Hogyan válasszunk jó mosógépet?

Egészen a közelmúltig a mosás hazánk női lakosságának rémálma volt. Természetesen akkor már léteztek mosógépek, de a velük való munka puszta rémálom volt! Hogy csak egy " női " vontatásnál két görgő alakú szorítóberendezés volt! Ezért a piacon a teljes értékű automatikus mosógépek megjelenése után azonnal hihetetlen népszerűség esett rájuk. Pár év után annyiféle modell volt mindenféle " alátétről " , hogy nagyon nehézzé vált kiválasztani a szükségeset. Minden más: a betöltött ruhanemű mennyisége, a fűtőelem típusa ... Röviden: a megfelelő választáshoz meg kell értenie legalább egy kis elméletet.
Programok száma
Minél több program van, annál változatosabb a mosoda. Például a legtöbb gép speciális programokkal képes mosni gyapjú és szintetikus tárgyakat.
Maximális centrifugálási sebesség
Minél több a fordulat, annál szárazabb a pörgés. A normál fordulatszám körülbelül 850 fordulat / percnek tekinthető.
Energiaosztály
Az energiafogyasztási osztály a mosógép által elfogyasztott energia mennyiségétől függ. A legjobb teljesítmény az A, B osztályú modellek esetében; közeg - C, D, E; a legalacsonyabbak F, G.
Mosási osztály
Ez a paraméter határozza meg, hogy a mosoda mennyire lesz mosható. A legjobb teljesítmény az A, B osztályú modellek esetében; közeg - C, D, E; a legalacsonyabbak F, G.
Spin osztály
A maximális centrifugálási sebességtől függ, és jellemzi a már kicsavart ruhanemű maradék nedvességének mértékét. A legjobb teljesítmény az A, B osztályú modellek esetében; közeg - C, D, E; a legalacsonyabbak E, G.
A dob betöltése
A maximális terhelés 3 és 7,2 kg között mozog. 5 fős család esetében az optimális 5 kg-os terhelés. Minél nagyobb a dob kapacitása, annál ritkábban mossa és annál kevesebb energiát használ fel.
Mosógépek választéka
A piacon található összes automata két nagy osztályra oszlik - elülső és függőleges mosógépekre. Az elülső mosógépek sokkal szélesebbek és népszerűbbek Oroszországban. Kezdjük azzal.
Teljes méretű modellek
A teljes méretű gépek szinte minden gyártó kínálatában megtalálhatók. A kivétel az Eurosoba. Kivételesen kompakt gépeket gyártanak ezen márkanév alatt.
Sőt, egyes gyártókban, például a Miele, az AEG, az Asko nem találunk csökkentett méretű gépeket. És ez nem tulajdonítható e cégek hiányosságainak, mert termékeiket magas jövedelmű és lakásproblémák nélküli emberek számára tervezték. A teljes hosszúságú tartják, hogy a modell, melynek méretei - „ magasság x szélesség x mélység ” ( MaxSzéxMé) - szabványos része 85x60x60 cm alatt. „ Szélesség ” megérteni, hogy a gép része, amelyen a kezelőpanel és rakodónyíláshoz alatt a " mélység " - az előlapok és a fal közötti távolság.
Vegye figyelembe, hogy a teljes méretű gépek mélysége 53 és 62 cm között mozog.
Keskeny mosógépek
Keskeny gépek azok, amelyek mélysége 39-45 cm. A keskeny mosógépek a legtöbb gyártó választékában találhatók: Ardo, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Hansa, Hoover, Indesit, Kaiser, LG, Samsung, Siemens, Whirlpool , Zanussi ...
A keskeny mosógépekben való töltés márkától függően 4 és 5,5 kg között mozog.
Szuper vékony mosógépek
A 32-35 cm mélységű autókat szupernehéznek tekintik.Ezek a modellek jelentik a legjobb megoldást a szabad hely problémájára. A rendkívül nehéz gépeket gyártó gyártók száma napról napra nő. Ma ezek a következők: Beko (35 cm), Indesit (34 cm), LG (34 cm), Samsung (34 cm), Whirlpool (34 cm), Ardo (33 cm), Candy (33 cm), Electrolux (32 cm) ), Zanussi (32 cm). A legkisebb mélység zárójelben van feltüntetve.
Ahogy látható, a legtöbb „ karcsú ” autók által képviselt Zanussi márka (modellek FLV 504/704/904 NN) és az Electrolux EWS 1105.
A szuper vékony modellek csökkentett teherbírással rendelkeznek, ami a gép és ennek következtében a dob térfogatának csökkenésével teljesen természetes. Rakodás szuper vékony gépekben - 3,5 kg (szinte minden modell) és 4 kg (Beko és Whirlpool). A mosógép méretének csökkenésével a dob térfogata csökken, ami viszont befolyásolja a mosás minőségét. Általános szabály, hogy a csökkentett méretű modellek jellemzői alacsonyabbak (alacsonyabb mosási osztályok, magasabb energiafogyasztás stb.) Ez mindenkire érvényes, beleértve a csúcskategóriás gyártókat is. Vannak kivételek: például az LG azt állítja, hogy három különböző mélységű (34/44/54 cm) mosógép-sora csak a töltet térfogatában (3,5 / 5 / 6kg) különbözik, és a többi jellemző ugyanaz, különösen a mosás és az energiafogyasztás osztályok, egy sor program.
Kompakt mosógépek
A mosógépeket kompaktnak nevezik, amelyekben minden méret csökken. De a legfontosabb mutató a magasság, amely nem haladja meg a 70 cm-t (szemben a szokásos 85 cm-rel), mert a legtöbb esetben ezeket a gépeket a mosogató alá telepítik. A fent felsorolt ​​gyártók közül a kompakt elülső rakodógépek gyártják a Candy-t (Aquamatic sorozat méretekkel (70x50x43 cm), az Electroluxot (magasság 67 cm) és a Zanussi-t (magasság 67 cm).
A kompakt felülrakodó gépek egyetlen gyártója az Asko (Compact sorozat), e gépek magassága 68 cm.
Felül betöltő mosógépek
A statisztikák szerint Oroszországban függőleges terhelésű gépek - 25% szemben az elülső terhelésű gépek 75% -ával. A függőleges mosógép szokásos méretei 90x40x60 cm. A felülrakodó gépeknek lehet vízszintes vagy függőleges dobja. A legjobban rakható gépek az AEG, Ardo, Ariston, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Hoover, Indesit, Kaiser, Miele, Whirlpool, Zanussi kínálatában érhetők el. Külön megemlítjük a Brandt céget, amely kizárólag függőleges terhelésű mosógépek gyártására specializálódott.

Hogyan válasszunk jó mosógépet?
Hogyan válasszunk jó mosógépet?
Hogyan válasszunk jó mosógépet?
Hogyan válasszunk jó mosógépet? Hogyan válasszunk jó mosógépet? Hogyan válasszunk jó mosógépet?Home | Articles

November 28, 2022 04:07:37 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting