Hogyan válasszunk kenyérsütőt?

Eredetileg ukrán háziasszonyok házi kenyeret sütöttek. Hajnalban felkeltek, meggyújtották a kemencét, elővarázsolták a tésztát, szép kenyereket gyúrtak, és hamarosan a friss kenyér illatos aromája terjengett a házban. A kenyérsütés sok türelmet, figyelmet és természetesen időt igényelt. Éppen ezért korunkban a nyüzsgéssel és az állandó gondokkal nem maradt olyan sok család, ahol a háziasszonyok házi kenyérrel örvendeztetnék meg szeretteiket. A legtöbben egyszerűen a helyi boltból vásárolnak pékárut. De ne tagadd meg magadtól az örömöt!
Végül is, egy csodálatos kenyérkészítő megjelenésével az otthonában minden nap igazi házi süteményeket lakmározhat!
Tudjunk meg többet a kenyérkészítőről. Külsőleg minden kenyérgyártó hasonló egymáshoz, csak színükben és testükben különböznek - műanyag vagy rozsdamentes acél. A kenyérkészítők kialakításában is sok a közös: bármelyik modell egy fedéllel ellátott munkakamra, benne egy fűtőcső (fűtőelem) és egy motor. Az ilyen "kemencébe" vödröt helyeznek, amelyet eltávolítanak egy kés rögzítőjével (ezt spatulának is nevezik). A vödör kényelmes fogantyúval, tapadásmentes bevonattal rendelkezik, és sütőedény. A spatulával az összetevőket tésztává keverik, míg a tízes kenyérré változtatja a tésztát. A főzési folyamatban való részvétele minimálisra csökken: csak be kell töltenie a sütőben a receptben megjelölt összetevőket anélkül, hogy összekeverné őket. A kenyérkészítő a többit maga végzi: összekeveri az összetevőket, felmelegíti, hagyja a tésztát főzni, átgyúrja, megsüti a kenyeret. Amikor a kenyér kész, a kenyérgyártó sípolással értesíti Önt. Ez ennyire egyszerű!
A közvetlen kenyérsütés mellett a kenyérkészítő segíthet a kész tészta elkészítésében, ha nincs ideje vagy szellemi ereje saját maga megtenni. A sütés nélküli gyúrás funkciónak köszönhetően kiváló tésztát kap a töltött pogácsákhoz, kovásztalan tésztát pizzához és gombócokhoz optimális konzisztenciával. A tűzhely által összekevert "zsemlét" csak pitékre kell osztani, tepsire kell tenni, hagyni kelni és sütőben sütni. Van egy közvetlenül ellentétes funkciója is - gyúrás nélküli sütés, amely alkalmas pékárukhoz - muffin, charlottes. Először egy keverővel a tésztát felverjük, majd formába öntjük - és kenyérsütőbe! Szüksége lesz erre a funkcióra, ha a sütő mondjuk húsételekkel van elfoglalva.
A kenyérfunkciók mellett egyes modellekben létezik még egy ízletes elnevezésű "Jam": friss vagy fagyasztott gyümölcsökből és bogyókból főzhet lekvárot, lekvárt, lekvárot. Ennek az üzemmódnak a titka az alacsony hőmérséklet, az optimális főzési idő és az állandó lassú keverés kombinálása egy spatulával.
A kenyérkészítők működése az Ön igényeitől és preferenciáitól függ. A kenyérsütőgép kiválasztásakor ügyeljen a következő paraméterekre:
Teljesítmény - 400 és 1650 W között, különböző modellekben. Minél magasabb a mutató, annál gyorsabban működik a sütő. A legtöbb modern kenyérkészítő átlagos teljesítménye legalább 600 watt. Kenyér súlya és mérete. 2-4 fős család számára általában elegendő egy 500 g és 1 kg közötti termék, de néhány kenyérkészítő képes nagy, legfeljebb 1,5 kg-os kenyér sütésére! Annak érdekében, hogy a kenyér minden alkalommal mértékkel készüljön, a kenyérkészítő lehetővé teszi az egyes kenyerek méretének beállítását - kicsi, közepes vagy nagy.
Kések kialakítása és száma: vannak függőleges és vízszintes kivitelű modellek, amelyeket egy és két kés számára terveztek. A gyártók biztosítják, hogy két kés segítségével a tésztát egyenletesebben gyúrják.
Látóüveg: a sütési folyamat közvetlenül a szemed előtt megy végbe, ha egy ellenőrző ablakos modellt választasz. Ami nagyobb, az jobb: egy apró négyzetbe bepillantani rendkívül kellemetlen lesz, minden bizonnyal ki akarja nyitni a sütőt, de ez nem ajánlott. Ha nem szándékozik ellenőrizni a kenyérsütő működését, vásároljon "üres" fedéllel rendelkező modellt.
Sütési programok száma.
A kenyérkészítőknek 3–17 programjuk lehet. A programok főként a dagasztás, a sütés és az üzemi hőmérséklet tekintetében különböznek egymástól. A modern modellekben megtalálhatók mind az " alap ", mind a " búza " kenyér sütésére szolgáló " szokásos " programok , valamint az eredeti programok, például: lekvárkészítés, muffinkészítés, Borodino-kenyérsütés, kenyérsütés különféle adalékokkal, egy speciális program rozskenyérhez, sütemények sütése, diétás kenyér sütése, kukoricából, rizsből, gyöngy árpából, hajdinalisztből készült kenyér sütése, durva lisztből sütés programja, mazsolával, csokoládéval, mézzel, cukorral és édes süteményekkel foglalkozó program egyéb adalékanyagok stb.
Az időzítő megkönnyíti annak az időpontnak a beállítását, ameddig a süteményeknek készen kell állniuk: a modelltől függően 12-15 órára tervezték. Vagyis az összetevők letöltésével és az alkalmazás telepítésével, például este, friss meleg süteményeket kap reggelire. Fényűzően! A kenyérgyártó maga számolja ki, hogy melyik ponton kell elindítania a folyamatot.
A kijelző mindig folyadékkristályos, néha kényelmes háttérvilágítással. Minél nagyobb, annál jobb: a kicsi csak a sütés kezdetét és végét jelző számokat mutatja. A nagyméretű, teljesen funkcionális kijelző minden információt tartalmaz a sütő beállításairól, idejéről és a kenyér vagy zsemle sütési folyamatának aktuális állapotáról.
A memória funkció véd az esetleges áramkimaradások ellen. Szinte az összes kenyérkészítő rendelkezik vele: ha az áramot kikapcsolják, a sütő modelltől függően 30 másodperctől 40 percig tartja a programot, és az áramellátás bekapcsolásakor automatikusan visszatér a megszakított ciklusba és tovább dolgozik .
Összetevők hozzáadása: Szeretne édes zsemlét, mazsolás muffint vagy rusztikus dió kenyeret készíteni? Ezeket az összetevőket a kész tésztához adják, így még mindig ki kell nyitnia egy szokásos kenyérsütő gép fedelét. Annak érdekében, hogy a sütő belsejében a mikroklímát ne zavarják, jobb, ha adagolóval ellátott modellt vásárol: mazsolát, diót vagy szárított gyümölcsöt öntsön a fedél egy kis rekeszébe, és a megfelelő időben automatikusan öntsön egy vödörbe tészta, egyenletesen elosztva az egész tésztán.
Kiegészítők: a sütő tartozékai, például mérőpohár, kombinált mérőkanál két véggel, gyakran a készülékkel együtt megtalálhatók és egy ecset a sütemények mázzal való bevonására. A bagettkészítés funkciójával rendelkező modellekben speciális állványok vannak. És minden bizonnyal - egy könyv márkás receptekből a kenyérsütéshez a termékek pontos adagolásával és hasznos tippekkel a kezdő szakácsok számára.

Hogyan válasszunk kenyérsütőt?
Hogyan válasszunk kenyérsütőt?
Hogyan válasszunk kenyérsütőt?
Hogyan válasszunk kenyérsütőt? Hogyan válasszunk kenyérsütőt? Hogyan válasszunk kenyérsütőt?Home | Articles

December 3, 2022 14:31:17 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting