Hogyan válasszunk navigátort

Egy modern ember életét abszolút lehetetlen elképzelni GPS navigátor nélkül. Ezek a csodálatos készülékek igazi leletet jelentenek az utazók és azok számára, akik értékelik az idejüket, és nem akarják azt eltölteni a nagyvárosok végtelen labirintusaiban. A navigátorok egyesítik a GPS-vevő és a számítógép funkcióit. A vevő a műholdas jelek feldolgozására összpontosít, a számítógép elfoglalt azok dekódolásával. A legtöbb otthoni navigációs eszközt a Navstar rendszer támogatja, amelynek tulajdonosa az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma. A Navstar műholdak 20180 km távolságra vannak. A Navstar fő versenytársa a Glonass rendszer. E rendszer műholdas konstellációja és használatának jogai az orosz védelmi minisztériumé. A Glonass műholdak három síkban helyezkednek el 19100 kilométer távolságban. Az európai, kínai és indiai vállalatok a rendszerek fejlesztésének szakaszában vannak. A navigátor kiválasztásának módjáról később lesz szó.
A navigátorok típusai
A GPS navigátorok típusai között vannak tengeri, repülési, univerzális, motorkerékpár, kerékpár, autó modellek. A városiak körében talán a legnépszerűbbek az autós navigátorok, ezért manapság nagyon népszerű az a kérdés, hogy miként lehet autós navigátort választani. Ez a típusú navigátor hangmotorral van felszerelve, amely javaslatot tesz egy útvonalra, egy útvonalszámítási funkcióra és a várostérképek letöltésére.
A navigátorokat két nagy csoportra osztják - függetlenek és helyhez kötöttek. Az önállóak működéséhez nincs szükség külső számítógépre. Van egy kijelzőjük, amely tükrözi a szükséges információkat. Ezeket az eszközöket egy beépített nagy kapacitású akkumulátor táplálja. Az autóhoz tervezett navigátorok álló helyzetben vannak. A szivargyújtóból töltik őket.
Navigátor tervezés
Mit kell még keresni, hogyan lehet magának kiválasztani a GPS navigátort? Ne aggódjon, a tervezés elég egyszerű. Az eszköz magában a vevőn kívül tartalmaz egy processzort, RAM-ot, egy kijelzővel ellátott házat és egy akkumulátort. A GPS-vevő sebessége a navigátorba épített processzor teljesítményétől függ. Minél erősebb, annál gyorsabban végzi a dolgát (az útvonal kiszámítása, térképek betöltése stb.). A teljesítményparamétert megahertzben mérik. A frekvenciajelző 266 és 600 MHz között mozog. Ügyeljen arra, hogy figyeljen erre a paraméterre.
processzor
A processzor egy chipkészlet, amely számításokat végez a koordináták meghatározásához. Felelős a jel fogadásáért is. A legnépszerűbb chipek manapság a SiRF Star III, SiRF Atlas III, SiRF Atlas IV és SiRF 3i. A navigátorok legújabb generációi a processzor kristályába épített hardveres grafikus gyorsítót használják. Szükség van a navigációs eszközhöz nem igazított videó megjelenítésére, és a navigációs térképeken megjelenő mindenféle épület 3D-modelljeinek elkészítésére van szükség.
A navigációs processzorokat a WAAS / EGNOS rendszerek működtetik. Úgy tervezték, hogy javítsák a pozícionálás pontosságát. A modern processzorok képesek korrekciókat alkalmazni ezekre a rendszerekre. A rendszerkorrekciók azonban csak azokon a pontokon működnek, ahol vannak bázisállomások, amelyek továbbítják őket.
A SiRF másik típusú chipsete - a Centrality Atlas III - fokozatosan egyre népszerűbb a navigátor felhasználói körében. Energiafogyasztásuk viszonylag alacsony, és körülbelül 51 csatornát támogatnak. A műholdak egyértelmű nyomon követése, ezek a chipkészletek a jeleiket használják a koordináták meghatározásához. Mindazonáltal manapság ezek a chipmodellek jelentősen elmaradnak a SiRF Star Atlas IV és a SiRF 3i + fejlesztéseitől, amelyek akár 64 párhuzamos csatornát támogatnak.
Kezdési idő
Az egyes modellek kezdési ideje eltérő lehet. Válassza szét az úgynevezett hideg, meleg és meleg munkakezdést.
Hideg indítás. Ha a GPS-t hosszabb időre lekapcsolja az áramról, a hidegindítási folyamat folytatja működését, részben a készülék memóriájában tárolt információk felhasználásával. Annak ellenére, hogy az információ kissé elavult lesz, továbbra is használható üzemmódba történő belépéshez. A hidegindítási idő 100-300 másodpercig tarthat.
Meleg kezdés. Olyan folyamat, amely akkor kezdődik, amikor egy eszközt rövid időre kikapcsolnak. Maga a kezdési idő viszonylag rövid az azonos hidegindításhoz képest - 1 és 60 másodperc között. Ugyanakkor a GPS-vevő a memóriájában tárol minden információt a műholdakról, a rendszer idejéről és a koordinátákról. Csak néhány tíz másodpercbe telik, amíg a vevő működését a szokásos módban teljes mértékben helyreállítja.
Forró kezdés. Közel azonnali GPS-helyreállítási mód, amely a műholdas jel elvesztése miatti áramkimaradás után alkalmazható. Ez például akkor történik, amikor egy alagútban találja magát. Ilyen esetekben, bár a műholddal való kommunikáció megszakad, a hely koordinátáira vonatkozó megbízható információk megmaradnak. Az előző koordinátahelyről mentve marad. A melegindítási idő általában nem haladja meg a tíz másodpercet. Minél alacsonyabb ez a jelző, annál pontosabban követi a vevő az adott útvonalat.
Helyadatait nagy sebességgel frissítik. Ez a paraméter megegyezik a mutatóval 0,1 és 10-szeres / s tartományban. A modellek döntő többsége másodpercenként frissíti helyadatait. A vevő vezető mutatója ennek a paraméternek 10 frissítés másodpercenként.
A navigátorok munkája nagyon szorosan kapcsolódik a mobil hálózatokhoz. Közülük a leggyakoribb csak kettő, ezek a GSM és a 3G. A mobilhálózatokat arra használják, hogy a hely kiszámítása a lehető legpontosabb és gyorsabb legyen. A mobilhálózatokkal való interakció kibővíti az eszköz képességeit. Ilyen lehetőségek között megtalálható a térképek letöltése a műholdak terephez viszonyított helyzetéről, a felhasználó idejének és helyének meghatározása. Ez az opció GPRS-kapcsolaton keresztül valósul meg az interneten keresztül.
Koordinálja a pontosság korrekcióit
Ez az opció szinte minden modern navigációs modellben elérhető. Speciális rendszerek korrekcióiról beszélünk, amelyek a koordináta pontosságának indikátorát növelik. A rendszereket WAAS-nak és EGNOS-nak hívják. Az opció azonban csak azokon a területeken valósul meg, ahol a bázisállomások találhatók, amelyek képesek továbbítani ezeket a korrekciókat. A mikrokapcsolat koordinátáinak kiszámítására fordított idő megegyezik azzal az idővel, amikor a rádióhullámok megteszik a távolságot a műhold és a vezérlő mikrokapcsolata között.
Az EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Services) rendszert kifejezetten a műholdas csoportból származó navigációs eszközök pontosságának növelése érdekében hozták létre. A rendszer európai területen működik. Oroszországban sajnos szinte lehetetlen használni a rendszert. Kivételt képeznek Leningrád, Szmolenszk, Pszkov és Novgorod régió, valamint a Karéliai Köztársaság. Ezeken a területeken bázisállomások jönnek létre, amelyek koordinátái előre ismertek. Az állomások adatokat fogadnak a műholdakról és azok koordinátáiról. Ennek eredményeként az állomások kiszámítják azt a hibát, amely egy adott időre és helyre vonatkozik. A hiba megjelenésének számos oka lehet: késések az ionoszférában, nem fontos időjárási körülmények, hibák a műholdak közvetlen elhelyezkedésében és néhány más.
A WAAS (Wide Area Augmentation System) ugyanúgy működik, mint az EGNOS. A rendszer kijavítja a műholdtól kapott adatokat. Ezt a folyamatot bázisállomások irányítják. Az állomások speciális korrekciókkal javítják az adatokat, míg maguk az állomások közvetlenül a WAAS szolgáltatási területein vannak telepítve. A rendszer nem vonatkozik az Orosz Föderáció területeire, hanem az Egyesült Államokon belül működik.
Kijelző
A kijelző a navigátor része, amely nélkül egyszerűen nem tudhat meg semmit, sem a koordinátáit, sem egyéb információkat. A kijelzőn megjelenik az összes szükséges információ a helyről, és szimulálja a terület térképét is. Ezenkívül a kijelző megmutatja az útvonal pályáját. Az összes modern modell, amely ma megjelenik a háztartási készülékek piacán, színes kijelzőkkel van felszerelve. A képernyő átlója legfeljebb 7 hüvelyk lehet. A minimális méret 3,5 hüvelyk. Természetesen a képernyő nagy átlója maximális kényelmet nyújt a GPS-vevő használatakor. A kijelző fontos paramétere a képernyő felbontása. A pixelek számát tekintve e paraméter értéke 320 és 800 egység között mozog. Ha a felhasználó gyakran távolról nézi a képernyőt, akkor a képernyő mérete fontos szerepet játszhat a végső vásárlási döntés meghozatalában.
A legtöbb modell érintőképernyős kijelzővel van felszerelve. A gyártók döntését biztonsági intézkedések szabják meg. Most, autóvezetés közben, minimális figyelmet fordít a navigátorra. Ahhoz, hogy a térképet a kívánt helyre mozgassa, csak csúsztatnia kell az ujját a képernyőn.
Ezenkívül az érintőképernyő az eszköz számára kényelmesebb a multimédiás funkciók végrehajtására. A szükséges gombok, függetlenül a készülék működési módjától, legyen az navigáció vagy fájllejátszás, automatikusan megjelennek. Ezenkívül beállíthatja a fényerő szintjét és a háttérvilágítás idejét a GPS-navigátoron. A világos, háttérvilágítású kijelző nagyon kényelmes az autósok számára, akik követik az útvonalat, sötétben is. A háttérvilágítás világosabbá teszi a képernyőt, és lehetővé teszi a GPS éjszakai használatát.
Navigátor memória
A navigátorok beépített memóriája lehetővé teszi egy vagy több térkép egyidejű betöltését a készülékbe. A közvetlenül betölthető kártyák számát befolyásolja a készülék beépített memóriájának mennyisége. Ennek megfelelően, minél több térképet tölt be egyszerre, annál jobb lesz a GPS-vevő teljesítménye. Számos eszköz frissíthető a beépített memória mennyiségének növelésével. Ez a paraméter akkor válik fontossá, ha lehetetlen tartalmat tölteni cserélhető memóriakártyákról az eszközbe. Minden GPS-navigátor speciális memóriakártya-foglalatokkal van ellátva. A GPS-eszköz memóriáját többek között médiafájlok tárolására is felhasználhatja.
Szoftver
A navigátorokat, mint a piacon lévő összes többi berendezést, folyamatosan korszerűsítik. Ezt diktálja a magas szintű verseny. A verseny nemcsak a GPS vevőket érinti, hanem a kapcsolódó termékeket is. Például szoftver. A navigátorokhoz gyártott szoftverek gyártói között több tucat versengő vállalat van. Elmondjuk a legnépszerűbb szoftvereket ebből a hosszú listából.
Navitel. Szoftver egy orosz cégtől, amely minden szükséges funkcióval és a legszükségesebb tartalommal rendelkezik. A Navitel segítségével optimálisan kiszámíthatja az útvonalakat. A Navitel, amely fontos, támogatja a forgalmi dugók jelenlétére vagy hiányára vonatkozó információk letöltését.
Ma a Navitel támogatja az Orosz Föderáció városainak térképeit.
Garmin. A navigációs készülékek piacának szoftverét a világ egyik legjobbjának tartják. A Garmin szoftver a világ összes városának és országának térképét tartalmazza. A vállalat szoftverét a legmagasabb szintű tartalom és a legmagasabb technológiájú termékekkel való együttműködés képessége különbözteti meg. A beszédfelismerő rendszert, a lopásgátló rendszert, a Google szinkronizáló rendszert mind a Garmin szoftver támogatja. A Garmin szoftver talán a legjobb választás a világot bejárók számára.
Város útmutató. Szoftver, amelynek fő jellemzője a naprakész várostérképek és a forgalmi helyzet biztosítása. A térképeket is naponta frissítik automatikus módban. A forgalmi helyzet többek között különféle útjelző táblákat, sebességkorlátozásokat és forgalmi dugókat is magában foglal. A City Guide emellett éjjel-nappal tájékoztató szolgáltatás is. Az információs szolgáltatások magukban foglalják a forgalmi dugókkal és az alternatív útválasztási lehetőségekkel kapcsolatos információk nyújtását. A City Guide az összes ismert platformmal működik. Köztük az ismerős ios, android, Windows mobile.
A Sygic egy innovatív szoftver a GPS navigációs szoftverek világában. A mobil eszközökhöz készült Sygic Mobile Maps népszerű, modern platformokon alapul. Köztük a Windows Mobile, a Symbian, a Linux, az Ios és mások. Ezenkívül a szoftver rendelkezik interfésszel és orosz hangparancsokkal.
" Progorod ". Munka céljára tervezett szoftver, főleg orosz városok területén. A tereptérképek nagy részletességében különbözik. A várost a GLONASS műholdakkal dolgozó navigátoroknak tervezték. A tartalom, amellyel a Progorod dolgozik, lenyűgöző. Települések száma, ágytakarók szoftver " Progorod " eléri a 33 ezer, és a régiók, van körülbelül ötven. A PO " Progorod " térképein szereplő úthálózat összesen 800 ezer kilométer. A " Progorod " támogatja a Windows Mobile platformot és az autós navigátorokat - a PND-t, a GPS-vevő klasszikus modelljének sorozatát.
Az IGO egy Moszkva, Szentpétervár és Európa úthálózataihoz tervezett szoftver. Az IGO megkülönböztető jellemzője egy speciális billentyűzet. A billentyűzet utcanevek beírásakor csak azokat a gombokat hagyja aktívnak, amelyek a már beírt karakterek kombinációjával lehetségesek.
A TomTom egy olyan program, amely megtalálható mind az eredeti navigátorokban, mind a harmadik féltől származó eszközökön. Az egyik funkció az a lehetőség, hogy a legfrissebb információkat letöltheti az időjárási állomásokról.
Az Avtosputnik egy orosz program, amely Oroszország, Ukrajna, Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán és számos európai terület több mint 200 városát fedi le. Az " Autosputnik " program szerint címeket kereshet, csak a házszámot, a házat vagy a szerkezetet ismerve. Lehetővé teszi a címek keresését nemcsak házszámok, hanem épületek és építmények szerint is. Ezenkívül az " Avtosputnik " segítségével útvonalat készíthet a forgalmi dugók figyelembevételével.
A Navteq egy olyan program, amely jelenleg navigációt biztosít Moszkvában és Moszkva régióban, Szentpéterváron és a Leningrádi régióban, valamint Európában.
Kártyák
Általános szabály, hogy a navigátorok gyártói már előre gondoskodnak az eszközeikhez szükséges szoftverről. A beépített térképek, az előre telepített szoftverek segítségével a navigátor teljesen működőképes, miközben még a kirakatban van.
Ha bizonyos tartalmakat le kell töltenie és bizonyos gyártóktól programokat kell telepítenie, mindezt gond nélkül megvásárolhatja és telepítheti. A GPS-vevő terepének legrészletesebb térképeit továbbra is külön kell megvásárolni, vagy bármilyen megfelelő flash-adathordozóból be kell tölteni a memóriába. A betöltés a megfelelő flash-kártyákon, patronokon és interfészeken keresztül történik.
Az eszközbe telepített térképeken a felhasználó kijelölheti az úticélokat, amelyek rendeltetési helyek jeleként szolgálnak. A legtöbb esetben ezek különféle pihenőhelyek. Ha az utazók előzetesen kidolgozták az útvonalat, akkor az útpontokat az útvonal kulcsfontosságú pontjainak tekintik, és a mozgásirányok, a parkolóhelyek, az éjszakai szállás, a kompok, a meglátogatni kívánt látnivalók elhelyezkedésének esetleges változásával társulnak.
Útvonalak
Hogyan kaphatok útbaigazítást a navigátor segítségével? Az útvonal olyan útpontpontok összessége, amelyek egymás után helyezkednek el az útvonal kulcsszakaszai mentén. Egy útvonal legfeljebb 50 útpontot tartalmazhat. A GPS-vevők jelenlegi modellje mintegy 20 útvonalat támogat. A navigátor önálló kapcsolásával a felhasználót végigvezetik az útvonalon pontról pontra.
Ebben az esetben a felhasználó csak két ponthoz - a kezdőponthoz és a végponthoz - mozog. A kis szakaszok csoportjából álló útvonal pontosabb lesz, tekintettel az úthálózat összetettségére. Valóban, szinte minden területen a mozgás, így vagy úgy, több okból is nehéz lehet. Ide tartozhatnak az útépítések, a forgalmi dugók, az útjelzések és még sok más.
Az útvonalak létrehozásának módszerei
Automatikus generálás. A legkényelmesebbnek és leghatékonyabbnak tartott módszer. A legtöbb modern navigációs modellben elérhető. A felhasználó állítja be a végpontot. A navigátor pedig automatikusan kiszámítja az útvonalat. Ezt a módszert támogatja az "automatikus útvonal " funkció . Az automatikus útvonal automatikus útválasztás. Az automatikus útválasztási funkció megvalósításához be kell töltenie az aktuális forgalmi információkat tartalmazó térképeket is a navigátorba.
Mentett pálya. Miután megtett egy bizonyos utat, a felhasználó átalakítja azt útvonallá. Az elmentett pálya ezen az úton halad tovább.
Útpontok kézi megadása. A felhasználó önállóan választja ki a szükséges helyeket a térképen, és pontokat ad hozzá. Ebben az esetben kiválaszthatja saját pontneveit.
Letöltés PC-ről. Az útvonal mentén az útpontokat betöltheti személyi számítógépéről a készülék memóriájába. Előre elkészítve.
Pontok kiválasztása a listából. Ha az útpontok listája előre elkészült, a felhasználó megváltoztathatja a pontok sorrendjét azok hozzáadásával vagy eltávolításával.
Ha nem akarja elmulasztani a szükséges pontot. Állítson be egyéni riasztást. Riasztás szólal meg, amikor megközelíti a választott pontot. Ezenkívül a navigátor megbecsüli a pontig hátralévő távolságot és az eléréséhez szükséges időt. A navigátor nagyítja a térképet is, hogy megkönnyítse az autó manőverezését. A kívánt pont elérésekor az eszköz a megadott ponthoz igazodva a következő ponthoz lép.
Számok
A GPS navigátorokban a nyomvonalak egy meghatározott pontsorozat, amely tükrözi az utazott útvonalat. A nyomvonalpontokat néha összekeverik az útpontokkal, de ezek különböző fogalmak. A pályapontok tájékoztatják a felhasználót az adott percre érvényes koordinátákról, az autó magasságának és sebességének értékéről. A sebességet a szomszédos koordinátapontok, valamint a rögzítési idő által kiszámított különbség alapján számítják ki. A pálya képes visszaadni a felhasználót az útvonal elejére. Ez a trackback nevű speciális funkció segítségével történik.
Részletezés
Az útvonal-részletezést a pályán lévő pontok száma jellemzi. Az arányok a következők: minél nagyobb a pontok száma a pályán, annál részletesebb az útvonal. A számok pontjainak száma változhat. A modern navigátorok modelljei legfeljebb 5 ezer pontot tartalmazhatnak egy pályán, míg egy pálya, ha el van mentve, legfeljebb 256 pontot tartalmazhat. Ennek megfelelően ez a legjobb módon nem befolyásolja a részletek minőségét. Ezenkívül a mentett sáv nem hagy olvasmányokat a magasságról és az időről, csak a koordinátákat. Azt is hozzá kell tenni, hogy kikapcsolt állapotban a GPS-készülék nem rögzíti a nyomvonalat. Ezért a pontok összekapcsolására a készülék kikapcsolása előtt és bekapcsolása után kerül sor.
Kommutáció
Ide tartoznak a cserélhető flash memóriakártyák, interfészek, bővítőhelyek, amelyek célja, hogy készülékét a hálózathoz csatlakoztassák.
Memóriakártya-nyílások
Cserélhető memóriakártyákkal bővítik a GPS-vevő beépített memóriáját. Erre a navigátor képességeinek bővítéséhez van szükség. Részletes térképeket, útvonalakat, útpontokat nagy mennyiségben tárolhat, ha további memóriakártyát használ. A modern navigációs modellekkel többféle memóriakártya létezik.
Kompakt vaku. A leggyakoribb és legolcsóbb típusú memóriakártya.
A MicroSD (Micro Secure Digital) egy minimális méretű flash memóriakártya. Lehetőség van a navigátor memória méretének többszörösére.
Az SD (Secure Digital) a leggyorsabb szabvány a navigátorokkal dolgozó összes flash-memóriakártya közül. A megnövekedett adatátviteli és -felvételi sebesség mellett magas fokú adatvédelemmel is rendelkezik. Az SD-kártyák tartósak, kicsiek és energiatakarékosak. Az MMC kártyákat az SD foglalatba is helyezheti, de az MMC kártyanyílásba nem helyezhet SD kártyákat.
Patron. A patron nem fájlok tárolására és továbbítására szolgál, de már tartalmazza a terület összes szükséges térképét. A patronokat a navigátorok gyártói gyártják.
Csatlakozók
A legtöbb navigátor fejhallgató-csatlakozóval rendelkezik. Erre a GPS-eszközök multimédiás képességeinek megvalósításához van szükség. Ezek a szolgáltatások magukban foglalják a zenefájlok, videofájlok lejátszását, a hang felvételét a hangrögzítőre és az audioüzenet-rendszert.
Bemenetek
A navigátorok AV bemenettel rendelkeznek. Használható audio és video jelek továbbítására. Néhány hordozható eszköz jelének csatlakoztatására is használják. Például egy kamera vagy TV-tuner.
Interfészek
Bluetooth. Az adatátvitel képessége vezetékek vagy kábelek használata nélkül. A Bluetooth segítségével új térképeket és útvonalakat tölthet le a készülékre, valamint a szükséges adatokat személyi számítógépre továbbíthatja.
COM port vagy RS-232. Egy másik adatátviteli felület, amelyet ugyanúgy használnak, mint a Bluetooth-ot. Ezzel letölthet térképeket, pályákat és útvonalakat. A közelmúltban ez a típusú felület elvesztette népszerűségét. Ez annak köszönhető, hogy a COM port meglehetősen alacsony átviteli sebességet biztosít az analógokhoz képest.
GSM / GPRS. Bluetooth-kompatibilis modul, amely internetkapcsolatot biztosít. A modul lehet külső vagy beépített. Ez a felület GPRS technológiával tölti le az adatokat. A szolgáltatás igénybevételéhez azonban a GPS-navigátor tulajdonosának külön SIM-kártyát kell vásárolnia. Az útvonal megtervezésekor mindenképpen figyelembe kell vennie a fennálló forgalmi dugókat és általában a forgalmi helyzetet. Ezt a feltételt figyelembe véve a felhasználók az Opera mini böngészőt részesítik előnyben, amelyet GPRS technológia támogat, és nem igényel komoly pénzügyi költségeket az adatok letöltésekor. Az Opera mini belső modemet és az internethez való külső csatlakozás képességét is megköveteli annak működéséhez. Ha készüléke nem rendelkezik ilyen képességekkel, ezekre a célokra vagy CFIO-Bluetooth modult, vagy mobiltelefont használhat.
Az USB (Universal Serial Bus) egy másik interfész, amelyet adatátvitelre használnak. Ezt tartják a leginkább felhasználóbarátnak. Minden laptop és személyi számítógép fel van szerelve ezzel az interfésszel.
Szabványok
A GPS-vevők az NMEA 0183 adatátviteli protokollt használják. Mivel az NNEA 0183 egy általánosan elfogadott szabvány, a megfelelő eszközök nagy része hozzá van igazítva. Az adatátviteli protokoll garantálja készülékének kompatibilitását a GPS-navigáció támogatására írt népszerű szoftverekkel.
További funkciók
A navigátorok ma követik a legtöbb fogyasztói elektronikai és digitális eszköz gyártójának tanfolyamát. Először is az eszközök multifunkcionalitásáról és sokoldalúságáról beszélünk. A jelenlegi trendek miatt a gyártók kénytelenek meglehetősen nagy számú kiegészítő funkcióval felsorakoztatni készülékeiket. Ezek a funkciók a következőket tartalmazzák:
Távirányító. A navigátort távvezérlő eszköz. A távirányító jelenléte az eszköz multifunkcionalitásának köszönhető. A konzol külön gombokkal rendelkezik az egyes funkciókhoz.
Hangszóró. Ezzel a funkcióval a telefonon kommunikálhat a mikrofon és a hangszóró, valamint a Bluetooth kapcsolat segítségével. A funkció kényelmes vezetés közbeni telefonbeszélgetésekhez, mivel nem kell elvonni a figyelmet a vezetéstől.
Mp3 lejátszó. A beépített lejátszó olyan funkció, amely egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a felhasználók körében. A lejátszó lehetővé teszi, hogy zenét és más hangfájlokat hallgasson egy cserélhető flash kártyáról.
Beépített játékok. Tökéletesen megbirkóznak vágyakozásoddal a várakozások során a nagyvárosokban az autópályák forgalmi dugóiban.
Beépített hangrögzítő. A felhasználónak diktafonra van szüksége hangfelvételek vagy rövid hangjegyzetek készítésekor.
FM adó. Ez egy rádió adó. Hangot sugároz egy közönséges rádiós magnóra, és az FM hullámhossz-tartományban működik. A felhasználónak az adó használatához szabad frekvenciát kell beállítania a navigátoron és a rádiós magnón. A szabad frekvencia olyan frekvenciát jelent, amelyet nem foglal el például egyetlen rádió sem. Az adó lehetővé teszi, hogy médiafájlokat, hangfelvételeket és utasításokat hallgasson közvetlenül az autó hangszóróin keresztül. Az adó használatakor azonban gyakran nehézségek merülnek fel. Például egy olyan területre való belépéskor, ahol az általa használt frekvenciát rádió levegő foglalja el. Ebben az esetben az adó működését bonyolítja az interferencia, ilyen helyzetekben meglehetősen nehéz új frekvenciát találni.
Mágneses iránytű. Műholdakról származó információkat használ. Figyelemre méltó, hogy az iránytű akkor sem szakítja meg a munkáját, ha a GPS navigátor ki van kapcsolva.
Videó. A funkció lehetővé teszi a videofájlok megtekintését a készülék által támogatott formátumokban közvetlenül a GPS-vevő kijelzőjén.
Fénykép. A modern navigátorok színes kijelzői lehetővé teszik mindenféle grafikus fájlok megtekintését a képminőség romlása nélkül. A grafikus fájlok fényképeket is tartalmaznak.
Következtetés
A navigátor kiválasztása, amint azt maga is láthatja, meglehetősen nehéz feladat. A kiválasztási folyamatot a navigátorok modelltartományának rendszeres frissítése és ezen eszközök funkcionalitásának végtelen bonyolítása is bonyolítja. Megjelent az ezekhez az eszközökhöz tartozó szoftver, a kártyák részletei és a chipek teljesítménye soha nem látott magasságba került. A legegyszerűbb eszközök elérték a multifunkcionális eszközök szintjét, amelyek képesek sok eszköz kombinálására. Ennek ellenére biztosak vagyunk abban, hogy a megfelelő döntést fogja hozni, mert most mindent tud a GPS-navigátorokról.

Hogyan válasszunk navigátort
Hogyan válasszunk navigátort
Hogyan válasszunk navigátort
Hogyan válasszunk navigátort Hogyan válasszunk navigátort Hogyan válasszunk navigátortHome | Articles

December 3, 2022 08:42:29 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting