Gorenje

Словенската компания Gorenje е известна на европейския пазар от 1950 година. Първото растение се намира в село Грение. Именно това име беше взето като марка на компанията. Първоначално компанията се занимаваше с производство на продукти за селското стопанство. Първата партида готварски печки е произведена през 1658 година. Този продукт толкова смая всички потребители, че през 1961 г. първата партида от такива плочи беше изпратена в Германия. Обемите на производството непрекъснато се увеличаваха. През 1968 г. компанията започва да произвежда хладилници, оборудвани с компресори. За да има логично заключение пускането на продукти, компанията реши да се занимава с производство на кухненски мебели и свързано с тях оборудване. Най-висококачествените слушалки са пуснати през 1971 година. Избраната фирмена стратегия, както и маркетинговите стратегии бяха перфектни. В резултат на това разширяването на търговската мрежа на Gorenje стана не само в страната, но и в чужбина.
Днес компанията не се занимава само с производството на хладилници. Нейните сфери на дейност включват производство на мебели, хотелиерство и ресторантьорство, инструменти и машиностроене. Повече от петдесет процента от продукцията се изнася. В близко бъдеще компанията трябва да влезе в петте най-големи производители на домакински уреди. Горене се произвеждат два милиона и половина продукта годишно. Хладилниците и фризерите представляват един милион продукти. Печките за готвене също заемат един милион, пералните машини - петстотин единици.
След като разгледахме хладилника Gorenje, и обикновена домакиня, и специалист ще бъдат изумени. Интериорният и екстериорният дизайн на хладилника е от най-висок стандарт. Всички хладилници на компанията изключват използването на вещества, вредни за околната среда. Контролът на температурата се извършва по електронен път. Тази подробност може да се отдаде на най-новите разработки на компанията. Контролът на температурата в хладилника и фризера е електронен. В случай, че собственикът на хладилника често отваря хладилника, системата самостоятелно ще регулира температурата. Фризерите са оборудвани с два акумулатора за студ. Температурата в такива фризери е най-точна. Някои модели хладилници Gorenje имат вентилатор. В съвременния домашен асистент има още радио, часовник и LCD дисплей.

Gorenje
Gorenje
Gorenje
Gorenje Gorenje GorenjeHome | Articles

December 3, 2022 14:21:59 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting