Gjetja e televizorëve me panel të sheshtë me cilësi të lartë

Sot, TV me ekran të sheshtë po bëhen gjithnjë e më të popullarizuara, dhe TV CRT janë një e kaluar. TV të tillë kanë shfaqje të sheshtë me trashësi të vogël, prandaj quhen TV të sheshtë. Ato filluan të zhvillohen falë teknologjive - këto janë LCD dhe plazma.
TV të sheshtë janë të përshtatshëm jo vetëm në dizajn, por gjithashtu nuk janë të rrezikshëm për t'u përdorur, ato nuk shpërthejnë pasi nuk përdorin tension të lartë dhe vetëm në një ekran të tillë mund të merrni një imazh të pa shtrembëruar dhe të qëndrueshëm.
TV të sheshtë ndryshojnë jo vetëm në madhësinë e ekranit, ato gjithashtu vijnë në plazmë dhe LCD.
TV LCD (modele me diagonale ekrani nga 7 inç në 37 inç), nëse diagonalja e ekranit është më shumë se 37 inç, atëherë të dy teknologjitë mund të përdoren këtu, megjithëse TV plazma janë të rrallë, por në TV me një diagonale ekrani 42 inç , të dy teknologjitë përdoren gjithashtu, dhe pothuajse 50 deri në 50., sa më e madhe të jetë diagonale, aq më shumë mbizotërojnë TV plazma, megjithëse ka TV LCD, por ka shumë më pak prej tyre.
Sa më e lartë rezolucioni i ekranit, aq më e mirë është cilësia e fotos.
Çfarë janë LCD-të? Kjo është një metodë e modulimit të dritës duke përdorur qelizat e kristalit të lëngët, domethënë, imazhi në një ekran të tillë formohet për shkak të mbivendosjes ose transmetimit të dritës nga llambat e dritës së pasme nga shumë qeliza-pixel, ato bëhen pjesërisht ose plotësisht të mbyllura ose transparente, kështu që ju mund të kontrolloni dritën nga llamba, ndërsa krijoni një imazh të plotë dhe ka një gamë të gjerë të ngjyrave të shfaqura nga ekrani. Teknologjia LCD është e sigurt për sytë dhe nuk dridhet.
Por një ekran plazma është dy pllaka qelqi, midis të cilave ka qeliza pixel, ato lëshojnë dritë, pasi ato janë të mbushura me një gaz inert, ndodh një shkarkesë plazmatike, jep rrezatim ultraviolet, falë shkëlqimit të fosforit, sepse qelizat janë të mbuluara me të. Në bazë të llojeve të ndryshme të fosforit, formohen 3 ngjyra themelore, të cilat përcaktojnë të gjithë spektrin e hijeve të ngjyrave të imazhit. Meqenëse qelqi nuk transmeton dritë ultraviolet, TV plazma janë të sigurt për shëndetin e njeriut.
Zgjedhja e një TV me panel të sheshtë është shumë e rëndësishme, sepse cilësia e imazhit varet nga korrektësia e një zgjedhje të tillë, pa marrë parasysh se sa na duket se të dy teknologjitë janë të njëjta, por rezultati në cilësinë e ekranit mund të ndryshojë .

Gjetja e televizorëve me panel të sheshtë me cilësi të lartë
Gjetja e televizorëve me panel të sheshtë me cilësi të lartë
Gjetja e televizorëve me panel të sheshtë me cilësi të lartë
Gjetja e televizorëve me panel të sheshtë me cilësi të lartë Gjetja e televizorëve me panel të sheshtë me cilësi të lartë Gjetja e televizorëve me panel të sheshtë me cilësi të lartëHome | Articles

November 28, 2022 03:34:38 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting