Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?

A hűtőszekrények modern modelljei nemcsak megjelenésükben különböznek elődeiktől, hanem új, modern anyagokban, valamint olyan funkciókban is, amelyek sokféle termék hosszú távú tárolását teszik lehetővé. A beépített háztartási készülékek új megoldást jelentenek a konyhák belső kialakításában, és a kályhák, sütők, mosógépek és mosogatógépek mellett megjelent a " beépített hűtőszekrények " fogalma. A szabadon álló modellekhez képest van néhány előnyük: nagyobb hatékonyság a működésben - a falak jobb hőszigetelése, alacsonyabb zajszint miatt, mivel a dekoratív bútorlapok jelentősen " nedves " hangot adnak. És természetesen a beépített hűtőszekrények harmonikusan illeszkednek a konyhai környezetbe, és bármikor kényelmes hozzáférést biztosítanak tartalmukhoz.
A háztartási gépek gyártói különféle méretű, formájú és egyenletes színű modelleket kínálnak a fogyasztóknak. De a legjobb megoldás kiválasztásához tudnia kell, hogy mely paraméterekre kell figyelnie.
A hűtőszekrény méretei és modelljellemzői
Először is el kell döntenie a hűtőszekrény térfogatát, tehát a méreteit is. 1-2 fős család számára kompakt modell nem nagy méretű. Rendszerint ezek egykamrás, legfeljebb 1 méter magas hűtőszekrények, beleértve a hűtőszekrényt és a kis fagyasztórekeszt. Bizonyos szempontból hasonlíthatnak a szerény régi modellekhez, amelyeket kézzel kellett kiolvasztani. De most szinte az összes hűtőszekrény fel van szerelve No Frost rendszerrel, amely megakadályozza a fagy képződését a kamra falain (a Liebherr hűtőszekrényeknél ezt a nevet írják össze - Nofrost). Ilyen hűtőszekrényekre példa a Bosch KIF 20A50 modell.
3-4 fős családnak nagyobb modellre lesz szüksége. Itt már érdemes figyelni a tágas főrekeszes hűtőszekrénnyel és a külön ajtóval záródó fagyasztóval. Az ilyen modellek magassága eléri az 1,9 métert, a belső tér általában három zónára oszlik: hűtési, fagyasztási és nulla hőmérsékletű zónára, amelyet a legtöbb fogyasztó „ frissességmegőrző zónaként ” ismer . Ha nincs kérdés az első két fejezettel kapcsolatban, akkor a harmadikra ​​szükség van némi tisztázásra. A kamra, amely a hűtőszekrény főterének legfeljebb ötödét foglalja el, kifejezetten romlandó élelmiszerek tárolására készült. Egy ilyen hűtőszekrény leolvasztása meglehetősen egyszerű: általában csak a fagyasztórekesznek van szüksége teljes kiolvasztásra, a hűtőrekesz ugyanezzel a No Frost rendszerrel van felszerelve.
A kétkamrás hűtőszekrényeket egy vagy két kompresszorral lehet működtetni, és mindkét lehetőségnek megvan a maga előnye. Az első gazdaságosabban működik, de a második lehetővé teszi bármelyik kamra kikapcsolását és kiolvasztását, így a második üzemképes marad. És ez, amint a tapasztalatok mutatják, sokkal kényelmesebb.
És végül nagy egymás melletti hűtőszekrények. A tágas konyhák tulajdonosai megengedhetik maguknak, mert ez talán a legtágasabb és legdimenziósabb hűtőszekrénytípus. A szó szoros értelmében egymás mellett azt jelenti, hogy " egymás mellett ", ami igaz: a kamerák egymás mellett helyezkednek el, és két lengőajtóval nyílnak. A modellek magassága 1,7 és 1,9 méter között mozog, a szélesség akár 1,2 m is lehet, a teljes hasznos térfogat pedig 520 és 800 liter között van. A hűtőszekrények lenyűgöző mérete ellenére sem lesz gondja a leolvasztással: a No Frost technológia kötelező szabvány bennük, például a Gaggenau IK 300-354 "Side by Side" szabadon álló, szabadon álló hűtőszekrény
Az egymás melletti modelleknek több hőmérsékleti zónája van, beleértve a zérus hőmérsékletű zárt kamrát és a változó páratartalmú kamrát. Szinte minden ilyen típusú hűtőszekrény további lehetőséget biztosít az italok hűtésére: az ajtó egy speciális rekeszében a hőmérsékletet 3 fokkal alacsonyabban tartják, mint a főkamrában. Ezenkívül a beépített jégkészítő lehetővé teszi, hogy körülbelül 4 kg jeget állítson elő naponta anélkül, hogy fárasztóan öntenék vizet a formákba, majd elválasztanák tőlük a fagyott kockákat. A vízellátáshoz csatlakoztatott tömlőn keresztül a víz cserélhető patronokkal jut be a szűrőbe, majd a szennyeződésektől megtisztítva a rekeszbe jégképződés céljából jut. Kényelmes, egyszerű és nagyon hatékony.
A hűtőszekrény méreteinek megválasztásakor azonban ne feledkezzen meg a telepítés helyére történő szállításának kérdéseiről. Ne feledje, hogy át kell mennie a lakás és a konyha ajtaján - legalábbis, és legfeljebb - be kell illeszkednie a liftbe, amely a kívánt emeletre viszi a vásárlást. Nos, ha már elért egy egymás melletti modellt, akkor készüljön fel egy nem szabványos döntés meghozatalára: előfordulhat, hogy el kell távolítania a lakás ajtajait. Az egyetlen vigasztalás, hogy ezek a kellemetlenségek átmenetiek.
A kamerák helye
A lényeg nem szükséges, inkább használhatósági kérdésként tekintenek rá. Ha a hűtőszekrényben két vagy több kamra van, érdemes eldönteni, hogy hol található a fagyasztórekesz - felül vagy alul. Ha inkább fagyasztott ételeket és kényelmi ételeket szeretne főzni, és naponta többször használja a fagyasztót, akkor egyszerűen nincs értelme guggolni előtte. Azok számára, akik gyakrabban nyitják ki a hűtőszekrény ajtaját, kényelmesebb olyan modellt választani, ahol a fagyasztó a hűtőszekrény alatt helyezkedik el, ahogy ezt a Bosch KIV 38X00 modell is teszi.
Fagyasztó képesség
Ezt a jellemzőt gyakran feltüntetik a fagyasztórekesz ajtaján, vagy ha a hűtőszekrény egyetlen rekesz, a működési mutatók mellett. Két hópehely azt jelzi, hogy a fagyasztóban a maximális hőmérséklet -12 ° C, három azt jelzi, hogy ez az érték eléri a -18 ° C-ot, és négy hópelyhet ábrázolva nyugodtan számíthat mindenre -24 ° C-ra.
Ellenőrzés
A hűtőszekrény elektromechanikusan és elektronikusan is vezérelhető. Az első a legismertebb és legegyszerűbb: a be- és kikapcsolás a gombok megnyomásával történik, a kívánt üzemmód pedig a termosztát gombjainak elforgatásával állítható be. A második módszer elektronikus panelt használ digitális kijelzővel és vezérlőpanellel. Segítségükkel fokos pontossággal állíthatja be a kívánt hőmérsékletet, amelyet kézi szabályozással nem lehet megtenni, de ha van kijelzője, akkor ügyelnie kell egy jó feszültségstabilizátor vásárlására.
Figyelembe véve, hogy a különböző szabályozási módszerekkel rendelkező hűtőszekrények alapvető funkciói szinte megegyeznek, a modell kiválasztása ehhez a paraméterhez teljes mértékben az Ön belátása szerint történik.
Kiolvasztás
E kritérium szerint a hűtőszekrényeket kézi leolvasztású és automatikus modellekre osztják. Az első lehetőség említése csak a második előnyeit emeli ki, amely nem igényel emberi beavatkozást. A kondenzátum leolvasztása automatikusan a hűtőkamra hátsó belső falán történik, ahol az elpárologtató található. A víz a hűtőkamra alján egy speciális horonyba áramlik, és egy speciális lyukon keresztül jut a kompresszor feletti tálcába, és ott az általa generált hő hatására elpárolog.
A hűtőszekrény további funkciói
A No Frost rendszer mellett, amely megakadályozza a jég kialakulását a hűtőtérben, a modern hűtőszekrények számos modellje számos további funkcióval rendelkezik.
A légzuhany biztosítja az alacsony hőmérsékleti viszonyok és a légáramlás létrehozását és fenntartását, ami miatt a hűtőkamra egyfajta szellőztetése következik be.
A BioFresh egy olyan funkció, amely lehetővé teszi a hőmérséklet és a páratartalom szintjének szabályozását a kamrában, ezáltal biztosítva az összes szükséges feltétel megteremtését a különféle típusú élelmiszerek tárolásához. A magas páratartalom hozzájárul a zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények frissességének hosszú távú megőrzéséhez.
Az ajtón elhelyezett multifunkciós kijelző, a MagicEye megjeleníti a hűtőszekrény működésével kapcsolatos információkat.
A Coolmatic ventilátorral vezérelt légáramokkal gyors kényszerhűtést biztosít. A funkció aktiválása után 6 óra elteltével a normál hőmérséklet visszaáll.
Az antibakteriális védelmet úgy biztosítja, hogy a hűtőtér ajtaja falát és belső felületét ezüstionokon alapuló polimerrel vonják be. Ez a funkció a Bosch, a Siemens és néhány más gyártó számos modelljében elérhető.
A Crisp Fresh egy polcba épített szűrő a zöldségek tárolására és hosszú ideig frissen maradásra.
A GlassLight rendszer a polcokba beépített LED-világítás, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan eligazodjon a polcrendszeren és a termékelhelyezésen.
A Cooler a hűtőszekrény ajtajába beépített eszköz az ivóvíz hűtésére és melegítésére, amely tartályból, egy vagy két csapból és a tetejére rögzített fordított vizes palackból áll. A tartályban a vizet a feladattól függően felmelegítik vagy lehűtik, ezt követően a csapon keresztül juttatják el.
Hangjelzés - jelzés lehetősége a nyitott hűtőszekrény ajtaja körül.
A Neff hűtőszekrények gyártói által létrehozott SilverClean antibakteriális rendszer megakadályozza a káros baktériumok ülepedését és növekedését. Ezüstionok hatásán alapul, amelyek a hűtőkamra ajtajainak falai és belső felülete anyagának részét képezik. A SilverClean rendszerrel felszerelt hűtőszekrényeknek soha nem lesz kellemetlen szaga, és az ételek hosszabb ideig tartanak.
A dobozok közötti eltávolítható partíció jelenlétét, amely lehetővé teszi a nagy méretű termékek tárolását, különböző márkájú hűtőszekrényekben másképp nevezik. A Miele-nél van a VarioRoom, a Liebherr-nél a VarioSpace, az AEG-nél a VarioBox. A gyártók üvegpolcokkal és kihúzható edényekkel ellátott fagyasztókat szereltek fel az élelmiszerek kényelmesebb tárolása érdekében. Mindezek az elemek egyszerűen eltávolíthatók, ha szükséges, így elegendő helyet biztosítva a nagy termékek elhelyezéséhez.
A SuperCool funkció gyors és jó minőségű léghűtést biztosít egy speciális ventilátor segítségével. A többirányú légáramok minden oldalról lehűtik a kamra tartalmát, ami különösen fontos a csak hűtőszekrénybe helyezett termékek esetében. Az LG ugyanezzel a funkcióval rendelkezik, a Multi Air Flow néven.
A SuperFrost üzemmód lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű ételt gyorsan -32 ... -38 ° C hőmérsékleten fagyasszon le , ami megőrzi ízüket és hosszabb tárolást biztosít. Az üzemmód automatikusan kikapcsol, mivel az étel teljes mennyisége lefagy.
A Liebherr által kifejlesztett FrostControl funkció figyeli a fagyasztó hőmérsékletét, és ha emelkedik, aktivál egy hangos és vizuális riasztást. A FrostControl jelző lehetővé teszi, hogy időben intézkedjen, és használja a SuperFrost üzemmódot, ha áramkimaradás következtében az étel kiolvasztani kezd.
Szabadon álló vagy süllyesztett
Ez a pont is nagyon fontos. Most, amikor a beépített háztartási gépek lassan, de biztosan felváltják az " solo " modellt , amikor a kályhát főzőlapra és sütőre cserélik, amikor még a mikrohullámú sütők is "el vannak rejtve " az elegáns szekrények mélyén, a hűtőgépgyártók egyre inkább a teljesen beépített modellek gyártásának bővítése. Természetesen sokkal drágábbak, mint külön " testvéreik ", mert a követelmények sokkal magasabbak velük szemben. Először is, minimális rezgés, hogy a fából készült bútorok ne váljanak egyfajta rezonátorládává, és a motor zümmögése ne hallatszon az egész konyhában. Másodszor: hőszigetelés. A " solo " hűtőszekrények nem csatlakozhatnak a bútorokhoz és a falakhoz, és külön követelmény a hűtőszekrény és a radiátor közötti távolság. A teljesen beépített modellek ott helyezhetők el, ahol Önnek és csak Önnek kényelmes.
Végül vegyük figyelembe a hűtőszekrény kiválasztásának pusztán esztétikai oldalát. A klasszikus fehér modellek továbbra is a legnépszerűbbek, de most velük együtt vannak színesek is: sárga, acél, fa-szerű kivitelben, rozsdamentes acél Liebherr CPes 40030. A hűtőszekrény azonban a legharmonikusabban illeszkedik csak a belső térbe ha az ajtó abszolút ugyanolyan panel lesz, mint a konyhabútor homlokzata. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha beágyazott modellt vásárol.
Borhűtők vagy borállványok
A jó borok híveinek, akiknek lehetőségük van nagy mennyiségben vásárolni őket, külön egységet kell beszerezniük ennek az értékes italnak a tárolására. Mint tudják, ahhoz, hogy a bor ne veszítse el tulajdonságait, nemcsak bizonyos hőmérsékletet, hanem páratartalmat is biztosítania kell. Ezt a célt szem előtt tartva számos háztartási készülékgyártó fejlesztette ki és indította el a borszekrények gyártását.
Csakúgy, mint a hűtőszekrények, a bor " tárolása " méretben és képességekben különbözik egymástól. Ezért külön vizsgálatot igényel a borszekrény kiválasztásának kérdése. Röviden azt mondhatjuk, hogy bizonyos borfajták hívei jól elboldogulhatnak az egyhőmérsékletű modellekkel, de a változatosság kedvelőinek gondoskodniuk kell a többhőmérsékletűek megvásárlásáról. Sőt, minél drágább a borszekrény, annál több lehetőséget kínál a legkülönfélébb - fehér és vörös, dúsított és pezsgő - borok megfelelő tárolására. Miele borhűtő modell KWL 4712 SG szerk
Pénzügyi lehetőségek
Hűtőszekrényt választva elkerülhetetlenül pénzügyi kérdéssel kell szembenéznie, nevezetesen mennyi pénzt kell otthagynia az üzletben annak érdekében, hogy jó eredményt érjen el a konyhában. Minden gyártó általában különböző lehetőségeket kínál a felszerelések számára - a költségvetéstől a luxusmodellekig, így teljesen lehetséges modellt találni a zsebében. Érdemes azonban emlékezni arra, hogy a háztartási gépek más típusaitól eltérően a hűtőszekrényt általában sok évre vásárolják: méretei meglehetősen nagyok, és a súlya nem teszi lehetővé, hogy egyszerűen kivegye a régit és újat tegyen. Ezért alaposan meg kell gondolnia, hogy pénzt spórol-e meg, ha valóban jó modellt vásárol a világhírű gyártók egyikétől.
A hűtőszekrény jól ismert " címkéje " nemcsak egy gyönyörű ajtó kialakítás. Ez a minőség megerősítése, annak a jele, hogy a vállalat felelős az árukért. Idővel minden megváltozik, és a háztartási gépek új funkciókkal és képességekkel rendelkeznek. Ennek tudatában siessen most az egyik legmodernebb hűtőszekrény modell megvásárlásával, később nem fogja megbánni a döntését. Igen, egyszerre nagy összeget kell fizetnie, de akkor sok évig, sőt évtizedekig használhatja a vásárlást anélkül, hogy aggódna a javítása és cseréje miatt.
Az elit hűtőszekrények olcsó modelljei:
Beépíthető hűtőszekrény Miele K 9414 iF
Beépített hűtőszekrény Kuppersbusch IKE 247-8
Hűtőszekrény Liebherr CP 40030
Hogyan válasszunk márkát
A gyártók általános tömegéből kiemelni azt a márkát, amelyet talán a legjobbnak, megbízhatónak, legrangosabbnak lehetne nevezni, irreális. Ízlése, vagy akár megérzése megmondja, hogyan lehet megtalálni a megfelelő modellt sok hasonló funkcióval rendelkező, de különböző gyártók között. Általános szabály, hogy az egyes márkák a szokásos jellemzők mellett kínálnak valami sajátot, különlegeset. A Miele például kifejlesztette az egyedülálló GlassLight világítási rendszert, a Bosch pedig egy új szuperfagyasztási módot.
Fontos, ha egy bizonyos márkájú terméket választ, hogy van-e egy vállalat szolgáltató központja a városában. Ha azonban olyan komoly gyártóktól vásárol termékeket, mint a Bosch, a Siemens, a Gaggenau, a Miele, a Kuppersbusch, a Liebherr, a Neff vagy a Zanussi, akkor nem kell ettől aggódnia.
Élettartam és garanciák
A modern hűtőszekrények élettartama, minden működési szabály szerint, 10-15 év, és egyes gyártók, például a Miele, komolyabb időszakról beszélnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a jó modellek sokkal tovább tartanak, és ha elavulnak, akkor erkölcsileg is. Ez azt jelenti, hogy a megadott időn belül tökéletesebb, átgondoltabb és új funkciókkal ellátott hűtőszekrények jelennek meg, amelyek nem zavarják a régiek munkáját, munkáját és munkáját. De a jelentős élettartam ellenére a hűtőberendezések szavatossága meglehetősen szerény - 1-2 év, és a második lehetőség több vevőnek fog kerülni.

Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?
Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?
Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?
Hogyan válasszunk hűtőszekrényt? Hogyan válasszunk hűtőszekrényt? Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?Home | Articles

December 3, 2022 03:55:15 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting