HDTV pripravljen?

Če ste bili v zadnjem letu v trgovini z elektroniko, ste na televizorjih verjetno že opazili oznake »HDTV READY«. Vendar pa ta okrajšava sploh ne pomeni, da bo televizor predvajal HDTV. Večina televizorjev, ki so trenutno v prodaji (poletje 2006), lahko dejansko sprejme televizijski signal visoke ločljivosti in ... ga stisne na običajno ločljivost 720 s 576 slikovnimi pikami.
True HDTV bo deloval samo na televizorjih z " izvorno " ločljivostjo 1920 * 1080. Toda takšni televizorji stanejo vsaj 2-3 tisoč dolarjev. Poleg tega do zdaj sploh niso bili v Rusiji. Šele julija 2006 sem v trgovski verigi KEY v Sankt Peterburgu označil LCD televizorje Acer in Philips. Stroški televizorja Acer so znašali približno 2500 dolarjev.
Če je torej vaš proračun omejen, priporočam, da ste pozorni na LCD televizorje z ločljivostjo 1280 x 720, ki stanejo približno 1000 USD.
Ogledate si lahko tudi monitorje z veliko diagonalo, ki stanejo približno 300 USD.
Oprema, zasnovana za HDTV, stane več kot običajna oprema, vendar ne veliko.
HDTV-ji so razdeljeni v dve skupini: HDTV Upgradeable in HDTV Built-in. Prva skupina lahko programe HD prikazuje samo z zunanjim sprejemnikom HDTV, ki stane približno 700 USD. HDTV Vgrajeni televizorji lahko predvajajo HDTV kanale brez dodatne opreme. Tu je treba opozoriti, da naj bi namestili vgrajeni sprejemnik (t. I. Sprejemnik) za sprejem HDTV signala prizemne televizije. Trenutno lahko HDTV ujamete samo na brezžični anteni v ZDA, Franciji in Angliji. V Rusiji HDTV lahko gledate samo satelitske HDTV kanale. Odprtje kabelskih kanalov je predvideno le. Zato je nakup vgrajenega televizorja HDTV izjemno nespametno. Zaradi popolnosti je treba opozoriti, da se od junija 2004 v ZDA prodajajo samo televizorji z vgrajenimi sprejemniki.

HDTV pripravljen?
HDTV pripravljen?
HDTV pripravljen?
HDTV pripravljen? HDTV pripravljen? HDTV pripravljen?Home | Articles

December 6, 2022 15:41:04 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting