Hűtőszekrény kiválasztása: Melyik leolvasztási rendszer jobb?

A hűtőgépgyártók azért küzdenek, hogy felülkerekedjenek a versenyen. Milyen trükkökhöz nem folyamodnak: hihetetlen kivitelű modelleket készítsen, új funkciókkal álljon elő. Mindezt egy céllal - a vásárlók vonzása érdekében. A különböző modellek óriási választéka kábulatba hozza a bevásárlóközpont látogatóit, ilyen bőségből nehéz egy modellt kiemelni. Ez a cikk a hűtőszekrények leolvasztásának rendszereiről fog beszélni, az anyag elolvasása után az olvasók meg tudják érteni, melyik eszköz tárolására alkalmasabb a számukra.
Hűtőszekrény vásárlásakor az egyik legfontosabb kritérium a készülék leolvasztásának módszere. Ennek a folyamatnak három fő technológiája létezik:
1. csepegtető;
2. kombinált;
3. antenna, ismertebb nevén "No Frost".
Ezeknek a rendszereknek a fő célja, hogy megakadályozzák a hókéreg kialakulását a fagyasztó és a hűtőszekrény rekeszének felületén. Noha nem befolyásolhatja a motor vagy a készülék egyéb elemeinek működését, jelenléte rontja a tárolt termékek és a párologtató készülék közötti hőátadást. Emiatt a fagyasztási mód jelentősen romlik, megnövekszik a motor terhelése.
Csepegtető rendszer
Ez a leolvasztási módszer az, hogy a kondenzátum összegyűlik a hátsó falon, ez annak köszönhető, hogy a szoba és a hűtőszekrény közötti hőmérséklet-különbség nyitva van. Ebben a pillanatban minden alkalommal meleg levegő jut a készülékbe, hozzájárulva a nedvesség kialakulásához. Időnként, amikor szünet áll be a kompresszor működésében, a folyadék egy speciális tartályba áramlik, majd elpárolog. Ugyanakkor a hűtőtérben nem képződik jég, de a fagyasztóban van. Ezért a hűtőszekrényt időnként le kell olvasztani.
"Fagymentes"
Az ilyen jégtelenítő rendszerű hűtőberendezések kényszerített légkeringést alkalmaznak, míg a nedvességrészecskéket eltávolítják a hűtőtérből. A technológia abban jó, hogy a falain sem képződik jég a fagyasztórekeszben. Ez a hatalmas plusz. Mivel a levegő folyamatosan mozog a készülék belsejében, az étel egyenletesen lehűlt, ezért hosszabb az eltarthatósági ideje. Van egy mínusz is: a termékeket állandóan " huzatban " tartva szárítják. Tárolja őket légmentesen lezárt edényben.
A háztartási készülékek leolvasztására a fent leírt módszerek nem ideálisak, mindegyiknek vannak hátrányai, ezért a gyártók folyamatosan keresték a kiutat, megpróbálták megtalálni a legjobb utat. Ennek eredményeként úgy döntöttek, hogy olyan modelleket hoznak létre, amelyek mindkét lehetőséget ötvözik. Ezt az alábbiakban tárgyaljuk.
Kombinált rendszer
Ezt a technológiát csak drága modellekben használják. A lényeg a következő: a hűtőtér csepegtető rendszerrel, a fagyasztótér pedig kényszerített szellőzéssel olvaszt le. Ennek a megvalósításnak nincsenek hátrányai a fogyasztó szempontjából. Vannak technikai hátrányai: a hűtőszekrénynek több blokkja van, ennek következtében nő a költsége.
Ezen funkciók ismeretében könnyebben eldöntheti a hűtőszekrény választását. Amikor előnyben részesít egy adott modellt, feltétlenül kérdezzen rá annak energiatakarékossági osztályára és kapacitására - ezek a paraméterek is fontosak.

Hűtőszekrény kiválasztása: Melyik leolvasztási rendszer jobb?
Hűtőszekrény kiválasztása: Melyik leolvasztási rendszer jobb?
Hűtőszekrény kiválasztása: Melyik leolvasztási rendszer jobb?
Hűtőszekrény kiválasztása: Melyik leolvasztási rendszer jobb? Hűtőszekrény kiválasztása: Melyik leolvasztási rendszer jobb? Hűtőszekrény kiválasztása: Melyik leolvasztási rendszer jobb?Home | Articles

November 26, 2022 22:17:32 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting