Gorenje

Slovenska kompanija Gorenje na evropskom tržištu poznata je već od 1950. godine. Prva biljka bila je u selu Grenier. Ovo ime je preuzet kao marka kompanije. U početku se kompanija bavila proizvodnjom proizvoda za poljoprivredu. Prva serija šporeta puštena je 1658. godine. Ovi su proizvodi toliko zaprepastili sve potrošače da je 1961. prva serija takvih ploča poslana u Njemačku. Količine proizvodnje su se stalno povećavale. 1968. kompanija je započela proizvodnju hladnjaka koji su bili opremljeni kompresorima. Kako bi proizvodnja imala logičan zaključak, kompanija je odlučila da se bavi proizvodnjom kuhinjskog namještaja i prateće opreme. Slušalice najvišeg kvaliteta objavljene su 1971. godine. Izabrana strategija kompanije, kao i marketinške strategije, bile su savršene. Kao rezultat, širenje trgovačke mreže Gorenja dogodilo se ne samo u zemlji, već i u inostranstvu.

Danas kompanija ne proizvodi samo hladnjake. Njena područja djelovanja uključuju proizvodnju namještaja, hotelske i ugostiteljske usluge, instrumentaciju i strojarstvo. Više od pedeset posto proizvodnje ode na izvoz. Za neposredne svrhe kompanije vrijedi se pridružiti prvih pet najvećih proizvođača kućanskih aparata. Gorenje godišnje proizvede dva i pol miliona proizvoda. Hladnjaci i zamrzivači čine milion proizvoda. Štednjaci uzimaju i milion, perilice rublja - petsto komada.

Nakon pregleda hladnjaka kompanije Gorenje zadivit će se i jednostavna domaćica i specijalistica. Unutrašnji i vanjski dizajn hladnjaka su na najvišem nivou. Svi hladnjaci kompanije isključuju upotrebu tvari štetnih za okoliš. Regulacija temperature vrši se elektronskim putem. Taj se detalj može pripisati najnovijim dostignućima kompanije. U hladnjaku i zamrzivaču, kontrola temperature je elektronička. U slučaju da vlasnik hladnjaka dosta često otvara hladnjak, sustav će samostalno regulirati temperaturu. Zamrzivači su opremljeni s dvije hladne baterije. Temperatura u tim zamrzivačima je najtačnija. Neki modeli hladnjaka Gorenje imaju ventilator. Tu su i radio, sat, kao i LCD ekran u modernom kućnom pomoćniku.

Gorenje
Gorenje
Gorenje
Gorenje Gorenje GorenjeHome | Articles

November 29, 2022 14:08:45 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting