HDTV gati?

Nëse keni qenë në një dyqan elektronik vitin e fundit, me siguri tashmë keni vërejtur etiketat "HDTV READY" në TV . Sidoqoftë, kjo shkurtim nuk do të thotë aspak që TV do të shfaqë HDTV. Shumica e TV-ve aktualisht në shitje (verë 2006) në të vërtetë mund të marrin një sinjal televiziv me definicion të lartë dhe ... ta ngjeshin atë në rezolucionin e zakonshëm 720 me 576 piksel.
HDTV vërtetë do të punojnë vetëm në TV me një " amtare " rezolucion prej 1920 * 1080. Por TV të tillë kushtojnë të paktën 2-3 mijë dollarë. Përveç kësaj, deri më tani ata nuk kanë qenë fare në Rusi. Vetëm në korrik 2006, shënova TV LCD Acer dhe Philips në zinxhirin me pakicë KEY në Shën Petersburg. Kostoja e Acer TV ishte rreth 2,500 dollarë.
Prandaj, nëse buxheti juaj është i kufizuar, unë rekomandoj që t'i kushtoni vëmendje TV LCD me një rezolucion prej 1280 me 720 që kushtojnë rreth $ 1000.
Ju gjithashtu mund të shihni monitorë me një diagonale të madhe që kushtojnë rreth 300 dollarë.
Pajisjet e krijuara për HDTV kushtojnë më shumë sesa pajisjet konvencionale, por jo shumë.
HDTV-të ndahen në dy grupe: HDTV Upgradeable dhe HDTV Built-in. Grupi i parë mund të tregojë vetëm programe HD duke përdorur një marrës të jashtëm HDTV, i cili kushton rreth 700 dollarë. TV-të e integruara HDTV mund të shfaqin kanale HDTV pa pajisje shtesë. Duhet të theksohet këtu që supozohet të instalojë një marrës të integruar (d.m.th. marrës) për të marrë një sinjal HDTV të televizionit tokësor. Për momentin, mund të kapni HDTV vetëm në një antenë ajrore në SHBA, Francë dhe Angli. Në Rusi HDTV mund të shikoni vetëm kanale satelitore HDTV. Hapja e kanaleve kabllore është planifikuar vetëm. Prandaj, blerja e një TV të integruar HDTV është jashtëzakonisht e mençur. Për hir të plotësisë, duhet të theksohet se që nga qershori 2004, vetëm TV me akordues të integruar janë shitur në Shtetet e Bashkuara.

HDTV gati?
HDTV gati?
HDTV gati?
HDTV gati? HDTV gati? HDTV gati?Home | Articles

December 6, 2022 15:21:10 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting