Hladnjaci male veličine za upotrebu u malim prostorima

Ovaj članak je za vlasnike malih kuhinja i one koji uzimaju frižider male veličine. Ova je tema relevantna za mnoge od nas, jer dimenzije većine standardnih kuhinja ostavljaju mnogo željenog.

Ako dublje uđete u temu frižidera za male kuhinje, tada biste trebali obratiti pažnju na uske hladnjake, koji istovremeno ostaju prilično prostorni i visokog kvaliteta. A uz to i relativno jeftino. Postoje hladnjaci širine samo 48 cm ! Ovakvi modeli su najprikladniji za male porodice. Zapremina komore u takvom hladnjaku je od 102 do 185 litara . Najčešće se u modernim hladnjacima koristi automatski sustav odmrzavanja (kapalni sistem). Police od kaljenog ojačanog stakla obično su podesive po visini. Dobro je ako su police zaštićene plastičnom ivicom koja će vas zaštititi od slučajno prosute tečnosti. U donjem dijelu najčešće je posuda za voće i povrće. Na vratima takvih hladnjaka, police, balkoni trebaju biti podesivi po visini. Vrata mogu biti reverzibilna (imaju mogućnost promjene smjera otvaranja). Standardna održavana temperatura je 0-12 ° C, koju regulira termostat (elektromehanički). Pored toga, hladnjaci male veličine opremljeni su i posudom za jaja i držačem boca. Zamrzivač u takvim frižiderima je mali ( 25 l ), možda u nekim modelima 48 l . Zamrzavanje snage do 3 kg dnevno. Sistem za ručno odmrzavanje, održavana minimalna temperatura -12-18 ° C. U slučaju prekida napajanja, temperatura će se zadržati još 15 sati. Hladnjaci male veličine obično su s jednim kompresorom.

Na tržištu domaćih hladnjaka male veličine može se razlikovati potpuno funkcionalan (sa zamrzivačem) i bez njega; jednostruka i dve komore. Dodatna funkcija je antibakterijska prevlaka zidova.

Ako vam kuhinja nije tako mala, a možete priuštiti hladnjak širine 54 cm , tada vaš izbor postaje širi.

Hladnjaci malih dimenzija vrlo su veliki nalaz za male kuhinje.

Hladnjaci male veličine za upotrebu u malim prostorima
Hladnjaci male veličine za upotrebu u malim prostorima
Hladnjaci male veličine za upotrebu u malim prostorima
Hladnjaci male veličine za upotrebu u malim prostorima Hladnjaci male veličine za upotrebu u malim prostorima Hladnjaci male veličine za upotrebu u malim prostorimaHome | Articles

December 3, 2022 06:56:07 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting