HDTV v Rusiji

Najprej bralca opomnimo, da lahko televizijske kanale sprejema prek neposrednega (zemeljskega) oddajanja, prek kabelske televizijske mreže in tudi s satelita.
Ni treba računati na skorajšnjo pojavitev HDTV kanalov v Rusiji v paketih nekaj digitalnih kabelskih omrežij. V prihodnosti je razvoj kabelskih omrežij ravno v oddajanju HD. Očitno kabelski operaterji nimajo takojšnje spodbude za prehod z analogne na digitalno radiodifuzijo, saj digitalna v standardni ločljivosti ne koristi. Pri HDTV je situacija povsem drugačna: slika visoke ločljivosti se ne prenaša po analogni metodi (HD-MAC izključimo iz obravnave kot neperspektivne glede stroškov uvajanja). Zato prehod na digitalno za kabelske operaterje ne bo preprosta " nadgradnja " tehnološke osnove, temveč tudi nujni pogoj za razširitev paketa storitev. Nedvomno bodo kabelske operaterje spodbujali proizvajalci digitalne tehnologije: zanje se bo odprl integriran prodajni trg, ker bo operater moral kupiti ne samo naročniške sprejemnike z določenim sistemom pogojnega dostopa, temveč tudi z njimi združljivo glavno opremo.
Pričakuje se, da bodo ponudniki integriranih oddajnih rešitev, kot so Digiraum (DRE), TongPhang in Irdeto, vstopili na ruski " kabelski " HDTV trg. Zagotavljajo stroškovno učinkovite rešitve, ki jih je mogoče enostavno namestiti, predvsem pa imajo na voljo potrebno število sprejemnikov z vgrajenimi moduli za dostop (dekodirniki storitev). Ja, ja, v ruskem kablu je treba pričakovati videz DRE Crypt ali nekakšen ruski razvoj, " tuneliran " v Conaxu ali Irdetu ... Ni dvoma, da bodo dobavitelji opreme sodelovali v tesnem, skoraj intimnem sodelovanju z centraliziranim izdajateljem televizijskih programov. To se bo zgodilo približno enako kot pri TricolorTV in DRE. Se pravi, obstajal bo nekakšen paket HDTV kanalov, ki se oddajajo s satelita, ki jih bodo sprejeli regionalni kabelski operaterji in jih poslali končnim uporabnikom. Poleg tega bodo vsa ta omrežja uporabljala centraliziran sistem pogojnega dostopa. Regionalni operater bo imel dostop do osrednjega strežnika CAS izdajatelja televizijskega programa in mu ne bo treba uvesti sistema pogojnega dostopa, tj. vam ne bo treba zapraviti pomembnega denarja.
Nekaj ​​drugače je pri zemeljski digitalni televiziji. V Moskvi se v okviru razvoja frekvence 34. UHF kanala izvaja testno oddajanje televizijskih programov visoke ločljivosti v kompresijskem (kompresijskem) formatu H.264 / AVC. Oddajanje se izvaja v formatu prenosa DVB-T. Tehnična stran se izvaja s Telecom projekta 5 je vsebina programska oprema še ni bogata, vendar pa sodeluje v njem, vklj. " Prvi kanal ". V prihodnjih letih bi morali pričakovati pojav običajne HD v zemeljskem območju, saj je digitalna prizemna televizija razporejena v Rusiji. Najverjetneje bo vse, kar je bilo povedano o posebnostih gradnje omrežja kabelske televizije, veljalo tudi za nacionalni radiodifuzni projekt, a le " vložki " tukaj so veliko večji. Očitno je, da je letalski trg večkrat večji od trga kablov in poleg tega satelitskega, zato bo izvajalec, ki je zmagal na razpisu za celovito rešitev, prejel milijarde dolarjev neposredno iz državnega proračuna . Malo verjetno je, da bo D. Volobuev s svojim DRE lahko » zajel « ta trg (natančneje L. D. Reiman ga tja preprosto ne bo pustil). Najverjetneje bo kodiranje Roscrypt šlo v zračno omrežje. Za navdušence nad HDTV v Rusiji je najbolj sprejemljiva metoda za sprejemanje visokokakovostnih televizijskih slik metoda sprejemanja televizije z visoko ločljivostjo s satelita.
Pravi omejevalni dejavniki bodo le zahteve glede opreme in fizična vidnost satelitov na sprejemnem mestu.

HDTV v Rusiji
HDTV v Rusiji
HDTV v Rusiji
HDTV v Rusiji HDTV v Rusiji HDTV v RusijiHome | Articles

December 3, 2022 07:08:29 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting