Hogyan válasszunk fagyasztót?

A kezdetektől fogva megjegyezzük, hogy nem fagyasztókról, hanem fagyasztókról beszélünk. A fagyasztó a hűtőszekrény szerves része. A fagyasztó egy külön fagyasztó, amelyet nagy mennyiségű élelmiszer hosszú távú tárolására terveztek. Meg kell jegyezni, hogy nem minden családnak van szüksége fagyasztóra.
Jelenleg a hűtőszekrényeket mutatják be a hazai piacon, ahol a fagyasztók nagyon tágasak és kielégítik a legtöbb vásárló igényeit. Tehát kinek készülnek a fagyasztók? Bőséges fagyasztó emberekre van szüksége, akik nem engedhetik meg naponta, hogy megy a boltba, és megvenni a termékeket, nem több, mint egyszer egy héten (de szeretné, hogy a saját otthonában mindig volt valami enni a „ a nukleáris háború ”), valamint házikóként, téli beszerzéssel foglalkoznak.
A kezdeti feldolgozás után az ajánlott mennyiségű terméket előre elkészített műanyag zacskókba tesszük (általában 200–600 g darabonként). A zacskókat lezárjuk, hogy a lehető legkevesebb levegő maradjon bennük (bogyók, a termék adagjai, szeletek között), megjelölve (termék neve, eltarthatósága) és a fagyasztóba helyezve.
Hogyan lehet meghatározni a szükséges térfogatot?
Természetesen mindez a napi szokásaitól függ. A fagyasztó ételek tárolására általában 50 liter személyenként. Vannak, akik hetente egyszer szoktak nagy mennyiségű élelmiszert vásárolni, mások inkább napi kis mennyiségű élelmiszert vásárolnak. Ha hozzá szokott fagyasztani zöldségeket és gyümölcsöket, akkor a fagyasztójának nagyobbnak kell lennie. Ha nem készít ilyen készleteket, és hús vagy csirke csak néha jelenik meg a fagyasztóban, akkor 50 liter. a hangerő elég elég.
A fagyasztó funkciói
Bármely étel otthagyható egy modern fagyasztó felügyeletéért. A Non-frost rendszernek köszönhetően nem kell leolvasztani. Gondoskodni fog az áram megtakarításáról. Jól illeszkedik a konyhabútorokhoz. Nagyon kényelmes kiegészítő a hideg akkumulátorok jelenléte a fagyasztóban. Áramszünet esetén ezek az elemek 9-24 órán keresztül fenntartják a fagyasztó hőmérsékletét a fagyasztóban (típustól függően).
Ha korábban freont használtak hűtőközegként, akkor most R-134a és R-600a környezetbarát vegyületeket használnak.
A modern fagyasztók gyártói arra törekszenek, hogy optimális feltételeket teremtsenek az élelmiszerek tárolásához, amihez a legújabb technológiai fejlődés jár. Minden új modell fel van szerelve az összes új opcióval, és számos szép tulajdonsággal rendelkezik.
A fagyasztó szinte minden panelján van egy hőmérséklet-szabályozó és jelző, egy üzemmód kapcsoló és színes jelzők. Zöld - a tárolás üzemi állapotának szimbóluma, a sárga gyorsfagyasztási módot, a piros magas hőmérsékletet vagy nyitott ajtót jelent (egyes modelleknél ezt a jelzőt hangjel egészíti ki).
Nem szabad megfeledkezni arról, hogy idővel a mutatók alacsonyabb hőmérsékletet mutathatnak, mint valójában. Ezért évente egyszer ellenőrizni kell adataikat valamilyen más (pontos) hőmérő adataival. Néha a panel jelzi az "E" módot (például szinte az összes BOSCH modellben elérhető). Ez egy energiatakarékos mód, amelyet akkor alkalmaznak, amikor a fagyasztó csak félig van tele.
A gyorsfagyasztási módszer lehetővé teszi a tápanyagok és vitaminok maximális megőrzését. Ezenkívül, ha az étel azonnal megfagy, akkor nem képződnek bennük jégkristályok, amelyek elszakítják a sejtszövet membránját, ahogy ez a fokozatos lehűlés esetén is történik. Az ételeket a fagyasztóba helyezés előtt 5 órával be kell kapcsolni a gyorsfagyasztási módot. A kompresszor folyamatosan működik, és a kamrában a hőmérséklet csökken. Ezt követően friss ételeket tehet be - ezek gyorsan megdermednek, és nem melegítik fel a már tárolt készleteket a hőjükkel. 24 óra elteltével kapcsolja be a "Tárolás" módot.
Két rekeszes fagyasztók vannak: az egyik rekesz a szokásos módon működik, a másik a gyors fagyasztásra szolgál. Az ilyen eszközök két kompresszorral rendelkeznek, ami ritkán fordul elő a fagyasztóknál. A gyorsfagyasztási módszer további energiafogyasztást igényel. Ezenkívül ebben az üzemmódban a kompresszor megállás nélkül jár, ami felgyorsítja kopását.
A fagyasztók szekrények, szekrények és ládák formájában kaphatók.
Fagyasztók-szekrények
2 m magasságot és 60 cm szélességet érnek el, viszonylag kis területet foglalnak el. A nagy felhasználható mennyiség (legfeljebb 280 l) lehetővé teszi, hogy rengeteg terméket tároljon bennük. A szekrények több szintesek, kihúzható fiókok vagy ajtókkal ellátott polcok formájában vannak kialakítva. Az előlapokon található piktogramok a különböző termékek ajánlott eltarthatósági idejét mutatják. Egyes modellek speciális tálcákkal rendelkeznek a bogyók, gyümölcsök és zöldségek fagyasztására. A gyümölcsöket egy tálcára fektetik, és egyenletesen lehűtik, egymás fagyása nélkül.
Fagyasztók-talapzatok
Jól illeszkednek a konyhabútorokhoz, felszerelhetők pult vagy bármely más munkafelület alá. Általában kis térfogattal és 3-4 rekesszel rendelkeznek.
Fagyasztók-lari
Hosszúkás és kinyílt. Kényelmes nagy adag hús vagy hal fagyasztása ilyen tartályban. Gyakran a ládák hasznos térfogata sokkal nagyobb, mint a szekrények térfogata, és eléri a körülbelül 370 litert. A mellkasfagyasztó legújabb modelljének méretei 850 * 1560 * 600 cm, és alig tud bemászni az ajtón. Lényegében a fagyasztó egy mobil pince a lakásában. Loggiára vagy erkélyre helyezhető, és a hideg +40 ° C- os környezeti hőmérsékleten is megmarad .
Az ilyen típusú eszközök észrevehető hátránya, hogy a mellkas elég mély, és nem mindig kényelmes ételt kivenni belőle. Igaz, a csomagolt termékek tárolására sok modell speciális dobozokat és függesztett kosarakat biztosít. Ezenkívül plug-in partíciók is használhatók. Kialakításuk, hatékony hőszigetelésük és jól elhelyezett hűtőközegkör miatt a ládák gazdaságosabbak, mint a függőleges fagyasztók (literenként több ételt tudnak befogadni). Áramszünet alatt sokáig hidegek maradnak. A mindennapi életben azonban nem nagyon kaptak terjesztést. Kis konyháink számára a fagyasztó láda túl terjedelmes.
Néhány tipp
A fagyasztót olyan mértékben kell feltölteni, hogy ne akadályozza a szabad légáramlást, ami biztosítja az egyenletes hűtést az összes polcon és minden rekeszben. A fagyasztott gyümölcsök és bogyók dekoratív jégkockákként használhatók. Ehhez egy tálcára helyezik és előzetesen lefagyasztják, majd mélyfagyasztás céljából zacskókba csomagolják őket. Ezzel a módszerrel a bogyókat nem fagyasztják le, és mindegyiket külön tárolják.
Jobb, ha később a szükséges méretű darabokra vágott húst és a halat hámozottan és egészben tárolja. A zselatint tartalmazó ételeket nem szabad a fagyasztóba tenni.
Uborka, banán, retek, saláta, lekvár, tojás, tejtermékek, alacsony zsírtartalmú sajtok fagyasztása nem ajánlott.
A fagyasztóban egyszerre 4-10 kg friss ételt rakhat le, és napi 18-36 kg-ot lefagyaszthat. De mindennek megvan a maga határa. Ne terhelje túl a hűtőgépet, különben egyszerűen meghibásodhat.
Ne kockáztassa meg, hogy az italokat üvegtartályokba helyezi a fagyasztóban - ezek felrobbanhatnak. Hűtőszekrényben hagyja az összes ételt szobahőmérsékletre, mielőtt a főzőtérbe helyezi.
A fagyasztó nem szereti, ha kályha közelében van (mind gáz, mind elektromos), és közvetlen napfénynek van kitéve. Miután a gyorsfagyasztás mód elvégzi a dolgát, mindenképpen állítsa vissza a fagyasztót normál üzemi állapotába. Ellenkező esetben a kompresszor meghibásodik és kiég.
Boldog vásárlás!

Hogyan válasszunk fagyasztót?
Hogyan válasszunk fagyasztót?
Hogyan válasszunk fagyasztót?
Hogyan válasszunk fagyasztót? Hogyan válasszunk fagyasztót? Hogyan válasszunk fagyasztót?Home | Articles

November 29, 2022 13:27:01 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting