Hogyan válasszunk mikrohullámú sütőt?

Mindenki meghatározza a mikrohullámú sütő szerepét a mindennapi életben: egyesek számára ez egy másik divatos " játék ", mások számára a konyhában szükséges és pótolhatatlan asszisztens. Valaki azért vásárolja meg, hogy gyorsan és biztonságosan felmelegítse az ételt, valakinek teljesen helyettesíti a főzőlapot és a sütőt. Valójában egy modern mikrohullámú sütőben nemcsak ételt olvaszthat fel, levest főzhet, zöldségeket, halat, húst főzhet, hanem pitét is süthet, étvágygerjesztő ropogós héjú csirkét főzhet és egyéb kulináris élvezetekkel. Csak a megfelelő modell kiválasztása a fontos, és akkor az új háztartási gépek költségei igazolódnak, tulajdonosai pedig elégedettek lesznek.
A beépített háztartási készülékekről szólva még a tapasztalt fogyasztók sem mindig tudják, hogy a mikrohullámú sütő is ennek tulajdonítható. Eközben régóta gyártanak speciális kereteket, amelyek segítségével a mikrohullámú sütők különféle modelljeit biztonságosan rögzítik a fali szekrények fülkeiben, ezáltal helyet szabadítva fel a konyhai asztalokon és az éjjeliszekrényeken. Így az ügyfél választhat egy beépített mikrohullámú sütőt vagy egy mikrohullámú sütőt.
Mi az a mikrohullámú sütő? A legegyszerűbb egy magnetronos ajtóval ellátott szekrény. Ő generálja azokat a mikrohullámokat, vagy tudományos értelemben ultramagas frekvenciákat (mikrohullámú sütőket), amelyek segítségével a termékek hőkezelését végzik. A mikrohullámú hullámok hatására az élelmiszerekben lévő vízmolekulák rezegni kezdenek, felmelegítik magukat és mindent felmelegítenek, ami körülveszi őket. Így a termékeket belülről forrasztják, mintha. A mikrohullámú sütőben történő hús, baromfi vagy hal főzéséhez nincs szükség zsírra vagy vízre, és az étel a lehető legnagyobb mértékben megőrzi hasznos tulajdonságait.
A mikrohullámú sütők típusai
Minden mikrohullámú sütő három típusra osztható:
mikrohullámú sütő;
mikrohullámú sütők és grillek;
mikrohullámú sütők, grill és konvekció.
Az első típusú bármelyik modellben leolvaszthatja, főzheti és újratöltheti. A változatosabb ételek beszerzéséhez azonban a mikrohullámú hullámok önmagukban nem elegendőek, ezért a mikrohullámú sütők sok modern modellje grillel van felszerelve.
A grill kétféle: fűtőelem és kvarc.
A fűtőelem grill spirálja a munkatér felső részén helyezkedik el, és néha alul is. Ez az opció lehetővé teszi az ételek egyenletesebb melegítését és létrehozza azt a nagyon étvágygerjesztő ropogós kérget, amelyet nem lehet egyszerű mikrohullámú sütőben elérni. Egyes modellekben a grill vízszintesről függőlegesre változtathatja a helyzetét. A fűtőelem minden előnyével együtt a rácsnak van még egy dolga, amely gyakran kiderül, hogy meghatározó a mikrohullámú sütő kiválasztásakor: a vele felszerelt modellek olcsóbbak, mint a kvarcral felszerelt hasonlóak.
A mikrohullámú sütő tetejébe kvarcrács van beépítve. Kevesebb helyet foglal, mint a fűtőelem, ami azt jelenti, hogy a munkakamra nagyobb mennyiségű terméket tárol. A kvarcgrill álló helyzetben van, gyorsabban nyeri az üzemi teljesítményt és sokkal könnyebben karbantartható. Természetesen ezért egy kicsit többet kell fizetnie.
A grill és konvekciós funkcióval rendelkező modellek lehetővé teszik a legvalódiabb kulináris remekművek elkészítését. Ötféle módon főzhetők: mikrohullámú sütés, grillezés, valamint mikrohullámok és grillezés kombinálása, grillezés és konvekció, mikrohullámok és konvekció. A konvekciós mikrohullámú sütők fűtőelemmel és ventilátorral rendelkeznek, amelyek elosztják a levegőt a főzőkamrában. A hatás ugyanaz, mintha a sütőben sütne ételt, ugyanakkor a konyhában nem melegszik fel a levegő, és nyáron még rendkívüli melegben sem okoz kellemetlenséget a főzési folyamat.
Egy jó mikrohullámú sütő grillel és konvekcióval, ha van elektromos vízforraló és kávéfőző a házban, lehetővé teszi a főzőlap és a sütő teljes elhagyását. Miért kell egy terjedelmes, bár gyerekkorától ismerős tűzhely helyét venni, ha mindent - a húslevestől a kompótig és a pitékig - a mikrohullámú sütőben lehet főzni? Az ilyen kis kávézókba és irodai konyhákba telepített modellek kiválóan teljesítik feladatukat, lehetővé téve nemcsak a készételek melegítését, hanem csirke vagy hal sütését, sütemények sütését és krutonnal való elkészítését is.
A kényelemhez azonban tisztességes mennyiségű beruházásra van szükség, és a konvekcióval és grillel rendelkező sütő méretei meghaladják az azonos térfogatú egyszerű mikrohullámú sütő méreteit.
Mikrohullámú térfogat
Nem kevesebb figyelmet kell fordítania erre a paraméterre, mint a mikrohullámú sütő típusára és a grill típusára, mert a munkatér térfogata határozza meg, hogy hány terméket tölthet be és főzhet egyszerre. A 8,5 literes kamratérfogatú mikrohullámú sütő egy ember számára elegendő, a 13-19 literes modell kettőre nagyon alkalmas, és ha a családja 3 vagy több emberből áll, akkor 23-32 literre kell koncentrálnia. De ez a kötet még nem a határ! Azok számára, akik szeretnek vendégeket hívni és bulikat szervezni, a 38–41 literes sütőt részesítik előnyben, amelybe könnyedén elfér egy nagy csirke, kacsa és még egy liba is, ahol sült burgonyát vagy egy nagy plov edényt főzhetnek . Ne feledje azonban, hogy a beépített grillhez egy bizonyos helyre van szükség, ezért a külsőleg azonos mikrohullámú sütőkkel, mikrohullámú sütőkkel és a grillekkel a munkakamra térfogata eltérő.
Vezérlés típusa
A mikrohullámú sütő vezérlésének típusa nagyban meghatározza, hogy milyen kényelmes lesz használni. Az ilyen típusú háztartási készülékek gyártói által jelenleg kínált módszereknek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai.
A legegyszerűbb és legmegbízhatóbb a mechanikus vezérlés. Két forgó gomb lehetővé teszi a készülék teljesítményének és működési idejének beállítását Az időzítőt általában 30-60 percre tervezik.
Az elektronikus vezérlés lehet nyomógombos vagy érintésérzékeny.
A gombok választhatnak teljesítményszinteket, főzési időt, grillre vagy konvekciós üzemmódra váltást. Ma ez a mikrohullámú vezérlés optimálisnak tekinthető: egyszerű és meglehetősen megbízható. Néha egy forgatógomb található a kezelő mellett.
Az érintőpanel teljesen sima és lehetővé teszi a főzési folyamat teljes automatizálását. Általában annak segítségével számos kedvenc receptjét előre beprogramozhatja, és egyes modellekben az ilyen receptek már szerepelnek a programban. Csak meg kell jelölnie a termékek súlyát és a fogni kívánt étel típusát. A sütő maga állítja be a kívánt időt, kiválasztja az üzemmódot, és a folyamat végén sípol.
A műanyag gombokkal ellentétben az érintőgomboknak nincs kifejezett domborműve, és egy könnyű érintés váltja ki őket.
További funkciók és kiegészítők
A mikrohullámú sütő egyik további funkciója a gőzellátás képessége, amely segít megelőzni egyes ételek főzés közbeni szárítását. Ennek a funkciónak köszönhetően az étel kétszer-háromszor gyorsabban főzhető, miközben megőrzi annak természetes állagát.
A munkakamra szellőzésének lehetősége apróságnak, de nagyon kellemesnek nevezhető. A hal vagy a hús fűszeres illata percek alatt eltűnik, és rövid időn belül egy forró étel elkészítése után puffokat vagy pitéket tehet sütni.
A többszintű tányérállvány lehetővé teszi, hogy egyszerre több edényt melegítsen.
Két grillrács segítségével kétszer annyi ételt főzhet egy „ ülésen ”.
Néhány sütő rendelkezik automatikus súly funkcióval, vagyis beépített elektronikus mérleggel. Az ilyen modellekben nincs szükség a munkakamrába helyezett termékek tömegének feltüntetésére - a mikrohullámú sütő maga határozza meg.
A " Crusty Plate ", más néven " Crisp " lehetővé teszi, hogy ételt sütjen rajta, mint egy serpenyőben. Speciális fémből készül és 200 ° C- ig melegszik .
A gyártó által kijelölt „ Kettős sugárzás ” funkció azt jelenti, hogy a sugárforrás kétágú. Ez a szétválasztás hozzájárul a termékek egyenletesebb felmelegedéséhez és növeli a kemence hatékonyságát.
Néha a mikrohullámú sütők interaktív üzemmóddal vannak felszerelve, amellyel akár egy gyerek is főzhet. A vezető kérdés kiemelve jelenik meg a kijelzőn, és csak a következő megjelenéséhez kell megválaszolni. Néhány modell duplikált üzeneteket jelenít meg az elektronikus táblán.
Elektronikus szakácskönyv - Ez a szolgáltatás nagyban megkönnyíti a pénztárcáját a vásárláskor, és az életet az " intelligens " mikrohullámú sütő házhoz szállításakor. Még egy gyermek is főzhet receptgyűjtemény segítségével, csak meg kell értenie, hogyan kell használni. Számítógépes korunkban azonban a gyerekek sokkal jobb barátok az elektronikával, mint a felnőttek.
A kamera belső díszítése
A munkakamra belső bevonata eltérő lehet.
A zománc talán a leggyakoribb. A gondozása egyszerű és nem igényel sok időt: csak nedves, puha ruhával törölje le a mikrohullámú sütő falát.
A kerámia bevonatot szinte lehetetlen károsítani, legalábbis a sütő rendeltetésszerű használatakor, az utasításoknak megfelelően. A zsírrészecskék nem maradnak el rajta, a véletlenül a falakon maradókat pedig szivaccsal vagy szalvétával könnyen lemoshatják.
A rozsdamentes acélból készült munkatér vonzó megjelenésű, nagy szilárdságú, és hosszú ideig képes ellenállni a magas hőmérsékletnek. De sajnos a gondozása egy kicsit több időt vesz igénybe.
Néhány olcsó egyszerű mikrohullámú modell egyszerűen " zománcozott " színű . Figyelembe véve, hogy az ilyen sütőket gyakrabban használják készételek melegítésére, ez a bevonat meglehetősen hosszú ideig tarthat. Hosszan tartó, magas hőmérsékletnek való kitettség esetén pontosan mi történjen a festékkel: egyszerűen lehámlik.
Hogyan válasszunk márkát
Amint azt az elektronikus és teljesen valós vásárlás tapasztalatai mutatják, a mikrohullámú sütők ára 100 és 2200 euró között mozog. És ha érthető egy bizonyos árkülönbség a különböző típusú kemencék között - ez magában foglalja a grill, a konvekciós ventilátor, a kijelző és az érintőpanel költségeit, akkor a különböző gyártók azonos funkciójú mikrohullámú sütői elgondolkodtatják Önt. Miért kell fizetni például hatszázat, ha ugyanazt négyért lehet megvásárolni? Ugyanaz, de nem az. Próbálja összehasonlítani az olcsó gyártási modelleket a csúcskategóriás modellekkel, ahol minden részletet tesztelnek és hibajavítanak, hogy tökéletesen teljesítsenek! Lehet, hogy ez apróság, de a szilárd, drága berendezések használata sokkal kellemesebb, mint olcsó társa. A Miele, a Bosch, a Siemens, a Gaggenau vagy a Kuppersbusch mikrohullámú sütőkben a felületi anyag, az ajtóüveg, a gombok vagy a kezelőgombok érintése tetszik. Az ilyen jól ismert márkák modelljei a stílusos kialakítás, a kiegészítő funkciók és a kellemes apróságok elérhetősége, valamint a hibátlan munka garanciája.
Élettartam és garanciák
A mikrohullámú sütőkre általában 1 év gyártói garancia vonatkozik, míg állított élettartamuk 5 és 8 év között mozog. A kiválasztott üzletek három év garanciát vállalnak a neves gyártók által gyártott modellekre.
És végül
A modern mikrohullámú sütő sokféle funkciója mellett érdemes emlékezni arra, hogy a lényeg nem egy beépített kenyérpirító, páraelszívó vagy vevő, nem az a lehetőség, hogy függetlenül hozzáférjen az internethez, és természetesen nem az a képesség, hogy " beszélni ". A mikrohullámú sütés, a grillezés és a konvekció az, amire szüksége van az étel napi főzéséhez vagy melegítéséhez.
A folyadékkristályos kijelző szép dolog, de nem nagyon alkalmazkodik a " mi " feszültségeséshez. Csak " fájdalmas " kikapcsolni az áramot, hogy reagáljon és megérintse a kezelőpanelt, így ha elhatározta, hogy csak egy ilyen modellt vásárol, vigyázzon a stabilizátor vásárlására. Ne feledje azonban, hogy 70 - 200 hagyományos egységért kell fizetnie érte.
Nem számít, melyik mikrohullámú sütőt választja: beépített vagy önálló, a funkciók teljes skálájával vagy a legegyszerűbbel, a lényeg az, hogy megfeleljen minden követelményének, és igazi asszisztenssé váljon a konyhában, és nem szép drága bútorok. Ebben a cikkben a mikrohullámú sütő kiválasztásának fő paramétereiről beszéltünk. És csak Ön tudja meghatározni a kívánt színt és alakot.

Hogyan válasszunk mikrohullámú sütőt?
Hogyan válasszunk mikrohullámú sütőt?
Hogyan válasszunk mikrohullámú sütőt?
Hogyan válasszunk mikrohullámú sütőt? Hogyan válasszunk mikrohullámú sütőt? Hogyan válasszunk mikrohullámú sütőt?Home | Articles

December 6, 2022 15:01:39 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting