Gorenje

Slovenska tvrtka Gorenje na europskom je tržištu poznata od 1950. Prva tvornica nalazila se u selu Grenier. Upravo je to ime uzeto kao marka tvrtke. U početku se tvrtka bavila proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda. Prva serija štednjaka proizvedena je 1658. godine. Ovaj je proizvod toliko zapanjio sve potrošače da je 1961. godine prva serija takvih ploča poslana u Njemačku. Količine proizvodnje neprestano su se povećavale. 1968. godine tvrtka je počela proizvoditi hladnjake koji su bili opremljeni kompresorima. Kako bi puštanje proizvoda imalo logičan zaključak, tvrtka se odlučila baviti proizvodnjom kuhinjskog namještaja i prateće opreme. Najkvalitetnije slušalice objavljene su 1971. godine. Odabrana strategija tvrtke kao i marketinška strategija bile su savršene. Kao rezultat, širenje maloprodajne mreže Gorenje dogodilo se ne samo unutar zemlje, već i u inozemstvu.
Danas se tvrtka ne bavi samo proizvodnjom hladnjaka. Područja djelovanja uključuju proizvodnju namještaja, uslugu hotela i restorana, instrumenti i strojarstvo. Više od pedeset posto proizvodnje se izvozi. U bliskoj budućnosti tvrtka će ući u pet najvećih proizvođača kućanskih aparata. Gorenje godišnje proizvede dva i pol milijuna proizvoda. Hladnjaci i zamrzivači čine milijun proizvoda. Štednjaci također zauzimaju milijun, perilice rublja - petsto jedinica.
Razmotrivši hladnjak Gorenje, i jednostavna domaćica i stručnjak bit će zapanjeni. Unutarnji i vanjski dizajn hladnjaka najviši je standard. Svi hladnjaci tvrtke isključuju upotrebu štetnih tvari za okoliš. Regulacija temperature provodi se elektroničkim putem. Ovaj se detalj može pripisati najnovijim dostignućima tvrtke. Kontrola temperature u hladnjaku i zamrzivaču je elektronička. U slučaju da vlasnik hladnjaka često otvara hladnjak, sustav će samostalno regulirati temperaturu. Zamrzivači su opremljeni s dva hladnjaka. Temperatura u takvim zamrzivačima je najtočnija. Neki modeli hladnjaka Gorenje imaju ventilator. U modernom kućnom asistentu nalaze se i radio, sat i LCD zaslon.

Gorenje
Gorenje
Gorenje
Gorenje Gorenje GorenjeHome | Articles

December 3, 2022 08:39:33 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting