Hőmérséklet a hűtőszekrényben

Az, hogy az étel mennyi ideig képes megőrizni frissességét, a hűtőszekrény hőmérsékletétől függ. Hűtőszekrény vásárlása során minden vásárló feltételezi, hogy milyen termékeket és mennyi ideig tárolja ott. Ha a hűtőszekrény megvásárlása után ez nem igazolja a rá rótt kötelezettségeket, akkor meg kell győződnie arról, hogy a valós hőmérséklet megfelel-e a hozzá csatolt útlevélben feltüntetett hőmérsékletnek. Ha a hűtőszekrény útlevele nem jelzi, hogy a gyártó biztosítja a megadott hőmérsékletet, akkor lehetetlen bizonyítani, hogy a megvásárolt hűtőszekrény nem felel meg a követelményeknek. Ha a hűtőszekrény jó állapotban van, akkor pontosan tudnia kell, hogy milyen hőmérsékletek felelnek meg az egyes javasolt üzemmódoknak. A legtöbb hűtőszekrény nincs felszerelve belső hőmérővel. A hőmérséklet-szabályozók különböző felosztással rendelkeznek. Ez lehet a minimum és a maximum mód is. Minden hűtőszekrénynek megvan a maga optimális helyzete az élelmiszerek normál tárolásához. Ezt a pozíciót magának kell választania. Működés közben minden gyártó javasolja a közepes üzemmód használatát. És a hűtőszekrény további működése alapján a kívánt szintre állítható.
Hőelemek segítségével megmérheti a hőmérsékletet a hűtőszekrényben. Ehhez három pontot veszünk fel. Az elvégzett vizsgálatok során a hűtőszekrényt hermetikusan le kell zárni. A gyártó által az egyes működési zónáknak jelzett hőmérsékleteknek meg kell felelniük az útlevélben feltüntetett adatoknak. A címkézés segítségével megismerheti a fagyasztott élelmiszerek tárolási hőmérsékletét.
Ha otthon nincs kéznél speciális hőmérő, akkor használhat egy szokásos hőmérőt, amelyet vízbe helyeznek. Szabadtéri hőmérővel mérheti a hőmérsékletet a fagyasztóban. A mérések során a hőmérőt a kamra geometriai középpontjába kell helyezni. A hűtési ciklus végén méréseket lehet végezni. A pontos mérésekhez több ciklust kell használnia. Ha pontosabb mérésekre van szüksége, akkor távoli elektronikus hőmérőket kell használnia.

Hőmérséklet a hűtőszekrényben
Hőmérséklet a hűtőszekrényben
Hőmérséklet a hűtőszekrényben
Hőmérséklet a hűtőszekrényben Hőmérséklet a hűtőszekrényben Hőmérséklet a hűtőszekrénybenHome | Articles

December 6, 2022 16:57:54 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting