HDTV në Rusi

Para së gjithash, le të kujtojmë lexuesin se ai mund të marrë kanale televizive përmes transmetimit ajror (tokësor), përmes rrjetit të televizionit kabllor, dhe gjithashtu nga sateliti.
Nuk është e nevojshme të llogarisni pamjen e afërt të kanaleve HDTV në Rusi në paketat e disa rrjeteve kabllore dixhitale. Në të ardhmen, zhvillimi i rrjeteve kabllovike është pikërisht në transmetimet HD. Padyshim, operatorët kabllorë nuk kanë asnjë nxitje të menjëhershme për të kaluar nga transmetimi analog në atë dixhital, pasi nuk ka përfitim nga dixhitali në përkufizimin standard. Në HDTV, situata është krejtësisht e ndryshme: fotografia me definicion të lartë nuk transmetohet me metodën analoge (ne përjashtojmë HD-MAC nga vlerësimi si joprempruese për sa i përket kostos së vendosjes). Prandaj, kalimi në dixhital për operatorët kabllorë nuk do të jetë një " azhurnim " i thjeshtë i bazës teknologjike, por edhe një kusht i domosdoshëm për zgjerimin e paketës së shërbimeve të ofruara. Pa dyshim, operatorët kabllorë do të stimulohen nga prodhuesit e teknologjisë dixhitale: një treg i integruar i shitjeve do të hapet për ta, sepse operatori do të duhet të blejë jo vetëm marrësit e pajtimtarëve me një sistem të caktuar të hyrjes së kushtëzuar, por edhe pajisjet kryesore të përputhshme me ta.
Pritet që ofrues të tillë të zgjidhjeve të transmetimit të integruar si Digiraum (DRE), TongPhang, Irdeto të hyjnë në tregun rus " kabllor " HDTV. Ato ofrojnë zgjidhje me kosto efektive, lehtësisht të vendosshme, dhe më e rëndësishmja, ata kanë numrin e kërkuar të marrësve me module të integruara të hyrjes (dekoduesit e shërbimit) të disponueshëm. Po, po, në kabllon ruse duhet pritur shfaqja e DRE Crypt ose ndonjë lloj zhvillimi rus, " tuneluar " në Conax ose Irdeto ... Nuk ka dyshim se furnizuesit e pajisjeve do të punojnë në bashkëpunim të ngushtë, pothuajse intim me transmetuesit e centralizuar. Kjo do të ndodhë në të njëjtën mënyrë siç ndodh me TricolorTV dhe DRE. Kjo do të thotë, do të ketë një lloj pakete të kanaleve HDTV të transmetuara nga sateliti, të cilat do të merren nga operatorët rajonalë kabllorë dhe do t'u transmetohen përdoruesve të fundit. Për më tepër, të gjitha këto rrjete do të përdorin një sistem të centralizuar të hyrjes së kushtëzuar. Operatori rajonal do të ketë qasje në serverin qendror CAS të transmetuesit dhe ai nuk do të ketë nevojë të vendos sistemin e qasjes me kusht, d.m.th. nuk do të keni nevojë të shpenzoni para të konsiderueshme.
Situata është paksa e ndryshme me televizionin dixhital tokësor. Në Moskë, si pjesë e zhvillimit të frekuencës së kanalit të 34-të UHF, po kryhet transmetimi provë i programeve televizive me definicion të lartë në formatin e kompresimit (ngjeshjes) H.264 / AVC. Transmetimi kryhet në formatin e transmetimit DVB-T. Ana teknike është kryer nga Telecom Project 5 , përmbajtja e softuerit nuk është ende e pasur, por ajo merr pjesë në të, përfshirë. " Kanali i parë ". Ne duhet të presim shfaqjen e HD të rregullt në intervalin tokësor në vitet e ardhshme, pasi televizioni dixhital tokësor është vendosur në Rusi. Më shumë gjasa, gjithçka që është thënë në lidhje me specifikat e ndërtimit të një rrjeti TV kabllor do të zbatohet gjithashtu për projektin e transmetimit kombëtar, por vetëm " aksionet " këtu janë shumë më të larta. Shtë e qartë se tregu në ajër është shumë herë më i madh se tregu i kabllove dhe, për më tepër, tregu satelitor, dhe për këtë arsye kontraktori që fitoi tenderin për ofrimin e një zgjidhje gjithëpërfshirëse do të marrë miliarda dollarë direkt nga buxheti i shtetit . Nuk ka gjasa që D. Volobuev të jetë në gjendje të " kapë " këtë treg me DRE-në e tij (më saktësisht, L. D. Reiman thjesht nuk do ta lejojë atë atje). Më shumë gjasa, kodimi Roscrypt do të shkojë në rrjetin ajror. Për një entuziast të HDTV në Rusi, metoda më e pranueshme për marrjen e fotografive televizive me cilësi të lartë është metoda e marrjes së televizionit me definicion të lartë nga një satelit.
Faktorët e vërtetë kufizues do të jenë vetëm kërkesat për pajisjet dhe shikueshmërinë fizike të satelitëve në vendin e marrjes.

HDTV në Rusi
HDTV në Rusi
HDTV në Rusi
HDTV në Rusi HDTV në Rusi HDTV në RusiHome | Articles

December 2, 2022 02:15:36 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting