HDTV készen áll?

Ha az elmúlt évben elektronikai üzletben járt, valószínűleg már észrevette a „HDTV READY” címkéket a tévéknél . Ez a rövidítés azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy a TV HDTV-t fog mutatni. A jelenleg (2006 nyarán) forgalmazott tévék nagy része valóban képes nagyfelbontású televíziós jeleket fogadni, és ... a szokásos 720-ra 576 képpontos felbontásra tömöríti.
Az igazi HDTV csak 1920 * 1080 " natív " felbontású tévéknél fog működni . De az ilyen tévék legalább 2-3 ezer dollárba kerülnek. Ráadásul mindeddig egyáltalán nem voltak Oroszországban. Csak 2006 júliusában jelöltem meg az Acer és a Philips LCD TV-ket a szentpétervári KEY kiskereskedelmi láncban. Az Acer TV költsége körülbelül 2500 dollár volt.
Ezért, ha a költségvetése korlátozott, javasoljuk, hogy fordítson figyelmet az 1280 x 720 felbontású LCD-tévékre, amelyek körülbelül 1000 dollárba kerülnek.
Láthat olyan monitorokat is, amelyek nagy átlója körülbelül 300 dollárba kerül.
A HDTV-hez tervezett berendezések többe kerülnek, mint a hagyományos berendezések, de nem sokba.
A HDTV-k két csoportra oszthatók: HDTV Upgradeable és HDTV Built-in. Az első csoport csak külső HDTV-vevő segítségével jeleníthet meg HD-programokat, ez körülbelül 700 dollárba kerül. HDTV A beépített tévékészülékek további felszerelés nélkül képesek HDTV-csatornák megjelenítésére. Itt kell megjegyezni, hogy beépített vevőt (azaz vevőt) kell telepítenie a földi televízió HDTV jelének vételére. Jelenleg csak az USA-ban, Franciaországban és Angliában lehet HDTV-t fogni rádión keresztül. Oroszországban a HDTV csak műholdas HDTV csatornákat nézhet. A kábelcsatornák megnyitását csak tervezik. Ezért rendkívül bölcs dolog a beépített HDTV-t vásárolni. A teljesség kedvéért meg kell jegyezni, hogy 2004 júniusa óta az Egyesült Államokban csak beépített tunerrel ellátott tévéket árusítanak.

HDTV készen áll?
HDTV készen áll?
HDTV készen áll?
HDTV készen áll? HDTV készen áll? HDTV készen áll?Home | Articles

November 28, 2022 02:44:30 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting