Hogyan válasszunk egy e-könyvet

Ez az e-könyv különféle kiterjesztésű mentett szövegfájlokat jelenít meg a képernyőn, és egy közönséges papírkönyvet helyettesít. Az anyag elolvasása után válaszolhat a kérdésre: hogyan válasszunk egy e-könyvet?
Az elektronikus könyvek vitathatatlan előnnyel rendelkeznek a papíros könyvekkel szemben: egy eszközben sok megabájtnyi szöveges anyag gyűlhet össze. Az elektronikus változat könnyen olvasható, ellentétben az LCD-társaikkal. A szöveg optimális az olvasáshoz, és maga az eszköz sem igényel sokáig újratöltést. További plusz a készülék mérete. Általában az e-könyvek sokkal kisebbek, mint a papír társaik, és súlyuk sokkal kisebb.
Ezután megvizsgáljuk az e-könyvek közötti főbb különbségeket.
Kijelzo méret
Az e-könyveket feltételesen oszthatja képernyőméret szerint:
- szabványos, a képernyő átlója 6-7 hüvelyk
- kompakt, átlós méretük 5 hüvelyk
- nagy könyvek, amelyek átlója meghaladja a 8 hüvelykot
Ha kényelmesen akarja érzékelni az információkat, vagyis egy egész bekezdésben, nagy betűtípussal látni a szöveget, akkor ügyelnie kell a nagy könyvekre, ha fontos a formai tömörség számodra, akkor elhanyagolhatod a méretet és válasszon kisebb átlót.
Ügyeljen arra, hogy figyeljen a képernyő felbontására, a minimális elfogadható felbontás 480x800 pixel.
Képernyő típusa
A mai e-könyv modelleket gyakrabban érintőképernyőkkel gyártják, mert a vásárlók jobban szeretik őket. Csak azt érdemes megjegyezni, hogy az érintőképernyők érzékenyebbek a külső hatásokra, mint a hagyományosak.
Színes kijelző
A színes képernyők nem újdonságok az e-könyvekben. Kétféle képernyő létezik, színes E-Ink és LCD kijelzők.
Az elsők nem bocsátanak ki fényt, vagyis ha egy ilyen képernyőn nem világít egy lámpa vagy a napfény, akkor sajnos nem látsz rajta semmit. Pozitívum, hogy egy ilyen képernyő energiafogyasztása lényegesen alacsonyabb, mint az LCD-társainak, de még ennél is jelentős hátrányai vannak, például a késleltetés az oldalak fordításakor és a kifakult színek.
A LED-kijelzők ugyanazt a technológiát használják, amelyet a legtöbb mai készülék, mobiltelefon, táblagép, tévé és más eszköz használ. az ilyen képernyők háttérvilágítással rendelkeznek, és a könyvek olvasása nehézség nélkül, teljes sötétségben, még fényben is megtörténik. A képminőség rajtuk lényegesen magasabb, mint az előző esetben. A hiányosságok közül kiemelhetünk egy nagyobb negatív hatást a szemre és a gyors akkumulátorfogyasztást az energiaigényes háttérvilágítás miatt.
Memória méret
Beépített memória könyveket. Minden e-könyvben megtalálható, és elegendő lesz egy egész kis könyvtár betöltése. Keressen azonban több memóriát, mivel illusztrációkat és videókat kell néznie.
Bővíthető memória. Minden elektronikus mobil eszköz, beleértve az e-könyveket is, rendelkezik bővítőhellyel. A bővítőkártyák leggyakoribb formátuma az SD és a microSD.
Maximális memória méret. A mai készülékek egészen jól elfogadják a 32 GB-os memóriakártyákat. Ez a kötet elegendő lesz mindenféle szórakozáshoz, a zene, filmek és könyvek letöltésétől kezdve.
Fájlkiterjesztés
Az egyik fontos pont a különféle kiterjesztésű könyvek olvasásának képessége. A legnépszerűbb könyvformátumok mindenki számára ismertek, html, txt, rtf, pdf, fb2. Érdemes megjegyezni, hogy a PDF formátum olvasásának támogatott képessége ellenére ezeket a dokumentumokat nehézkesen kell elolvasnia. Először is, kevés eszköz képes helyesen megjeleníteni az ilyen kiterjesztésű ilyen kiterjedt fájlokat, és ugyanakkor megőrizni a fájlok olvashatóságát. szöveget, másrészt ez a formátum egyáltalán nem létezik e-mailben történő olvasáshoz könyveket, és az e-könyvek képernyője sokkal kisebb, mint az A4.
Zip archívumok. Sok modern könyv könnyedén megnyithatja a fájlokat a kiterjesztés archívumaiból. A legnépszerűbbek a PocketBook cég könyvei. Tökéletesen kezelik a DJVU, DOC, TCR, EPUB és az összes fenti fájlkiterjesztést.
Zenefájlok lejátszása. Kivétel nélkül az összes gyártó összes modellje tökéletesen megérti az MP3 zenei formátumot, sok modell rendelkezik fejhallgató és hangszóró kimenettel, figyeljen erre a pontra a választás során, az MP3 kiterjesztés használatával nemcsak olvashat, hanem audio fájlokat is hallgathat.
Fotók és képek megtekintése. A leggyakoribb képformátum a Jpeg. Az e-könyvek nemcsak ezt a formátumot értik meg, hanem a gif, png, tiff és bmp fájlokat is.
További funkciók.
Diktafon. Jelenléte nem kötelező funkció az e-könyv számára, de ha egy sajtótájékoztató vagy előadás során fel kell jegyeznie bármilyen gondolatot vagy fontos pontot, akkor nem nélkülözheti diktafon nélkül.
Wi-Fi. A könyvek letöltéséhez vezeték nélküli kommunikációs modul szükséges. Figyeljen erre a részletre, amikor kiválasztja.
A készülék ergonómiája
Az e-könyv kezelését csak a kezedben tartva értékelheted. Ne legyen lusta, hogy utazzon a város számítógépes szupermarketeiben, és megtudja, mi a kényelmesebb az Ön számára, hogyan helyezkednek el a kezelőgombok vagy a csúsztatás, mivel ön egyéniség, és úgy tűnik, hogy mi tűnik csúnyának vagy kényelmetlennek egy ember számára optimális a másikhoz.
Az e-könyv kiválasztásakor figyeljen ezekre a pontokra. Sok szerencsét!

Hogyan válasszunk egy e-könyvet
Hogyan válasszunk egy e-könyvet
Hogyan válasszunk egy e-könyvet
Hogyan válasszunk egy e-könyvet Hogyan válasszunk egy e-könyvet Hogyan válasszunk egy e-könyvetHome | Articles

December 3, 2022 15:31:36 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting