Hogyan válasszuk ki a DVR-t

Az autórögzítő nagyon hasznos eszköz az autósok számára, amely lehetővé teszi, hogy audio és video információkat rögzítsen a közlekedési helyzetről az autóból. Manapság a rengeteg baleset és ellentmondásos közlekedési helyzet között létfontosságú minden autó vezetőjének.
Leggyakrabban a DVR-eket ártatlanságuk bizonyítására használják egy adott problémában, legyen az baleset, közlekedési beállítás vagy a közlekedési rendőrök illegális cselekedetei. Ezután próbáljuk meg megválaszolni a kérdést: hogyan válasszuk ki a DVR-t és találjuk ki részletesen!
A gyorsan haladó tudományos és technológiai haladás, valamint a digitális berendezéseket kínáló gyártók halmaza között nagyon könnyen összetéveszthető nevekben és fogalmakban. Mi a különbség ez vagy az eszköz között? Milyen " buktatók " várnak rád, amikor választanak? Milyen kérdésekkel kell szembesülnie a fogyasztónak, és mire kell először figyelnie, amikor DVR-t választ egy autóhoz?
DVR rögzítési módszer
Fontos paraméter a mechanikához, nem pedig a készülék elektronikájához kapcsolódik. A hosszú távú, meghibásodások nélküli üzemeltetéshez az eszközt biztonságosan rögzíteni kell az autó megfelelő helyén, és ami a legfontosabb, jól áttekinthetőnek kell lennie, anélkül, hogy felhívná a vezető figyelmét, és nem vonja el a figyelmét az út helyzetéről.
Üvegre szerelhető univerzális felvevők. Rendszerint egy tapadókorong segítségével rögzítik az üveghez. Az ilyen típusú hordozható felvevők felszerelése nagyon egyszerű. Aki felesleges gondok és problémák nélkül önállóan telepít egy ilyen eszközt autójába. Ezenkívül nem lesz nehézség a felvevő dőlésszögével, az ilyen tartó nagyon kényelmes használni. Az ilyen típusú Achilles-sarok megbízhatatlansága és elégtelen biztonsága. A probléma különösen heveny lehet a szezonon kívül és télen is, amikor a klímaberendezés bekapcsolásakor az autó hőmérséklet-különbsége jelentős. Ezenkívül egy ilyen anyakönyvvezetőt gyakrabban kell elrejteni, mivel jól látható helyen tartózkodva felesleges figyelmet vonz. Egy másik negatív pont a felvevő tápellátása, ez csak a szivargyújtóból lehetséges, nem fog működni a készülék más módon történő csatlakoztatása.
A visszapillantó üvegbe beépített autó bilincsek. Itt mindenekelőtt érdemes megjegyezni az eszköz rögzítésének megbízhatóságát, valamint a felvevő jó elhelyezkedését és titkosságát (nem kell elrejteni a kíváncsiskodó szemek elől, és éjszaka folyamatosan eltávolítani). Ezen kívül van egy állandó e-mail is. az autóhálózat áramellátása. Egy másik érdekes pont a függvény összesítése. Az ilyen típusú eszközök szép kiegészítéseként megtalálhat egy monitort a visszapillantó kamera csatlakoztatásához, vagy például egy radarérzékelőt. A hátrányok csak a készülék magas költségeit és a DVR telepítését jelentik, mivel azt mindenképpen egy speciális autóközpontba kell telepíteni.
Videofelvevők külön csatlakoztatott kamerákkal. Az ilyen felvevők szerkezetileg külön videofelvevő egységből, kamerából és monitorból állnak a rögzített videó megtekintésére. A videofelvevő egység sajátossága, hogy segítségével egyszerre több kamerát csatlakoztathat, és több szempontból rögzítheti a forgalmi helyzetet. Ebben az esetben mindenképpen nem kockáztatja meg az esemény egy fontos részletének elmaradását. Nehéz felismerni egy ilyen eszközt, mivel az egységet rejtve telepítik, például egy autó műszerfala alá. A kamerák bárhol elhelyezhetők, az autó előtt és mögött. Ez a megoldás a legkényelmesebb és legprofibb. A telepítés bonyolultságát és az árát ellensúlyozza a tervezés és a használat kényelme.
Optika
Az optika és a lencse az egyik alapvető szerepet tölti be a DVR-ben, mivel ezek segítségével rögzítik a képet. Sőt, a videomagnónak rögzítenie kell a képet, és nem csak az autó helyzetét kell lőnie, hanem messze túl is. Ezért a lencsének látószögének is döntő szerepet kell játszania a választásban. Ha a betekintési szög kisebb, mint a 90 és 1400 közötti intervallum, akkor nem javasoljuk annak megvásárlását, mivel van esély arra, hogy egy baleset vagy más helyzet egy fontos részlete egyszerűen elcsúszik az Ön figyelméről, vagy nem kerül be a keretbe , a szomszédos sávban sétáló autókról szóló információk különösen relevánsak. Vigyázni kell a nagy betekintési szöget illetően is, mivel ebben az esetben a kép torzulhat, és lehetetlenné válik néhány fontos részlet felismerése, például az autó száma.
Képek mentése és feldolgozása
A videó számítógépen történő megtekintéséhez digitális formátumban kell rögzítenie a videót. Ebben a tekintetben nagy figyelmet kell fordítania a képminőségért felelős számos paraméterre:
A képfelbontás talán a legfontosabb jellemző. A mai DVR-ek lehetővé teszik különböző felbontású videók mentését. A VGA 640 x 480-tól a Full HD-ig 1920 x 1080 pixelekkel. Mindenki tudja, hogy minél nagyobb a felbontás, annál részletesebbek lesznek a DVR-ből származó képek és videók. Néha ez nagyon fontos, ha figyelembe kell venni az autó kis alkatrészeit, például az állapotot. az autó száma vagy gyártmánya.
A képkocka / másodperc száma. A legfontosabb paraméter is. Megmutatja az másodpercenként rögzített képkockák számát. Ezt a jellemzőt nevezik a DVR rögzítési sebességének is. Minél nagyobb a képkockák száma, annál jobb lesz a videó, és nyomon követheti a balesetek vagy más fontos pontok dinamikáját. A mai DVR-ek lehetővé teszik, hogy másodpercenként legalább 25 képkocka sebességgel készítsen felvételeket.
Fájlkiterjesztés vagy formátum. A modern szoftver lehetővé teszi a videók tömörítését, hogy a képminőség csökkenése minimális legyen. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a DVR memóriakártyáinak mennyisége nagyon korlátozott, és a tömörítés lehetővé teszi a rögzített fájl méretének valós időben történő csökkentését, ezáltal megtakarítva az eszköz memóriáját. Ennek köszönhetően hosszú ideig megtekintheti a videofájlokat. A legnépszerűbb fájlformátumok ma az AVI MJPEG vagy H.264 kodekkel. Meg kell jegyezni, hogy a kompaktabb fájlok lehetővé teszik a H.264 kodek és annak lehetséges módosításainak létrehozását.
Videó mentése. Ehhez a videorögzítők szabványos memóriakártyákat használnak. Formátumuk SD vagy Micro Sd (T-Flash). A legfontosabb jellemző kétségtelenül a memóriakártya kapacitása, minél nagyobb, annál hosszabb idő áll rendelkezésre a felvételhez. Az SD-kártyák költségei elfogadhatóbbak, mint társaik.
DVR funkciók
Melyik DVR-t válassza? Vásárláskor ügyeljen a következő tulajdonságokra:
Beépített monitor
Az egyik legkényelmesebb funkció a beépített monitor. Ha nincs monitor, figyeljen arra, hogy van-e külső csatlakozó kimenet egy külső video-vevőhöz az autójában.
A videomagnó automatikus indítása és automatikus leállítása az autó motorjának beindításakor vagy leállításakor
A névből minden világos. Az illesztőprogram gyakran elfelejtette kikapcsolni a DVR-eket, ezért az automatikus be- és kikapcsolás nagyon hasznos lesz.
Fájlok felülírása
Az autórögzítők rögzítési ideje korlátozott, és legfeljebb 5 perc lehet. Amikor a memóriakártya megtelt, a régi fájlok törlődnek, és az új videók továbbra is rögzítésre kerülnek.
Idő és dátum
Mindannyian észrevettétek, hogy a fájlok DVR-ből történő megtekintésekor az idő és a dátum szükségszerűen a képernyő tetején vagy alján van rögzítve.
Hangfelvétel
Nagyon fontos, hogy mikrofon legyen a hangfelvételhez. Ügyeljen a mikrofon és a reprodukált hang minőségére.
Mozgásérzékelő
Lehetővé teszi az automatikus felvevő bekapcsolását, amikor a mozgásérzékelő megjelenik a műveleti mezőben. Oroszországban az ilyen újítások alkalmazása nem talált választ az állampolgárok körében, ezért ez a funkció továbbra sem volt keresett.
GPS koordináták rögzítése
Elég hasznos funkció, bár meglehetősen ritka. Javítja a koordinátákat a térképen, és linkeket mutat a videóra.
Háttérvilágítás
Hasznos dolog a sötétben. Egyes modellek infravörös megvilágítással vannak felszerelve. Negatív szempont a gyenge éjszakai felvételi minőség, mivel a megvilágítás gyenge.
Fotó mód
Közös és fontos funkció, amelyet sok modern DVR támogat. Szükség lehet baleset esetén a közlekedési rendõrök ellenõrzésének rögzítésére és az autó biztosítására. Az illesztőprogramnak nincs mindig kéznél fényképezőgépe, ezért fontos, hogy ez a funkció legyen a DVR-jén.
Hogyan válasszuk ki a megfelelő DVR-t? Ne felejtsd el a költségeket. Nagyon sok videomagnó modell létezik, és 60-700 rubeltől több tízezerig terjed a sok funkcióval rendelkező modelleknél. Először is, amikor kiválasztja, döntse el, melyik funkciókra van szüksége és melyekre nem. Sok sofőr még mindig feleslegesnek tartja ezt a dolgot, de a gyakorlat azt mutatja, hogy az autók növekedésével Oroszország útjain a gépjármű-nyilvántartók segítenek megoldani a különböző problémás helyzeteket, mind balesetben, mind az életben.

Hogyan válasszuk ki a DVR-t
Hogyan válasszuk ki a DVR-t
Hogyan válasszuk ki a DVR-t
Hogyan válasszuk ki a DVR-t Hogyan válasszuk ki a DVR-t Hogyan válasszuk ki a DVR-tHome | Articles

December 6, 2022 15:17:05 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting