HDTV u Rusiji

Prije svega, podsjetimo čitatelja da televizijske kanale može primati putem zračnog (zemaljskog) emitiranja, putem mreže kabelske televizije, a također i sa satelita.
Nije potrebno računati na skori nastup HDTV kanala u Rusiji u paketima nekoliko digitalnih kabelskih mreža. U budućnosti je razvoj kabelskih mreža upravo u HD emitiranju. Očito je da kabelski operatori nemaju neposredan poticaj za prelazak s analognog na digitalno emitiranje, jer u standardnoj definiciji digitalna korist nema nikakve koristi. U HDTV-u je situacija potpuno drugačija: slika visoke razlučivosti ne prenosi se analognom metodom (izuzimamo HD-MAC iz razmatranja kao neperspektivnog u smislu troškova postavljanja). Stoga prijelaz na digitalno za kabelske operatore neće biti jednostavna „ nadogradnja “ tehnološke osnove, već i nužan uvjet za proširenje paketa pruženih usluga. Nesumnjivo će kablovske operatere stimulirati proizvođači digitalne tehnologije: otvorit će im se integrirano prodajno tržište, jer će operator morati kupiti ne samo pretplatničke prijamnike s određenim sustavom uvjetnog pristupa, već i glavnu opremu kompatibilnu s njima.
Očekuje se da će takvi pružatelji integriranih rješenja za emitiranje kao što su Digiraum (DRE), TongPhang i Irdeto ući na rusko " kabelsko " HDTV tržište. Pružaju isplativa, lako raspoloživa rješenja, a što je najvažnije, na raspolaganju imaju potreban broj prijamnika s ugrađenim pristupnim modulima (uslužni dekoderi). Da, da, u ruskom kabelu treba očekivati ​​pojavu DRE Crypta ili nekakvog ruskog razvoja, „ tuneliranog “ u Conaxu ili Irdetu ... Nema sumnje da će dobavljači opreme raditi u bliskoj, gotovo prisnoj, suradnji s centralizirane emitere. To će se dogoditi otprilike na isti način kao što se događa s TricolorTV i DRE. Odnosno, postojat će neka vrsta paketa HDTV kanala emitiranih sa satelita, koji će primati regionalni kabelski operateri i prenositi krajnjim korisnicima. Štoviše, sve će se te mreže koristiti centraliziranim sustavom uvjetnog pristupa. Regionalni operater imat će pristup središnjem CAS poslužitelju emitera i neće trebati primijeniti sustav uvjetnog pristupa, tj. nećete trebati potrošiti značajan novac.
S zemaljskom digitalnom televizijom situacija je nešto drugačija. U Moskvi se, u sklopu razvoja frekvencije 34. UHF kanala, provodi probno emitiranje TV programa visoke rezolucije u kompresijskom (kompresijskom) formatu H.264 / AVC. Emitiranje se vrši u DVB-T formatu prijenosa. Tehnička strana provodi od strane Telekoma Projekt 5 je sadržaj programa još nije bogata, ali sudjeluje u njemu, uklj. " Prvi kanal ". U narednim bismo godinama trebali očekivati ​​pojavu redovitog HD-a u zemaljskom dometu, budući da je digitalna zemaljska televizija raspoređena u Rusiji. Najvjerojatnije, sve što je rečeno o specifičnostima izgradnje mreže kabelske televizije odnosit će se i na nacionalni program emitiranja, ali samo su " ulozi " ovdje mnogo veći. Očito je da je zračno tržište višestruko veće od tržišta kabela i, štoviše, satelitskog tržišta, pa će stoga izvođač koji je pobijedio na natječaju za pružanje cjelovitog rješenja dobiti milijarde dolara izravno iz državnog proračuna . Malo je vjerojatno da će D. Volobuev svojim DRE-om moći " zauzeti " ovo tržište (točnije, L. D. Reiman ga tamo jednostavno neće pustiti). Najvjerojatnije će kodiranje Roscrypt ići u zračnu mrežu. Za ljubitelje HDTV-a u Rusiji najprihvatljiviji način primanja visokokvalitetnih televizijskih slika je način primanja televizije visoke razlučivosti sa satelita.
Pravi ograničavajući faktori bit će samo zahtjevi za opremom i fizička vidljivost satelita na prihvatnom mjestu.

HDTV u Rusiji
HDTV u Rusiji
HDTV u Rusiji
HDTV u Rusiji HDTV u Rusiji HDTV u RusijiHome | Articles

November 26, 2022 22:01:06 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting