Hogyan lehet TV-t csatlakoztatni a számítógéphez

Az új digitális tévék élénk színei és széles képernyői élénk, erőteljes benyomást keltenek. Ezért előbb-utóbb bármelyik nézőnek felmerül a kérdése: vajon ki lehet-e használni a TV összes előnyét, ha számítógéppel dolgozik? Tud!...
A keresztkompatibilitás nagyon népszerű a minőségi elektronika hívei körében. A kamera közvetlenül csatlakozik a nyomtatóhoz, a Flash lejátszó a telefonhoz, a telefon a PDA-hoz, és mindez kompatibilis egy személyi számítógéppel. Nem meglepő, hogy maga a számítógép különféle bővítmények rendszere. Ezért teljesen logikus döntés a televízió használata a monitor helyett.
Az ehhez a kompatibilitáshoz szükséges szoftveres és hardveres eszközök már régóta léteznek. A videokártyák modern képességei bizonyos esetekben lehetővé teszik egynél több kijelző csatlakoztatását a számítógéphez. Természetesen leggyakrabban a videokártya támogatja a "könnyű" verziót - az alternatív monitor működése során a fő kikapcsol, de nem ritka a két vagy több egyidejűleg működő "képernyővel" rendelkező rendszerek esetében.
Interfészek
Számos lehetőség van a tévékészülék számítógéphez történő csatlakoztatására, mind a szélesvásznú digitális modellek, mind a szerény analóg tévék esetében:
RCA (A / V az RCA dugókhoz)
Ez az univerzális csatlakozó szinte minden grafikus kártyán megtalálható. Rajta keresztül számítógépet lehet csatlakoztatni a legtöbb analóg és sok digitális TV-hez. Az RCA-hoz csatlakoztatott képminőség a legszerényebb, legfőbb előnye a tömegesség.
S-Video
A kimenet számos videokártyán érhető el. Három csatornán továbbítja az adást - az egyik a fénysűrűség, a másik pedig a szín. A képminőség lényegesen jobb, mint az RCA használata esetén.
DVI - HDMI
Modern digitális videoátviteli interfészek. Nagyon hasonlóak, de a HDMI-n keresztül az audió továbbításra kerül (legfeljebb 8 csatornára), míg a DVI-vel külön hangkábel van. Az interfészek speciális átalakítók nélkül kompatibilisek egymással, kizárólag adapterkábelen keresztül, mindkettő támogatja a HDCP-t (High Definition Content Protection) - védelmet a szerzői jog által védett tartalom jogosulatlan rögzítése ellen. Ezért jelentenek potenciális veszélyt a progresszív felhasználók számára. Ennek ellenére az interfészek meglehetősen gyakoriak a videokártyákban. Sok kártya már ma is rendelkezik DVI-vel, egyes jelentések szerint nemrég jelentek meg a GeForce 7600 GT alapú kártyák, valamint a HDMI kimenettel rendelkező Radeon család is.
VGA (D-Sub)
Az RGB kapcsolatok egyik típusa, amelyet leggyakrabban a monitor és a számítógép összekapcsolására használnak. Számos modern digitális TV RGB csatlakozóval van felszerelve. A név azonban nem jelenti azt, hogy a kimenet csak a VGA felbontást támogatja. A kapcsolat alkalmas SVGA, QXGA, UXGA és így tovább felbontásokra.Talán a legjobb képminőséget támogatjuk.
Abban az esetben, ha a számítógép videokártyájának kimenetei nem felelnek meg a TV csatlakozóinak, különféle kiegészítő eszközöket használnak, amelyek biztosítják a teljes kompatibilitást és a jel modulálását, ha ezt a videokártya nem teszi meg, nem csak felbontásban, hanem frekvenciákban stb. Néha az eszközök meglehetősen drágák, de egyes esetekben, különösen az analóg tévék esetében, egyszerűen szükség van rájuk.
Analóg tévék
Az analóg tévék képességei némileg korlátozottak. Hosszantartó színrendszerekhez tervezték. Az NTSC szabvány maximálisan 525 vonal, PAL és SECAM - 625 felbontást támogat, és a tényleges felbontás még alacsonyabb. Ennek eredményeként az analóg tévé általában nem képes 640x480-nál nagyobb számítógépes felbontást biztosítani, a modern igényekhez nagyon szerény képességekkel rendelkezik.
Az analóg tévék deklarált frekvenciája 50 és 100 Hz, a valóságban még soha senki nem érte el ezeket a mutatókat. Tudnia kell, hogy a normál számítógépes monitor előtt végzett kényelmes munkavégzés 70-80 Hz értékeken lehetséges.
Ezenkívül az összes analóg tévé az ún. átlapolt szkennelés (egy keretet egymás után két félkeret hoz létre páratlan és páros vonalakból). Monitorokban - progresszív letapogatás. Egyes ismerők azonban az átlapolást optimálisnak tartják a videók megtekintéséhez, játékhoz stb. - sok mozgással rendelkező jelenetekhez.
Az optimális interfészek a TV-készülék "közvetlen" csatlakoztatásához az analóg RCA és az S-Video. Speciális átalakítók segítségével biztosíthatja a TV-csatlakozók kompatibilitását a videokártya számítógépes VGA kimenetével is. Ebben az esetben a jel természetesen elveszíti minőségét.
Mégis, az analóg tévéknek sikerült erős pozíciót elfoglalniuk abban a küzdelemben, hogy kereslet legyen a számítógépekkel való munka iránt. A képernyőn látható szöveges anyagok meglehetősen homályosak és homályosak, de a videók megtekintéséhez ez további plusz. Az "elmosódott" kép lehetővé teszi a digitális videoklipek szoftveres feldolgozásához kapcsolódó tárgyak elsimítását. Ezenkívül az analóg TV megfizethető eszköz a költségvetési előadásokhoz.
Digitális tévék
Az LCD, plazma és vetítő tévék általában már közvetlen VGA bemenettel vannak ellátva a számítógép számára. A legújabb modelleket eredetileg HDTV-hez hozták létre - nagyfelbontású televízióhoz, könnyen integrálhatók a nagyfelbontású számítógépekhez. A közelmúltban kezdetben számítógéppel kompatibilis változatban (TV / számítógép monitor) hajtják végre őket.
Az LCD-panelek, amelyek a technológiát örökölték a monitoroktól, nagyon jó minőségű mutatókkal rendelkeznek. A TV / monitor széle szinte megkülönböztethetetlen bennük. Az LCD tévék kevés helyet foglalnak el, és jól működnek a statikus képekkel. Ebből a szempontból felülmúlják a "plazmát".
Bár a plazmatévék színei gyakran élénkebbek és "élénkebbek", mint az LCD-k, a "plazma" belső foszforbevonata "kiég", ha egy állóképet hosszú ideig néznek. Bár a legújabb fejleményeknek köszönhetően ez a probléma már elvesztette korábbi súlyosságát, továbbra is fennáll.
A vetítő TV-k nem mindig jelenítik meg a kellő fényerővel rendelkező színeket, különösen a fekete szintet, de a vezetők a képernyőméreteknél, amelyeket más technológiák még nem értek el.
Mindezen esetekben előnyösebb a számítógép és a TV VGA vagy DVI - HDMI digitális csatlakozása. A legjobb eredményeket mutatják. A televízióban a jel / kép felbontásának megfelelőségét a beépített tuner vagy a PC-videokártya biztosítja.
A legtöbb HDTV digitális televízió nagy képernyőmérettel rendelkezik, kiváló minőségű videolejátszással széles formátumban, ragyogó bemutatókkal és teljes értékű 3D számítógépes játékokkal rendelkezik. A numerikus panelek szükség esetén könnyedén megjelenítik a szöveget és a kis grafikákat.
Így a televízióknak sikerült fenntartani hasznosságukat még a "külföldi pályán játszott játékban" is. A nagy képernyők lehetővé teszik számukra, hogy megbirkózzanak a hagyományos monitorok számára nehéz feladatokkal. Valószínű, hogy az ipari technológiák fejlődésével ezt a két típusú eszközt egyetlen médiablokkba egyesítik, amely bármilyen digitális környezetben használható.

Hogyan lehet TV-t csatlakoztatni a számítógéphez
Hogyan lehet TV-t csatlakoztatni a számítógéphez
Hogyan lehet TV-t csatlakoztatni a számítógéphez
Hogyan lehet TV-t csatlakoztatni a számítógéphez Hogyan lehet TV-t csatlakoztatni a számítógéphez Hogyan lehet TV-t csatlakoztatni a számítógéphezHome | Articles

December 3, 2022 14:55:25 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting