Gorenje

Slovensko podjetje Gorenje je na evropskem trgu znano že od leta 1950. Prvi obrat je bil v vasi Grenier. To ime je bilo sprejeto kot blagovna znamka podjetja. Sprva se je podjetje ukvarjalo s proizvodnjo kmetijskih izdelkov. Prva serija štedilnikov je bila proizvedena leta 1658. Ta izdelek je tako osupnil vse potrošnike, da je bila leta 1961 v Nemčijo poslana prva serija takšnih plošč. Obseg proizvodnje se je nenehno povečeval. Leta 1968 je podjetje začelo proizvajati hladilnike, ki so bili opremljeni s kompresorji. Da bi imeli sprostitev izdelkov logičen zaključek, so se v podjetju odločili za proizvodnjo kuhinjskega pohištva in pripadajoče opreme. Najbolj kakovostne slušalke so bile izdane leta 1971. Izbrana strategija podjetja in tržne strategije so bile popolne. Posledično je širitev maloprodajne mreže Gorenje potekala ne le znotraj države, ampak tudi v tujini.
Danes se podjetje ne ukvarja samo s proizvodnjo hladilnikov. Področja njene dejavnosti so proizvodnja pohištva, gostinske in gostinske storitve, instrumenti in strojništvo. Več kot petdeset odstotkov proizvodnje izvozi. V bližnji prihodnosti naj bi podjetje vstopilo med pet največjih proizvajalcev gospodinjskih aparatov. Gorenje letno proizvede dva milijona in pol izdelkov. Hladilniki in zamrzovalniki predstavljajo milijon izdelkov. Kuhalne peči zavzemajo tudi milijon, pralni stroji - petsto enot.
Ob upoštevanju hladilnika Gorenje bosta tako preprosta gospodinja kot strokovnjak presenečeni. Notranja in zunanja oblika hladilnika je najvišja. Vsi hladilniki podjetja izključujejo uporabo okolju škodljivih snovi. Nadzor temperature se izvaja elektronsko. To podrobnost lahko pripišemo najnovejšemu razvoju podjetja. Nadzor temperature v hladilniku in zamrzovalniku je elektronski. V primeru, da lastnik hladilnika hladilnik pogosto odpre, bo sistem samostojno uravnaval temperaturo. Zamrzovalniki so opremljeni z dvema hladilnikoma hladilnika. Temperatura v takih zamrzovalnikih je najbolj natančna. Nekateri modeli hladilnikov Gorenje imajo ventilator. V sodobnem domačem asistentu so še radio, ura in LCD zaslon.

Gorenje
Gorenje
Gorenje
Gorenje Gorenje GorenjeHome | Articles

November 26, 2022 21:25:32 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting