Hladnjaci s dva kompresora za pomoć dobroj domaćici

Glavna prednost hladnjaka s dva kompresora je njihova povećana učinkovitost u usporedbi s modelima s jednim kompresorom. Dvokompresorski hladnjaci i jednokompresorski hladnjaci istih dimenzija značajno se razlikuju u količini potrošene električne energije. Jedinice s dva kompresora troše ga puno manje. Ako izračunamo razliku u potrošenoj električnoj energiji za cijeli život hladnjaka, tada će se ispostaviti da je količina vrlo značajna. Hladnjaci s dva kompresora posebno su važni za europske zemlje jer su troškovi električne energije prilično visoki. Izgleda da se zbog toga modeli hladnjaka s dva kompresora najčešće proizvode u Europi.
Jedinice s dva kompresora imaju neovisnu kontrolu temperature u svakoj komori. Ako temperatura poraste u jednoj od komora, u njoj počinje raditi ekonomični kompresor male snage, koji se isključuje odmah nakon uspostavljanja optimalne temperature u komori. Ovaj sustav upravljanja osigurava značajne uštede energije u hladnjacima s dva kompresora. Jednostruka kompresorska jedinica, za razliku od dvokompresorske, nema zasebnu kontrolu temperature. Njegov jedini snažni energetski intenzivni kompresor u sličnoj situaciji proizvodi dodatno i nepotrebno hlađenje u zamrzivaču, trošeći dodatnu energiju.
Hladnjak s dva kompresora ima punopravni način super smrzavanja u zamrzivaču i mogućnost privremenog isključivanja jedne od komora, što također štedi energiju. Uz to, dva kompresora male snage puno su tiša od jednog moćnog, stoga su hladnjaci s dva kompresora tijekom rada mnogo manje bučni.
Jednokompresorski hladnjaci nemaju gore navedene prednosti dvokompresorskih hladnjaka, ali tu činjenicu kompenziraju nižim troškovima. Također, novi modeli jedinica s jednim kompresorom imaju poseban elektromagnetski ventil koji kontrolira protoke rashladnog sredstva koji cirkuliraju u jedinici. Omogućuje odvojeno hlađenje komora, također štedeći energiju.

Hladnjaci s dva kompresora za pomoć dobroj domaćici
Hladnjaci s dva kompresora za pomoć dobroj domaćici
Hladnjaci s dva kompresora za pomoć dobroj domaćici
Hladnjaci s dva kompresora za pomoć dobroj domaćici Hladnjaci s dva kompresora za pomoć dobroj domaćici Hladnjaci s dva kompresora za pomoć dobroj domaćiciHome | Articles

December 8, 2022 02:18:42 +0200 GMT
0.005 sec.

Free Web Hosting