Hogyan válasszon videokamerát?

A videokamera hasznos dolog. És hát nagyon kellemes. Végül is lövéskor minden érzelem és esemény megmarad. A videofelvétel valóban „ élő ” emlék.
Számos digitális fényképezőgép rendelkezik videofelvételi funkcióval, de senki sem tagadja, hogy a videokamera felvételi szintje még mindig jóval magasabb.
Nem olyan egyszerű jó videokamerát választani, mert ez a technika valóban sok tulajdonsággal és további képességekkel rendelkezik. Tehát vegye figyelembe a videokamera kiválasztásának alapvető paramétereit.
Videokamera felvételi formátuma
A videokamerák képesek digitális formátumban rögzíteni, például Digital 8, mini DV, micro MV, DVD, Mpeg 4. Az első három formátumban működő videokamerák továbbra is szalagos felvételt használnak, de digitális minőségben.
A Digital 8 felvételi formátumú videokamerákat azok választják, akiknek még vannak analóg Hi 8 formátumú felvételeik. Ezek a kamerák nemcsak a Hi 8 formátumú videók megtekintését, hanem a Digital 8 formátumban történő digitalizálást is lehetővé teszik. A Digital 8 8 mm-es filmre megy, de csak a második esetben digitális minőségben és sztereó hangzással. A Digital 8-ban rögzített kamerák ára meglehetősen alacsony. De ha az első és olcsó videokamerát választja, akkor jobb, ha odafigyel a mini DV formátumra.
A mini DV videokamerák kisebbek és könnyebbek, mert kisebb kazettát (6,35 mm-es szalagot) használnak, mint a Digital 8. De valamivel jobb a digitális videó és a sztereó hang. Ezeket a videokamerákat és a hozzájuk tartozó kazettákat számos ismert gyártó (Sony, JVC, Panasonic, Samsung) gyártja, így a fogyóeszközökkel kapcsolatos problémák nem merülhetnek fel.
A DVD-kamerák közvetlenül a DVD-R / RW lemezekre rögzítenek. A fő előny, hogy a rögzített videó azonnal megtekinthető egy DVD-lejátszón, és könnyedén visszatekerhető a kívánt pontra. De maga a DVD-kamera méretét a lemez mérete szabja meg, ezért nem lehet elég kompakt.
A modern videokamerák közül kiválaszthatja azt a rekordot Mpeg 4 formátumban.
Példa táblázat
A filmezés folyamatának megfigyelése, a kívánt szög és a különféle beállítások megválasztása - mindehhez keresőt, optikát vagy tükröt használnak.
Lencseértékek
Videó rögzítése H.264 formátumban Videó rögzítése H.264 formátumban
Full HD kiskereskedelmi videofelvétel Full HD kiskereskedelmi videofelvétel
Videofelvétel XF formátumban, Szuper finom, Finom Videofelvétel XF formátumban, Szuper finom, Finom
A kirakat kézi beállítása A kirakat kézi beállítása
A kirakat automatikus szabályozása A kirakat automatikus szabályozása
Felsorolással ellátott lista nézet
F 1,8
15x optikai zoom
Digitális zoom 180x
A szűrő átmérője 46 mm
Gyújtótávolság 46,3 - 694,5 mm
A kereső fekete-fehér vagy színes is lehet.

Hogyan válasszon videokamerát?
Hogyan válasszon videokamerát?
Hogyan válasszon videokamerát?
Hogyan válasszon videokamerát? Hogyan válasszon videokamerát? Hogyan válasszon videokamerát?Home | Articles

December 6, 2022 15:53:18 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting