Hűtőközeg és hűtőkompresszor

Ha egy közepes vagy nagy hűtőszekrény beszerzéséről beszélünk, akkor azonnal gondolkodnak a benne lévő kompresszorok számán. Ami a kis hűtőszekrényt illeti, egy kompresszor kiválóan teljesíti a rábízott összes munkát. Két kompresszor hűtőszekrényben való elhelyezése azt jelenti, hogy a hűtőszekrény két független hűtőrendszerrel van felszerelve. Az egyik ilyen rendszert a hűtőtér működtetésére tervezték, a másikat a fagyasztóra. A teljes terhelés két rendszerre oszlik. A kétkompresszoros hűtőszekrénynek számos előnye van:
1. A hűtőszekrény élettartama hosszabb. A kompresszorok ugyanis csak azoknak a kamráknak működnek, amelyekre szánták őket, és abban a pillanatban, amikor erre szükség van.
2. A két kompresszoros hűtőszekrény hideg teljesítménye sokkal magasabb.
3. A kétkamrás kezelése könnyebb. A felhasználó önállóan állíthatja be a hőmérsékletet a különböző kamrákban. Az egyes kamerákat külön is bekapcsolhatja. De vannak olyan egykompresszoros hűtőszekrények, amelyek lehetővé teszik a hőmérséklet-szabályozást a különböző kamrákban.
Vélemény szerint a két kompresszorral felszerelt hűtőszekrény sokkal megbízhatóbb, mint egy kompresszor. De ez az állítás nem igaz. A legjobb minőségű hűtőszekrény nagyobb valószínűséggel működik megbízhatóbban. Ugyanez vonatkozik a hűtőszekrény zaj- és áramfogyasztására is. A hűtőszekrény hűtőközeggel van ellátva. Ezen a ponton figyelmet kell fordítani a megfelelő modell kiválasztására is. A modern gyártású hűtőszekrények kétféle hűtőközeget alkalmaznak. A leggyakoribb hűtőközeg az R134a. De van R600a hűtőközeg is. Ez a két hűtőközeg nem tartalmaz klórt.
A klór pedig köztudottan az egyik legrosszabb ózonellenség. A hűtőközeg nem cserélhető fel. Ha például a hűtőszekrényt úgy tervezték, hogy R600a hűtőközeggel töltse meg, akkor ez a típusú hűtőközeg kizárólagosan használható. Ha összehasonlítjuk a hűtőszekrény összes rendelkezésre álló hűtőközeg-típusát, akkor az R600a megkülönböztethető. Ennek a típusnak számos előnye van. A hűtőszekrény gazdaságosabb energiafogyasztását is biztosítja.

Hűtőközeg és hűtőkompresszor
Hűtőközeg és hűtőkompresszor
Hűtőközeg és hűtőkompresszor
Hűtőközeg és hűtőkompresszor Hűtőközeg és hűtőkompresszor Hűtőközeg és hűtőkompresszorHome | Articles

December 2, 2022 01:46:15 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting