HDTV Oroszországban

Mindenekelőtt emlékeztessük az olvasót arra, hogy televíziós csatornákat vételezhet on-line (földi) műsorszórással, a kábeltelevíziós hálózaton keresztül, és a műholdról is.
Nem szükséges számolni azzal, hogy a HDTV-csatornák hamarosan megjelennek Oroszországban néhány digitális kábelhálózat csomagjaiban. A jövőben a kábelhálózatok fejlesztése éppen a HD műsorszórás területén zajlik. Nyilvánvaló, hogy a kábelszolgáltatóknak nincs közvetlen ösztönzése az analógról a digitális műsorszórásra való áttérésre, mivel a szabványos meghatározásban a digitális előnyök nem járnak. A HDTV esetében a helyzet teljesen más: a nagyfelbontású képet nem analóg módszerrel továbbítják (a HD-MAC-ot kizárjuk a megfontolásból, mint kilátástalant a telepítés költségei szempontjából). Ezért a kábeles szolgáltatók számára a digitálisra való áttérés nem csupán a technológiai bázis „ korszerűsítése ” lesz , hanem a szükséges szolgáltatások bővítésének szükséges feltétele is. Kétségtelen, hogy a kábelszolgáltatókat ösztönözni fogják a digitális technológia gyártói: integrált értékesítési piac nyílik meg előttük, mert az üzemeltetőnek nemcsak előfizetői vevőket kell vásárolnia egy bizonyos feltételes hozzáférési rendszerrel, hanem a velük kompatibilis fejberendezéseket is.
Várhatóan az integrált műsorszórási megoldások olyan szolgáltatói, mint a Digiraum (DRE), a TongPhang, az Irdeto belépnek az orosz " kábel " HDTV piacra. Költséghatékony, könnyen telepíthető megoldásokat kínálnak, és ami a legfontosabb: rendelkezésre áll a szükséges számú vevő beépített hozzáférési modulokkal (szervizdekóderekkel). Igen, igen, az orosz kábelben számítani kell a DRE kriptájának megjelenésére vagy valamiféle orosz fejlesztésre, amelyet " alagútba helyeznek " a Conaxban vagy az Irdeto-ban ... Kétségtelen, hogy a berendezések szállítói szoros, szinte intim együttműködésben fognak működni központosított műsorszolgáltatók. Ez körülbelül ugyanúgy fog történni, mint a TricolorTV és a DRE esetében. Vagyis lesz egy, a műholdról sugárzott HDTV csatornacsomag, amelyet a regionális kábelszolgáltatók fogadnak és továbbítanak a végfelhasználóknak. Ezenkívül ezek a hálózatok a feltételes hozzáférés központosított rendszerét fogják használni. A regionális üzemeltetőnek hozzáférése lesz a műsorszolgáltató központi CAS szerveréhez, és nem kell telepítenie a feltételes hozzáférési rendszert, azaz. nem kell jelentős összegeket költeni.
A földi digitális televíziózásnál kissé más a helyzet. Moszkvában a 34. UHF-csatorna frekvenciájának fejlesztése részeként nagyfelbontású tévéműsorok próba sugárzását hajtják végre H.264 / AVC tömörítési (tömörítési) formátumban. A műsorszolgáltatás DVB-T átviteli formátumban történik. A technikai oldalt a Telecom Project 5 hajtja végre , a szoftver tartalma még nem gazdag, de részt vesz benne, benne. " Első csatorna ". Arra kell számítanunk, hogy a következő években megjelenik a normál HD a földi tartományban, mivel Oroszországban digitális földfelszíni televíziót telepítenek. Valószínűleg mindaz, ami a kábeltévé-hálózat kiépítésének sajátosságairól elhangzott, a nemzeti műsorszórási projektre is vonatkozni fog, de itt csak a " tét " sokkal nagyobb. Nyilvánvaló, hogy az on-air piac sokszor nagyobb, mint a kábelpiac, ráadásul a műholdas piac, ezért az átfogó megoldás biztosítására kiírt pályázatot megnyerő vállalkozó dollármilliárdokat kap közvetlenül az állami költségvetésből . Nem valószínű, hogy D. Volobuev DRE- jével képes lesz „ elragadni ” ezt a piacot (pontosabban L. D. Reiman egyszerűen nem engedi oda). Valószínűleg a Roscrypt kódolás kerül a légi hálózatra. Az oroszországi HDTV-rajongók számára a kiváló minőségű televíziós képek fogadásának elfogadható módja a nagyfelbontású televízió műholdról történő vétele.
Az igazi korlátozó tényezők csak a felszereléssel és a műholdak fizikai láthatóságával szemben támasztott követelmények lesznek a fogadó helyen.

HDTV Oroszországban
HDTV Oroszországban
HDTV Oroszországban
HDTV Oroszországban HDTV Oroszországban HDTV OroszországbanHome | Articles

December 5, 2022 02:30:17 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting