HDTV în Rusia

În primul rând, să ne reamintim cititorului că poate primi canale de televiziune prin difuzare on-air (terestră), prin rețeaua de televiziune prin cablu și, de asemenea, din satelit.
Nu este necesar să ne bazăm pe apariția iminentă a canalelor HDTV în Rusia în pachetele câtorva rețele digitale de cablu. În viitor, dezvoltarea rețelelor de cablu este tocmai în difuzarea HD. Evident, operatorii de cablu nu au niciun stimulent imediat pentru a trece de la difuzarea analogică la cea digitală, deoarece definiția standard nu prezintă niciun beneficiu pentru digital. În HDTV, situația este complet diferită: imaginea de înaltă definiție nu este transmisă prin metoda analogică (excludem HD-MAC de la considerare ca fiind nepromisant în ceea ce privește costul implementării). Prin urmare, trecerea la digital pentru operatorii de cablu nu va fi o simplă „ actualizare ” a bazei tehnologice, ci și o condiție necesară pentru extinderea pachetului de servicii furnizate. Fără îndoială, operatorii de cablu vor fi stimulați de producătorii de tehnologie digitală: o piață de vânzări integrată se va deschide pentru ei, deoarece operatorul va trebui să achiziționeze nu numai receptoare de abonați cu un anumit sistem de acces condiționat, ci și echipamente capabile compatibile cu acestea.
Este de așteptat ca astfel de furnizori de soluții integrate de radiodifuziune ca Digiraum (DRE), TongPhang, Irtedo va intra în limba rusă „ cablu “ piață HDTV. Acestea oferă soluții rentabile, ușor de implementat și, cel mai important, au numărul necesar de receptoare cu module de acces încorporate (decodoare de servicii) disponibile. Da, da, în cablul rusesc ar trebui să ne așteptăm la apariția DRE Crypt sau la un fel de dezvoltare rusă, „ tunelată ” în Conax sau Irdeto ... Nu există nicio îndoială că furnizorii de echipamente vor lucra în strânsă, aproape intimă, cooperare cu radiodifuzori centralizați. Acest lucru se va întâmpla cam la fel cum se întâmplă cu TricolorTV și DRE. Adică, va exista un fel de pachet de canale HDTV difuzat de la satelit, care va fi primit de operatorii regionali de cablu și transmis utilizatorilor finali. Mai mult, toate aceste rețele vor utiliza un sistem centralizat de acces condiționat. Operatorul regional va avea acces la serverul CAS central al radiodifuzorului și nu va trebui să implementeze sistemul de acces condiționat, adică nu va trebui să cheltuiți bani semnificativi.
Situația este ușor diferită cu televiziunea digitală terestră. La Moscova, ca parte a dezvoltării frecvenței celui de-al 34-lea canal UHF, se efectuează difuzarea de probă a programelor TV de înaltă definiție în format de compresie (compresie) H.264 / AVC. Difuzarea se efectuează în formatul de transmisie DVB-T. Latura tehnică este realizată de Telecom Project 5 , conținutul software - ului nu este încă bogat, dar participă la acesta, incl. „ Primul canal ”. Ar trebui să ne așteptăm la apariția HD regulat în gama terestră în următorii ani, deoarece televiziunea digitală terestră este desfășurată în Rusia. Cel mai probabil, tot ceea ce s-a spus despre specificul construirii unei rețele de televiziune prin cablu se va aplica și proiectului național de difuzare, dar doar „ mizele ” de aici sunt mult mai mari. Este evident că piața on-air este de multe ori mai mare decât piața cablurilor și, mai mult, piața prin satelit și, prin urmare, contractantul care a câștigat licitația pentru furnizarea unei soluții cuprinzătoare va primi miliarde de dolari direct de la bugetul de stat . Este puțin probabil ca D. Volobuev să poată „ captura ” această piață cu DRE-ul său (mai exact, L. D. Reiman pur și simplu nu-l va permite acolo). Cel mai probabil, codificarea Roscrypt va intra pe rețeaua aeriană. Pentru un entuziast HDTV din Rusia, cea mai acceptabilă metodă de primire a imaginilor de televiziune de înaltă calitate este metoda de a primi televiziune de înaltă definiție de la un satelit.
Factorii limitativi reali vor fi doar cerințele pentru echipamente și vizibilitatea fizică a sateliților la locul de recepție.

HDTV în Rusia
HDTV în Rusia
HDTV în Rusia
HDTV în Rusia HDTV în Rusia HDTV în RusiaHome | Articles

November 26, 2022 20:37:10 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting