Glatki zid frižidera

Ako uzmemo u obzir američke hladnjake sa strane, najprikladnije je instalirati ih ugrađene. Kada se upoznate sa evropskim hladnjacima, možete vidjeti da se njihov izmjenjivač topline nalazi na stražnjem zidu. Zbog toga takav frižider nije moguće kliziti blizu zida. Ovdje se zahtijeva strogo pridržavanje uputa koje preporučuje proizvođač. Najčešće, ova udaljenost od zida do hladnjaka treba odgovarati udaljenosti od 5-8 cm . Tehnika izrađena u SAD-u pretpostavlja potpuno glatki zid. Izmjenjivač topline u proizvedenoj opremi nalazi se u donjem dijelu, na „đonu“. Kao rezultat ovog rasporeda, tehničar se može premestiti uza zid, kao i ugraditi u nameštaj. Sličan aranžman se ne može postići sa standardnom tehnologijom koja ne predviđa neposrednu blizinu.

Održavanje takvih frižidera danas je iznenađujuće jednostavno. Ali ne tako davno, prije tri godine, o takvoj tehnici trebalo bi voditi računa. Jednom svaka tri mjeseca svu prašinu je trebalo uklanjati iz izmjenjivača topline. Moderna tehnologija omogućava minimalno prikupljanje prašine. S obzirom na to, održavanje hladnjaka je minimalno. Ali ako se u sobi koriste grijani podovi, tada je potrebno napustiti takav hladnjak, u kojem se izmjenjivač topline nalazi u donjem dijelu. Vijek trajanja kompresora u ovom slučaju će se smanjiti. A potrošnja energije u hladnjaku će se povećati.

Side-by-side hladnjak ima prilično dug radni vijek. Kao što činjenice pokazuju i proizvođači sugeriraju, on može raditi ispravno do 10-15 godina. Morate priznati da malo običnih hladnjaka može dugo funkcionirati pravilno. Side-by-side hladnjak dizajniran je, naravno, za one koji vole intenzivnije korištenje ove tehnike.

Ovaj hladnjak je u mogućnosti da radi pod punim opterećenjem u uvjetima visoke temperature. Temperatura zraka može doseći i +40 stepeni, a hladnjak neće osjetiti ovo opterećenje. Ali u svakom slučaju, najvažnija kvaliteta ovog frižidera je ta da su dizajn, kao i produženje vremena, osmišljeni do najsitnijih detalja.

Glatki zid frižidera
Glatki zid frižidera
Glatki zid frižidera
Glatki zid frižidera Glatki zid frižidera Glatki zid frižideraHome | Articles

November 27, 2022 04:54:58 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting