyomtatómodelleknél eltérő. Rossz, ha csak egy patron van fekete-fehérhez és színeshez egyaránt, az egyik szín elfogy, és a teljes patront ki kell cserélni.
A számítógéppel történő nyomtatás testreszabásának elkerülése érdekében válasszon egy nyomtatót, amely érintőképernyős billentyűzettel rendelkezik az alvázon, valamint LCD-panelt vagy kijelzőt biztosít a menet közbeni információkhoz.
Hogyan és mennyi papírt tölt be a nyomtatóba? Az olcsó otthoni nyomtatóknak van egy papíradagoló tálcájuk, amely legfeljebb 150 lapot képes befogadni. A közepes méretű irodákhoz használt eszközök akár 500, a nagyobbaké 1000 és több lapot képesek befogadni. A moduláris multifunkciós készülékeket általában több tálcával látják el, és a képességek 8700 lapra bővülnek. Az ilyen komoly gépeket az automatikus szkennelés során gyakran automatikus dokumentumadagolóval látják el. Csak egy köteg lapot kell elhelyeznie, és maga az eszköz először lemásolja az egyik, majd a másik oldalát, önmagában megfordítva.
Vegye figyelembe a nyomtatók hajlamát a működés közben zajra. Minél erősebb a nyomtató, annál nagyobb zajt kelt.
Célja, hogy fényképeket nyomtatóra nyomtasson? Vásároljon olyan nyomtatót, amely képes fotópapírra nyomtatni, csak így érheti el a kiváló minőségű nyomtatást. Ami a nyomtatók papírsűrűségét illeti, annak maximális értéke 1190,0 g / m2.
Hogyan vannak csatlakoztatva a nyomtatók?
Nagyvállalkozásoknál és intézményeknél a szakemberek egyszerre több számítógéphez kötik az MFP-t, így szervezve az alkalmazottak számára a dokumentumok nyomtatásához szükséges ingyenes hozzáférést. Erre a célra a HTTP protokollt használják. A szokásos konfigurációs eljárás egy szokásos internetes böngészőből történik.
A fotónyomtatókat pedig már nem kell számítógéppel konfigurálni. Csak fényképezőgéppel képesek tandemben nyomtatni. Képek szerkesztésére és fényképek megtekintésére ezek a nyomtatók színes képernyővel vannak felszerelve.
A számítógépes operációs rendszerek választása a nyomtató-számítógép tandem normál működéséhez korunkban nem releváns. A számítógép bármilyen operációs rendszerrel felszerelhető, és amikor nyomtatót választ, írja le egy papírlapra az adatokat a RAM mennyiségéről és a processzor típusáról. A nyomtatók saját RAM-mal rendelkeznek. Képfeldolgozási adatokat tárol, és nagy felbontásban ennek a memóriának a mennyisége nagyon jelentős.
Nagy nyomtatóterhelés mellett fontos a processzor frekvenciája, magasabb frekvenciáknál a nyomtatási sor gyorsabban telik el.
Tartozékok és fogyóeszközök
A nyomtatótulajdonosoknak emlékezniük kell az Exupery mondására, miszerint felelősek vagyunk azokért, akiket megszelídítettünk. Ezt átfogalmazva, ha nyomtatót vásárolt, akkor folyamatosan gondoskodnia kell róla. Ez az aggodalom pedig az alkatrészek cseréjével és a fogyóeszközök megvásárlásával fog működőképes állapotban maradni.
Szembetűnő példa a fotódob, mint alkatrész, amelyet élettartama lejárta után ki kell cserélni. Ez az eszköz egy képet egy papírlapra helyez át. Lézer- és LED-nyomtatókban pedig elég gyors nyomtatással fejleszti erőforrásait. Ha a fotódobot a patron belsejébe helyezi, ahogy az MFP-kben és az egyszerű nyomtatókban történik, akkor annak élettartama megnő.
A lézernyomtatóban található mágneses por erőforrásának is megvan a maga kerete - egy fejlesztő, vagyis ez a por akár körülbelül 600 000 oldalig is eltarthat. A festékforrás még kevesebb - személyes nyomtatóknál csak ötezer oldalig, produktív nagy eszközökön akár harmincezer példányig tart. Kissé nagyobb mennyiségű színes festékkazetta - akár ötvenezer, és fekete-fehér festékkazetta - akár százezer oldal. Ügyeljen arra, hogy a tintasugaras nyomtatók jelentős árszintjén a tintapatronjaik erőforrása nagyon szerény. Ez háromszáz oldalnak felel meg.
Melyik interfészt kell használni?
Az új nyomtató számítógéphez történő csatlakoztatásához ne a vásárlás után döntsön, hanem addig a boldog pillanatig, amikor vadonatúj eszköz díszíti irodáját. Próbáljuk megérteni az emberi találmányok sokaságát az adatátvitel területén a processzorról a perifériára. Vannak vezetékes és vezeték nélküli interfészek. Ez utóbbiak természetesen minden szempontból kényelmesebbek, és az emberiség mozog a találmányaiban, távolodva attól, hogy ragaszkodni kell a lábuk alatt lévő vezetékekhez. Ismét hangsúlyozzuk, hogy mindent az ár határoz meg, és Ön dönti el, melyik interfészt válassza:
Az Ethernet vezetékes interfész, egy RJ-45 kábel csatlakozik a nyomtatóhoz vagy az MFP-hez. A kellemetlenség abban rejlik, hogy a vezetékek a láb alatt vannak, és annak szükségességét, hogy a kábelt újracsavarjuk egy új csatlakozóba, feltéve, hogy valaki valóban leesett és megragadta. Készítsen el csatlakozókat, és vásároljon krimpelőt.
Az LPT egy nagyon népszerű párhuzamos interfész az adatok számítógépről a nyomtatóra történő átviteléhez, de manapság eltűnik. Alacsony sebesség jellemzi, és lassan éli napjait.
Az USB - mivel ez a legnépszerűbb és legelterjedtebb interfész manapság - javasoljuk, hogy maradjon rajta. Minden modern számítógépnek több USB-portja van. Ezért nem lehet probléma a vásárlás váltásával.
FireWire - ez egy soros interfész, és nemcsak ebben különbözik az LPT-től. Ennek a kapcsolatnak a sebessége sokkal nagyobb, és körülbelül 400 Mbps.
A Bluetooth egy rendkívül kényelmes vezeték nélküli interfész. Egyetértek, öröm a nyomtatót a földön fekvő vezetékek nélkül váltani.
A Wi-Fi a vezeték nélküli kommunikáció modern változata. Nagy cégeknél és szervezeteknél használják vezeték nélküli hálózatok kiépítésére. Kényelmes és biztonságos, lehetővé teszi, hogy megfeledkezzen a vezetékekről.
IRDA - infravörös port. Alacsony adatátviteli sebességgel rendelkezik, de szinte minden hasonló infravörös sugárzási interfésszel ellátott eszköz kapcsolására szolgál.
Faxolási képességek
A multifunkcionális készülékgyártók keményen dolgoztak a legújabb eszközök képességeinek bővítésén, és lehetőségünk nyílik kihasználni ezt a széles választékot. Mesének tűnik, ha faxokat másolunk, szkennelünk, faxokat küldünk és fogadunk, ugyanakkor vevő nélkül telefonon beszélünk? De ezek a lehetőségek már régóta mindenki számára elérhetőek!
Az MFP képességei között megtalálható a teljes értékű telefon összes előnye, ráadásul ezen intelligens gépek egy része vezeték nélküli kézibeszélővel van felszerelve. Ezért Julius Caesar példáját követve egyszerre több feladattal is megbirkózhat - hívás fogadásával, képek másolásával és kávéfogyasztással. Ha a kihangosítót az MFP-hez mellékelték, akkor a kihangosító beszélgetés nem jelent problémát az Ön számára. Az automatikus válasz átveszi az ügyfélhívások kezelésének funkcióját, ha éppen nem dolgozik.
Ha programozatosan konfigurálja számítógépét az MFP beépített faxának használatára, jelentős megtakarításokat tapasztal a papírköltségekben.
MFP szkennelési képességek
Ezek a varázslatos multifunkcionális eszközök színes szkennerré is válhatnak. Az MFP-kbe beépített szkennerek két típusra oszthatók - síkágyas és nyílásokra. Az előbbieket egyes dokumentumok beolvasására tervezték. Ha a lapot a szkennerüvegre helyezi, akkor kiváló minőségű információkat olvas el a dokumentumból. Ha megpróbálja, könyvvel elvégezheti ezt a műveletet. De egy kinyújtó szkenner nem engedi meg, hogy egy könyvoldallal dolgozzon, ha előbb nem tépte ki. Ez a típusú szkenner nagyon különböző feladatok végrehajtására készült. Ha nagy a kép vagy a poszter - az áttetsző szkennerrel ellátott széles formátumú multifunkciós nyomtató csak az Ön igényeinek megfelelő. Képes nagy formátumú plakátok és naptárak, táblák, fényképek és közlemények digitalizálására. Az MFP kiválasztásakor figyeljen erre.
Az MFP gyártók nem lettek volna az értékesítés vezetői, ha nem vezették volna be a piacra az MFP-ket beépített szkennerekkel, amelyek ötvözik a síkágyas és a kihúzható eszköz képességeit egyaránt! Igen, vannak ilyen kombinált eszközök.
Hangsúlyozni kell, hogy a beépített szkenner költsége, és így a teljes MFP költsége jelentősen függ a gyártók által használt érzékelő típusától. A legtöbb esetben CIS érintésérzékelővel találkozik a szkennerben. Ez az opció demokratikusabb árú, és a otthoni irodai szektor fogyasztói számára készült.
De ha szakmai igényei grafikai feldolgozással, a képek és fényképek kiváló minőségű digitalizálásával kapcsolatosak, akkor a CCD szkenner az Ön rendelkezésére áll. Természetesen egy ilyen eszköz költsége magasabb lesz.
A modern MFP-k képességei lehetővé teszik, hogy ne folyamodjon a galambok házhozszállításához, hanem azonnal elküldje az olvasott képet e-mailben, anélkül, hogy belépne a számítógép böngészőjébe, hanem maga az eszköz érintőpanelje és a címjegyzék . És mondd el ezek után, hogy századunkat nem nevezhetjük új emberi lehetőségek korszakának!
MFP másolási képességek
Az MFP-k egyes modelljei számítógép-vezérlés nélkül biztosítanak másolási képességeket. A folyamat minősége és sebessége nem rosszabb, mint a szokásos partnereké.
A fekete-fehér másolási sebesség A4-es papír esetén 3-140 oldal / perc, a színes 1-130 oldal / perc.
Szolgáltatás-támogatási garanciák
Drága berendezések vásárlásakor bármely vevő maga találja meg a szolgáltatás lehetséges lehetőségeit, mert az összetett eszközök egy bizonyos időben hajlamosak kellemetlen meglepetéseket okozni a tulajdonosnak. Általános szabály, hogy ez a legkedvezőtlenebb pillanatban, egy munkanap közepén történik, maximális terheléssel és javításának időbeli korlátozásával.
Ilyen helyzetekben nagyon gyorsan, felhívás után egynapos cégek gátlástalan " szakemberei " jelennek meg az irodában , akik a szolgáltatásaikért fizetendő összeg nagymértékű igénye mellett mégis képesek kicserélni az Ön kiváló minőségű alkatrészeit kevesebbel hatékonyak.
Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében próbáljon meg előzetesen felszerelést vásárolni egy kereskedőtől, aki garanciát vállal Önnek egy rövid időn belül üzemképtelen alkatrész jó minőségű cseréjére. Biztosítjuk a drága készülék alkatrészeinek cseréjétől.
A menü oroszosítása
A modern MFP-ket nagyon nehéz megérteni a munkaeszközeiket, sokféle funkcióval. Ezért könnyebb lesz elsajátítania a képességekkel kapcsolatos információkat, és együtt kell működnie velük, ha a menü az Ön anyanyelvén található.
Következtetés
Az informatika - technológiák terén elért eredmények minden bizonnyal lenyűgözőek, de messze van az az óra, amikor teljesen megfeledkezünk a papíros dokumentumokról, és elektronikus formába lépünk. Sokan úgy vélik, hogy ez az ötlet nem kivitelezhető.
Az élettapasztalatból mindenki tudja, mennyire keserű lehet egy fontos dokumentum elvesztése sürgősen szükséges helyzetben a számítógép meghibásodása miatt. De a dokumentum papíralapú változatának az az előnye, hogy állandóan megőrzi, nem számítva a tűzeseteket.
A másolóberendezések gyártásának fejlődése nem marad el a számítástechnika általános trendjeitől, a gyártók érzékenyek a nagyvállalatok és vállalatok alkalmazottainak igényeinek pulzusára. Ez lehetővé teszi számunkra a kiváló minőségű technológiák széles skáláját bármikor. Reméljük, hogy a nyomtatóválasztás tippjei segítenek Önnek!

Hogyan válasszunk nyomtatót
Hogyan válasszunk nyomtatót
Hogyan válasszunk nyomtatót
Hogyan válasszunk nyomtatót Hogyan válasszunk nyomtatót Hogyan válasszunk nyomtatótHome | Articles

December 3, 2022 14:07:34 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting