Hogyan válasszunk MP3-lejátszót

Az MP3-lejátszó valószínűleg az egyik legvitatottabb fejlemény a háztartási gépiparban. A mindennapi emberi tevékenységekben ez az eszköz kevés segítséget nyújt, másrészt a világon emberek ezrei nem tudják elképzelni az életüket anélkül. Különösen egy nagyvárosban, amikor a metropolisz idegesítő zaját mielőbb a kedvenc zeneszerzéseivel szeretné helyettesíteni.
Mint minden olyan háztartási készülék-modell, amelyre kereslet van a fogyasztói piacon, az MP3-lejátszók is a legerősebb versenyben vannak tucatnyi vezető gyártó között. Hogyan ne keveredjünk össze a folyamatosan fejlődő és teljesen új lejátszómodellekkel, amelyek minden évben feltöltik az üzletek polcait? Hogyan válasszunk MP3-lejátszót? Hidd el, laikus, ez nem könnyű. Ha azonban felfegyverzi magát a tudással, a cikk elolvasása után válaszolhat arra a kérdésre, hogy melyik MP3-lejátszót válassza egyedül.
Játékos típusa
A játékosoknak három fő típusa van:
1. CD-MP3 lejátszók. Az egyik legrégebbi típusú zenei eszköz. Most megváltoztatták a nevüket, mivel nemcsak CD formátumban, hanem MP3 formátumban is képesek zenei lemezek lejátszására. A nagyobb tömörítésű mp3 fájlok minimális helyet foglalnak el, körülbelül 120 dal fér el a lemezen. Ezen eszközök hátránya, hogy a lejátszók meglehetősen terjedelmesek, nem férnek el a zsebedben. Ezenkívül ahhoz, hogy különféle zenéket hallgathassunk az ilyen lejátszókban, állandóan cserélni kell a lemezeket bennük, ami némi kellemetlenséget okoz. Mindig bizonyos számú lemezt kell magával vinnie. Egy másik hátránya az ilyen típusú készülékeknek - nincs funkció " blokkolásgátló " puffer, amely kompenzálja az alacsony minőségű médialejátszási torzulást rázás közben. Ha mozgásban van, ne várjon kényelmes és jó minőségű zenehallgatásra - a lejátszás torzul. Ezt a problémát azonban már megoldották a legújabb CD - MP3 - lejátszók. Pufferrendszerrel vannak felszerelve. A modern zenelejátszók minden típusa közül a CD-MP3 eszközök átlagosan a legolcsóbbak.
2. Flash-lejátszók. A legnépszerűbb típusú zenelejátszó manapság. Ezek a modellek kényelmesek és kompaktak, multifunkcionálisak és praktikusak. A Flash-lejátszók sokkal könnyebbek, mint korábbi társaik. Ez annak köszönhető, hogy nincsenek fém alkatrészek a szerkezetükben. A fájlok nagyon gyorsan íródnak erre az eszközre - csak csatlakoztassa a számítógéphez egy speciális kábellel, amely a lejátszóhoz tartozik. A kompozíciókat a beépített Flash-memóriára és a cserélhető memóriakártyára egyaránt felveheti. Fájlokat közvetlenül a számítógépéről, vagy a lejátszó megfelelő szoftverének használatával átvihet a lejátszóra. Nincs szükség további szoftverekre, hanem a megvásárolt eszköz tartozékkészletében található telepítőlemezen találhatók. A licencelt szoftver használatával megkerüli az esetleges szerzői jogi megsértések megelőzésével kapcsolatos korlátozásokat, és biztonságossá teszi a zene hallgatását.
A memóriakártya mérete változhat. A kompakt lemez méretéhez hasonlítható minimum tízszer nagyobb, mint egy lemezé.
Gyakran a memóriakártyát nem tartalmazza a készülék. A legtöbb flash-lejátszóban a beépített memória nem túl nagy, és szükségessé válik egy memóriakártya vásárlása. Ez az igény jelentősen megnöveli a modell költségét, amely nem tartalmaz ilyen fontos kiegészítőt.
A Flash-player szoftver általában nagyon fontos dolog, amely sok alkatrészt érint, közvetlenül kapcsolódik az Ön kényelméhez és öröméhez a készülék használata közben. Tehát például programszerűen a lejátszó képes önállóan konvertálni a műsorszámokat az eszközön lejátszható audio formátumokra, vagy helytakarékosság céljából csökkenteni azokat.
A flash-lejátszók további előnye az egyértelmű, oroszosított felület és a külső hatásokkal szembeni hihetetlen ellenállás. Nem félnek a nagy forgalomtól, a rázkódástól és még a vízbe merüléstől sem. De nem mindegyik. A flash-lejátszók egyes felhasználói számára az egyetlen probléma a személyi számítógépektől való közvetlen függőség lehet. Nélkülük szinte lehetetlen frissíteni a zenei könyvtárat a flash lejátszókon.
3. HDD lejátszók. Viszonylag új típusú zenei eszköz. Ezek a modellek számos további funkcióval rendelkeznek, emellett helyettesíteni tudják a külső számítógépes lemezt, megtartva annak minden adatait. Megkülönböztető jellemzője a hatalmas memória. Tíz gigabájtban mérik őket. Az előnyök mellett ez a tulajdonság hátrányokat is okoz - nagy méretek és súly. Ezenkívül a HDD modellek a sokkállóság és az energiatakarékosság szempontjából alacsonyabb rendűek a flash lejátszóknál. De azoknak a felhasználóknak, akik folyamatosan úton vannak, bizonyos körülmények miatt kénytelenek utazni, ez a típusú játékos tökéletes. A HDD-lejátszók hasonlítanak a PDA-khoz, nemcsak zenélni tudnak, hanem fényképeket és filmeket is megjeleníthetnek. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy a flash-lejátszók gyártói évről-évre egyre több memória kapacitású modellt bocsátanak ki, és felsorolják a további funkciókat, és hamarosan a HDD-modellek kézzelfogható előnyei elvesznek.
4. MD-lejátszók.
Ez a típusú lejátszó mini-lemezeket játszik le, és alkalmas e zenei adathordozók gyűjteményeinek birtokosaira.
Lejátszási lehetőségek
A Flash-lejátszók a rájuk telepített szoftver segítségével képesek nagyszámú sávformátum átalakítására ugyanolyan sok formátumra, amelyet a készülék felismerhet, majd lejátszhatja. Az is fontos, hogy sok felhasználó önállóan ellenőrizze a lejátszóra másolt felvételek méretét és minőségét. Ezeket a paramétereket közvetlenül befolyásolja az adatok kódolása. Két ilyen módszer lehet: állandó bitsebességű (CBR) és változó bitsebességű (VBR) felvétel. Állandó bitsebesség mellett a felvétel mérete a lejátszóra történő másolás után mindig ugyanaz az érték, bármi is volt az eszközre történő felvétel előtt. Ez az adatkódolási módszer észrevehetően befolyásolja a lejátszás minőségét. Gyakran nem jobbra.
Változó adatkódolási módszerrel a zenefájlok " kimeneten " történő lejátszásának minősége változatlan marad. A hangzás minden jellemzője, a zene szerelmeseinek fontos árnyalata ugyanaz marad. De mindezzel nincsen kontrollja a fájlok kódolásának folyamata felett. Végül a választás a tiéd.
A játékos méretei és súlya
A zenelejátszók méretét befolyásoló fő tényező ezen eszközök memória kapacitása. Minél nagyobb a memória, annál nagyobb az eszköz mérete, ill. Ugyanakkor a HDD-lejátszók átlagosan terjedelmesebbek a flash-lejátszókhoz képest. Ennek oka a merevlemez és a nagyméretű külső kijelző jelenléte.
A modern technológiák eredményei gyakorlatilag nem voltak hatással a CD-MP3 lejátszók megjelenésére. Ez az eszköz egyszerűen nem lehet kisebb, mint maga a lemez. Meg kell azonban jegyezni, hogy a modern lemezlejátszók sokkal vékonyabbak lettek, mint elődeik.
Memória méret
A CD-MP3-lejátszók memóriájáról nem kell beszélni, egyszerűen nincs meg. A Flash-lejátszók memóriája 1 és 32 gigabájt között mozog. Milyen kötetek felelnek meg jobban, kiválaszthatja magának. Ennek a paraméternek az értéke azonban a készülék megvásárlása után befolyásolható, ha a lejátszó rendelkezik nyílással a cserélhető memóriakártyák számára. Külön megvásárolható, 1 és 64 GB közötti méretben kapható
Lejátszható formátumok típusai.
Meg kell jegyezni, hogy a zenelejátszók típusai komoly eltéréseket mutatnak a lejátszott formátumokban. A CD-MP3 modellek csak két verziót képesek lejátszani - CD és MP3. Ebben az értelemben a flash-lejátszók sokkal jobban járnak, képesek lejátszani a legtöbb általunk ismert formátumot - CD, MP3, WAW, OGG és mások. Ezenkívül a szoftvernek köszönhetően a flash lejátszók az Ön kívánságaitól függően képesek konvertálni a formátumokat egyikből a másikba. De ne feledkezzünk meg az ilyen cselekedeteknek a felvétel minőségére gyakorolt ​​lehetséges hatásáról.
A HDD-lejátszók gyakorlatilag nem korlátozzák a zenefájlok lejátszását. Ezen felül képesek a legismertebb videoformátumok és néhány szöveges formátum lejátszására. Nem kell beszélni olyan dokumentumokról, mint a Microsoft Office, de a txt formátumú szövegekről, ha van tesztszerkesztő, ezek az eszközök meglehetősen képesek nemcsak tárolni, hanem sikeresen megnyitni is őket.
Ételfajta.
Minden játékostípusban van néhány különbség ebben a paraméterben, amelyek előnyöket és bizonyos típusú hátrányokat egyaránt adnak.
A CD-MP3 lejátszókat általában szokásos akkumulátorokkal töltik fel. Nem függenek a számítógéptől, ami azt jelenti, hogy nemcsak a lejátszót és a kedvenc lemezgyűjteményt, hanem a szükséges mennyiségű elemet is el kell vinned az úton. Egy szett kb. 5 órás folyamatos működéshez elegendő, és alacsony költségük és egyszerűségük miatt cserélni a CD-MP3-lejátszókat a legelőnyösebb lehetőségnek az utazók számára, akiknek egyszerűen nincs lehetőségük folyamatosan tölteni a készüléket. zenei eszköz.
De ha hajlamos a mozgásszegény életmódra, akkor a fogyóeszközök állandó vásárlása nem valószínű, hogy tetszeni fog neked. A készülék viszonylag kis időtartama és a lejátszó méretével kapcsolatos egyéb kényelmetlenségek arra kényszerítik Önt, hogy figyeljen a flash-lejátszóra. Kompaktságáról már beszéltünk, mivel az áramellátás típusára vonatkozóan ezeknek az eszközöknek a modelljei akkumulátorokból és újratölthető akkumulátorokból is működhetnek.
A lítium elem „ nem fáradtság ” 3-4-szor hosszabb, mint a hagyományos akkumulátorok, és nem kell cserélni. Csak fel kell töltenie. Igaz, ehhez hozzáférést kell kapni az áramforráshoz, az akkumulátort ezen keresztül töltik fel a lejátszóhoz mellékelt speciális kábelen keresztül.
Felület
A CD-MP3 lejátszók a legegyszerűbb felülettel rendelkeznek. Önálló eszközökként fogantak, amelyeknek nincs szükségük szinkronizálásra és személyi számítógéptől való függésre. Egy kis kijelzőn kívül ez az eszköz nem rendelkezik további lehetőségekkel.
A Flash és HDD lejátszók USB 1.1 és USB 2.0 portokkal rendelkeznek, amelyeket különféle eszközök és személyi számítógép csatlakoztatására használnak. A csatlakozók lehetővé teszik nagy mennyiségű információ átvitelét egyik eszközről a másikra percek alatt. Sajnos nem minden zenelejátszó van felszerelve szabványos csatlakozókkal. Ez növeli a kellemetlenségeket, amikor olyan helyzet áll elő, amikor a megfelelő kábel cseréjére van szükség.
Néhány lejátszó rendelkezik Bluetooth funkcióval. Ez a fájlmegosztási módszer nagyon kényelmes, ha nincs számítógép kéznél. De ez a funkció megnöveli az eszköz költségeit. Ennek ellenére a Bluetooth funkcióval rendelkező modellek nagyon népszerűek, mivel bővítik a felhasználói élményt.
A Bluetooth-nak köszönhetően vezeték nélküli fejhallgatót használhat, információkat továbbíthat az eszközről mobiltelefonra és más perifériás eszközökre, információt cserélhet a számítógépről akkor is, ha nincs kábel.
További funkciók
Ha összehasonlítjuk a zenelejátszókat olyan népszerű eszközökkel, mint az okostelefonok vagy táblagépek, akkor természetesen a további funkciók számában alacsonyabb szintűek lesznek. A CD-MP3 lejátszókban gyakorlatilag nincsenek további funkciók, kivéve a TV-hez való csatlakozás lehetőségét. Ugyanakkor a modellek kevesebb mint felének van ilyen lehetősége, és filmeket csak VCD formátumban lehet megtekinteni. Ezt a formátumot évek óta elavultnak tekintik.
A Flash lejátszók további funkciók szélesebb skáláját kínálják. Ezek rádió, képernyő, hangrögzítő és beépített hangszóró. Meg kell jegyezni, hogy a flash-lejátszókban diktafonra történő felvétel minősége sok kívánnivalót hagy maga után. A felvétel folyamatát befolyásolja a mikrofon rossz minősége. Ezenkívül a lejátszás minősége elvész a fájl tömörítése és az alacsony és magas frekvenciákra történő szétválasztás hiánya miatt.
A lejátszók ritkán vannak felszerelve külső hangszórókkal. Ennek nincs sok értelme, mivel az ilyen hangszórók által továbbított hang minősége észrevehetően rosszabb, mint a fejhallgatóval történő lejátszás. A rádió funkció nem túl kényelmes azok számára, akik állandóan mozgásban vannak - szökésben, kiránduláson, éppen útközben. Az a tény, hogy a mozgás során átalakulnak a rádióhullámok, ami interferenciát okoz a jelátvitelben. A flash-lejátszók képernyője sajnos nem videofájlok megtekintésére szolgál, annak ellenére, hogy ez a fajta eszköz képes videolejátszásra. A lejátszó elemei nem képesek ellenállni egy ilyen terhelésnek. A probléma csak akkor oldódik meg, ha az eszköz csatlakozik a hálózatra.
A HDD lejátszók, mind a külső, mind a belső paraméterek szempontjából, nagyon hasonlítanak a PDA-kra. Ezt jelzi az a kiegészítő funkciók nagy része, amelyekkel az eszközök fel vannak szerelve. Kényelmes, nagy TFT kijelző, amellyel a lehető legkényelmesebb módon tekintheti meg a fényképeket, videókat és szöveges fájlokat. Ezenkívül a HDD-lejátszók nem csak beépített hangrögzítővel vannak felszerelve, hanem fénykép- és videofelvételhez használt kamerával is. A rádió funkció természetesen megvan.
Tervezés
A HDD-k és a CD-MP3-lejátszók kialakítása meglehetősen monoton. A HDD-lejátszók háza téglalap alakú, a CD-MP3-lejátszók esetében kerek. A legtöbb HDD-lejátszó képernyője meglehetősen széles. A különbségek csak a panel színében és alakjában vannak. A panel eltérhet a gombok számától vagy azok hiányától, ha az eszköz érintés típusú.
A zenei eszközök más típusaitól érkező játékosok közötti különbség csak formában van. A flash-lejátszók testének alakja teljesen más lehet.
A zenelejátszók nem szabványos modelljei
1. Lejátszó - fejhallgató
Ebben a modellben a fejlesztők két eszközt, a fejhallgatót és a zenelejátszót egyesítették. A fejhallgató és a lejátszó kombinációjának köszönhetően már nem kell az egyik eszközt a másikhoz csatlakoztatni, és összekuszálódni a vezetékekben. Csak fel kell vennie a lejátszót, és élveznie kell a kiváló hangminőséget, még a metró zúgásán túl is. A lejátszó ideális sportolók és aktív életmódot folytatók számára. Cserélhető memóriakártyákkal használhat fájlokat, a feltöltéshez pedig egy sor AAA elemet.
2. Játékos szemüveg.
Olyan lejátszó, amely nemcsak fejhallgatót és zenei eszközt kombinál, hanem olyan nélkülözhetetlen kiegészítőt, mint a szemüveg. Ezenkívül a legtöbb szemüveglejátszó modell rendelkezik Bluetooth funkcióval. A Bluetooth funkció kibővíti a lejátszó képességeit. Mostantól nem csak kedvenc zenéit hallgathatja meg, hanem telefonon is kommunikálhat anélkül, hogy elővenné a zsebéből vagy a táskájából. Ez a funkció a lejátszóba épített Bluetooth fülhallgató mobiltelefonral történő szinkronizálásával valósul meg.
3. Játékos óra
A japán Casio cég fejlesztése stílusában, tömörségében és egyszerűségében különbözik. A digitális órapiac egyik vezetőjének órája és egy vezeték nélküli zenelejátszó tökéletes megoldás azoknak az embereknek, akik előtérbe helyezik a praktikumot.
4. játékos ébresztőóra.
A legjobb eszköz üzleti felhasználók számára. A riasztó lejátszó szokatlan alakú, kompakt és vezeték nélküli tápellátással rendelkezik. Ezt az eszközt rövid vagy hosszú útra viheti. A fájlok másolása egy eszközre több, mint egy szokásos folyamat. A letöltés a mellékelt USB-kábel segítségével történik. Az ilyen eszközök beépített memóriája általában kicsi. De mindig növelheti a készülék teljes memóriáját cserélhető memóriakártyák csatlakoztatásával.
5. Játékos úszóknak és utazóknak
A zenei eszköz eredeti modellje, amelynek értékesítése elindult
Finis társaság. Először is, a játékot az úszás szerelmeseinek szánják. A készülék vízálló tokkal rendelkezik, míg a fejhallgató integrált. Ennek ellenére a hangrázkódásoknak a koponya csontjaiba történő átvitelének köszönhetően létrejön a közönséges fejhallgatón keresztüli zenehallgatás hatása. Nincs kijelző, a kezelőszervek a lehető legegyszerűbbek. A beépített memória mennyisége eléri a 256 megabájtot. A készülék tápellátásának típusa nem különbözik a többi flash-lejátszótól. A töltés az akkumulátorról történik.
Következtetés
Amint ezt a cikkből már láthatta, a látszólag egyszerű eszközök sokfélesége elképesztő. Könnyen összezavarodik benne, de megvannak a maga előnyei is. Több tucat modellen navigálva valóban lehetősége van a megfelelő választásra.

Hogyan válasszunk MP3-lejátszót
Hogyan válasszunk MP3-lejátszót
Hogyan válasszunk MP3-lejátszót
Hogyan válasszunk MP3-lejátszót Hogyan válasszunk MP3-lejátszót Hogyan válasszunk MP3-lejátszótHome | Articles

December 6, 2022 15:06:16 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting